ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Χρήστος Ζορμπάς Άρτα: Επίσπευση της δίκης ζητά η οικογένεια

Χρήστος Ζορμπάς Άρτα: Επίσπευση της δίκης ζητά η οικογένεια
Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε σκοτωθεί ένα χρόνο πριν από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο «Ήπειρος» στην Άρτα, ενώ τα πορίσματα για τα μέτρα ασφάλειας «καίνε» την εργοδοσία
Αίτηση επίσπευσης κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας τη Δευτέρα 7 Ιουνίου η οικογένεια του Χρήστου Ζορμπά, του 29χρονου ηλεκτρολόγου από το Αθαμάνιο Άρτας, που πέθανε σε εργατικό δυστύχημα από ηλεκτροπληξία πριν έναν χρόνο, την 6η Ιουνίου 2020, στο εργοστάσιο «Ήπειρος» όπου εργαζόταν. Θυμίζουμε ότι οι γονείς και η αδελφή του Χρήστου Ζορμπά έχουν καταθέσει, από 19/6/2020, μήνυση κατά των υπευθύνων του εργοστασίου, καταγγέλλοντας εγκληματική αμέλεια και παραβίαση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με την οικογένεια του Χρήστου Ζορμπά, οι καταγγελίες επιβεβαιώνονται τόσο από το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας όσο και από πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη με δικό τους αίτημα από μηχανικό του ΤΕΕ. Ωστόσο, η ποινική διαδικασία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και οι μηνυόμενοι έχουν κληθεί να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις, χωρίς η φάση αυτή να έχει ολοκληρωθεί έναν ολόκληρο χρόνο μετά τον θάνατο του 29χρονου Χρηστου.Πηγή: Facebook

Οι δικηγόροι της οικογένειας Θανάσης Καμπαγιάννης και Όλυ Τσουμάνη προσήλθαν τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στην Εισαγγελία της Άρτας και κατέθεσαν αίτημα επίσπευσης της διαδικασίας. Το χρονικό διάστημα της προκαταρκτικής έχει ήδη υπερβεί το νόμιμο όριο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος προς τούτο. Η κυρία εισαγγελέας δήλωσε προς τους συνηγόρους ότι θα ζητήσει ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η δικογραφία.

Οι συνήγοροι ζήτησαν την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της λήψης των εξηγήσεων των μηνυομένων και την άμεση χρέωση του φακέλου μόλις αυτός επιστραφεί στην Εισαγγελία.

Όπως εξήγησαν, το ψυχολογικό βάρος που υφίσταται η οικογένεια του Χρήστου από την αναιτιολόγητη αναμονή είναι δυσβάστακτο. Συγγενείς, φίλοι και συμπαραστάτες της οικογένειας βρέθηκαν έξω από το κτίριο των Δικαστηρίων, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας, Γιώργος Αλιφτήρας.

kedenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου