ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Απλήρωτοι ΟΒΑ της Πολεμικής Αεροπορίας εδώ και ένα χρόνο!

Πρόσφατα οι δημοσιογράφοι, εθνικιστές και μιλιταριστές, πανηγύριζαν ότι για 1600 θέσεις Επαγγελματιών οπλιτών έκανα αίτηση 40500 νέοι.
Μάλιστα, στην Πολεμική Αεροπορία έκαναν αίτησης 14.000 για 280 θέσεις..
Δηλαδή 50 άτομα για μία (1) θέση.
Όμως τι σημαίνει στην πραγματικότητα να υπηρετείς στην Πολεμική Αεροπορία;
Ποια είναι η θέση όλων αυτών των ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ;
Νομίζουμε ότι η καθημερινότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει καμιά σχέση με την προπαγάνδα κυβέρνησης και ΜΜΕ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι Απλήρωτοι ΟΒΑ της Πολεμικής Αεροπορίας!
Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) που υπηρετούν στην 114 ΠΜ (Τανάγρα), εδώ και έναν (1) χρόνο δεν έχουν αποζημιωθεί για τις υπηρεσίες που εκτελούν τα Σαββατοκύριακα, εν αντιθέσει με τα λοιπά στελέχη της Πτέρυγας που αμείβονται κανονικά.

Αποδεικνύεται ποιος είναι ο ρόλος και η θέση των χαμηλόβαθμων στελεχών στον Στρατό.
Εξαγορασμένα παιδιά της εργατικής τάξης, προερχόμενοι από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα και με την Απειλή της Ανεργίας και της μαύρης εργασίας, επέλεξαν την προοπτική του Επαγγελματία στον Στρατό. 
Τώρα εισπράττουν το τίμημα. 
Είναι και αυτοί Αναλώσιμοι στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, χύνουν και αυτοί ιδρώτα για να μπορέσει ο Στρατός να παίξει τον Πατερναλιστικό ρόλο και να καλύψει με τη δωρεάν εργασία μας τα κενά του κράτους καθώς επελαύνουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η αστική αντίληψη τους λιγότερου κράτους. 
Είναι αυτοί που χωρίς καμιά αντίρρηση θα κάνουν την μαύρη δουλειά για το αδίστακτο ελληνικό αστικό κράτος κυνηγώντας πρόσφυγες και συμβάλλοντας στις Επαναπροωθήσεις που είναι καθεστώς, αλλά και αν χρειαστεί θα σταλούν στο εξωτερικό εναντίον των λαών σε Βαλκάνια-Αφρική-Μέση Ανατολή. Αποκαλυπτική η συμφωνία για την αποστολή ελληνικών συστημάτων PATRIOT στην Σαουδική Αραβία και εκατοντάδες στελέχη. 
Και αν πάθουν μωρέ το Υπουργείο έχει έτοιμη την απάντηση:
έλα μωρέ, Επαγγελματίες ήταν..., άρα γιατί διαμαρτύρεστε;   
Εμείς πιστεύουμε ότι η νεολαία δεν έχει θέση στην Αστυνομία και τον Στρατό.
Απαιτείται συλλογικός, ταξικός αγώνας και όχι Ατομική Φυγή (θα προσποιηθώ προβλήματα υγείας για να μην πάω στον στρατό), ούτε Ατομικές λύσεις βολέματος, είτε είναι η εξασφάλιση εργασιακής σταθερότητας μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε το βύσμα και η ατομική διαπραγμάτευση.
Αυτοί που επιχειρούν να ξεφύγουν από την ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων του Ιδιωτικού Τομέα, για να διαταχθούν αύριο να στραφούν εναντίον όσων αγωνίζονται, διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει χειρότερη Εργασιακή Ζούγκλα από αυτή που επικρατεί στον Στρατό.
Το ζήτημα είναι πως και με ποιους δρόμους ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία συνολικά και συλλογικά θα αντιταχθούν στην Εκμετάλλευση και την Καταπίεση, στο αστικό σύστημα κυριαρχίας, ορθώνοντας κινήματα Αντίστασης-Ρήξης-Ανατροπής.
Το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό απευθύνεται σε μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενους-ανέργους-πρόσφυγες-μετανάστες αλλά και στους λαούς Τουρκίας-Βαλκανίων, με ζητούμενο το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής, με ανάπτυξη αγώνων στον κάθε χώρο και συνολικά, εθνικά και διεθνικά.
Το Κίνημα αυτό επειδή ακριβώς έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και επιδιώξεις απευθύνεται στα χαμηλόβαθμα στελέχη, πρεσβεύοντας τα συνολικά συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, τους υπερασπίζει ενώ ταυτόχρονα αμφισβητεί την επιλογή πρόσδεσης τους με τον Στρατό.    
Καλώντας την νεολαία να παλέψει συλλογικά ενάντια στην Υποχρεωτική Στρατιωτική Θητεία και τον Μισθοφορικό Στρατό.
Είναι επομένως η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για Αγωνιστική Θητεία, για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό, τις Συνεκπαιδεύσεις, τις βάσεις και το ΝΑΤΟ, την αποστολή στρατευμάτων και πολεμικών μέσων ενάντια στους λαούς.   
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου