ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Άλλη μια συνεκπαίδευση δύο (2) αμερικανικών στρατηγικών αεροσκαφών Β-52 και ελληνικών F-16

Δύο βομβαρδιστικά «B-52H Stratofortress» των ΗΠΑ, από την αεροπορική βάση του Barksdale στη Λουιζιάνα, πέταξαν πάνω από Ατλαντικό και Μεσόγειο και έφτασαν μέχρι την Ελλάδα και τη Μαύρη θάλασσα όπου το ένα έκανε συνεκπαίδευση με την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία
Το άλλο έμεινε στην περιοχή του Βόρειου Αιγαίου και έκανε «επιχειρησιακή συνεκπαίδευση» με την επωνυμία «SPARTAN SWORD», με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Ειδικότερα, με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, 4 μαχητικών αεροσκαφών «F-16», εκτελέστηκαν αποστολές επίθεσης και προστασίας στόχου υψηλής αξίας («High Value Asset Attack and Protection») με εναλλαγές στο ρόλο τόσο του επιτιθέμενου, όσο και της Δύναμης Συνοδείας (2 εναντίον 2 μαχητικών).
Πρέπει να τονίσουμε ότι στο Νατοϊκό καταμερισμό η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτές τις επιχειρήσεις καθώς εκτελεί συχνά τέτοιες ασκήσεις με προσβολή και προστασία π.χ. ιπτάμενων τάνκερ ή ραντάρ.
Αποκαλύπτεται επομένως το πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εντάσσονται στο πλαίσιο των αμερικανικών-νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών σε μια περιοχή που εκτείνεται από τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο, μέχρι την Αφρική και Μέση Ανατολή. Οι πτήσεις αυτών των στρατηγικών βομβαρδιστικών «επισημαίνουν την ικανότητα των ΗΠΑ να συνεργάζονται στενά με συμμάχους και εταίρους, και επιδεικνύουν την ταχύτητα, την ευελιξία και την εμβέλεια των στρατηγικών βομβαρδιστικών». 
Από το 2018 έχουν γίνει πάνω από 200 έξοδοι τέτοιων αεροσκαφών στη ζώνη ευθύνης της USAFE – AFAFRICA, ένδειξη της κλιμάκωσης των ανταγωνισμών στην εν λόγω περιοχή, αλλά και της συνέπειας της ελληνικής αστικής πολιτικής, είτε στην κυβέρνηση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ.
Δείτε τις εικόνες από την άσκηση:





Η αναγκαιότητα παρέμβασης του Αντιπολεμικού κινήματος πιο αναγκαία από ποτέ.
Σε αυτή την κατεύθυνση σκοπεύει η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου