ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Σμύρνη Τουρκία / Ένοπλος εισέβαλε σε γραφεία του HDP, σκότωσε γυναίκα και έβαλε φωτιά


Τραγική λεπτομέρεια, το πανό για τις 88 γυναικοκτονίες τους πρώτους τρεις μήνες του 2021 στην Τουρκία, έξω από το σημείο που έγινε ο φόνος.
Ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε νωρίς το μεσημέρι στα γραφεία του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας (HDP) στη Σμύρνη.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, φέρεται σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα social media να πήρε αρχικά όμηρο μία γυναίκα που βρισκόταν εκεί και στη συνέχεια να την εκτέλεσε, πριν βάλει φωτιά στο χώρο. Μετά από τα παραπάνω, ο δράστης φέρεται να παραδόθηκε στην αστυνομία.


Την δολοφονία της άτυχης γυναίκας χρωματίζει και μία τραγική λεπτομέρεια: Ο χώρος στον οποίο φαίνεται να έπεσαν οι φονικοί πυροβολισμοί, κάποιοι εκ των οποίων έσπασαν τζάμι του κτιρίου, βρισκόταν ακριβώς πίσω από πανό αναρτημένο στην πρόσοψη.

Σε αυτό το πανό, το HDP αναφερόταν ονομαστικά στις 88 γυναικοκτονίες που ήδη έχουν καταγραφεί επισήμως στην Τουρκία το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους...
Το φιλοκουρδικό κόμμα έχει επανειλημμένα κατηγορήσει το καθεστώς Ερντογάν για την στοχοποίησή του, τόσο από τον ίδιο τον πρόεδρο όσο και από τον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού.
ΠΗΓΗ avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου