ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

To ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει στην "Κίνηση για τις λαϊκές Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και την Αλληλεγγύη

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ συμμετέχουν στην "Κίνηση για τις λαϊκές Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και την Αλληλεγγύη".
Μάλιστα, σε παρέμβαση εκπροσώπου μας  στην συζήτηση-εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/06 στο αίθριο της Νομικής Σχολής τονίσαμε την βιαιότητα της σύγχρονης Στρατιωτικής Θητείας με ακραίο περιστατικό τον βιασμό συνφάνταρου στο ΚΕΕΜ και αποκαλυπτική την στάση του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας που κάνουν σαν να μην υπήρξε το αποτρόπαιο έγκλημα. 
Ταυτόχρονα, περιγράψαμε τον νέο ρόλο του Στρατού ενάντια στους πρόσφυγες-μετανάστες, την εμπλοκή του με πολεμικά αναβαθμισμένο ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ενώ ολόκληρη η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο.
Παραθέσαμε την άποψη μας ότι υπάρχει μια μαύρη κλωστή που συνδέει τις ακραίες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, με την επίθεση  στις λαϊκές Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, αλλά και τις πολεμικές προετοιμασίες.
Όλα αυτά έχουν ταξικό, αστικό παρανομαστή, άρα ανάλογη πρέπει να είναι και η απάντηση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

Δημιουργία «Κίνησης για τα δημοκρατικά δικαιώματα & τις λαϊκές ελευθερίες» στις 15 Ιούνη

Κάλεσμα για δημιουργία πανελλαδικής Κίνησης για την προάσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών υπογράφουν 100 άνθρωποι από το συνδικαλιστικό κίνημα, νομικοί και διωκόμενοι, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί, αγωνιστές από τη γενιά της αντίστασης και την αντιδικτατορική πάλη.

Στόχος της κίνησης να συμβάλλει στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και εναντίωσης στον κυβερνητικό αυταρχισμό, την κρατική καταστολή, στα αντιδημοκρατικά μέτρα, ρυθμίσεις και νόμους, διακρίσεις και διώξεις, φασιστική προπαγάνδα και επιθέσεις. Να ενημερώνει, να συμπαραστέκεται , να παίρνει κινηματικές πρωτοβουλίες, να συμβάλλει στο συντονισμό των δράσεων των κινηματικών και πολιτικών συλλογικοτήτων, στην ενεργοποίηση κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη απέναντι στις αντιδημοκρατικές πολιτικές κυβερνήσεων και μηχανισμών εξουσίας.

Το κάλεσμα είναι ανοικτό για συνυπογραφή με αποστολή στο μέιλ kedda2021@gmail.com

Το κάλεσμα και οι υπογραφές:

Ανοικτό κάλεσμα για δημιουργία «Κίνησης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες»

Τρίτη 15 Ιουνίου 7 μ.μ. στο προαύλιο της Νομικής σχολής (από πεζόδρομο Μασσαλίας)

Πονάω! Φώναξε ο νέος στη Νέα Σμύρνη και ήταν η κραυγή που εξέφρασε αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα όλο και πιο βαθιά.

Για αυτό και βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους όλης της χώρας τις επόμενες μέρες για να εκφράσουμε το «δεν πάει άλλο» με τη στέρηση των δικαιωμάτων μας, τον αυταρχισμό, την αστυνομική βία και την κρατική καταστολή. Με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που δεν υπαγορεύονται από κανένα υγειονομικό μέτρο, τα πρόστιμα, τις άγριες δολοφονικές επιθέσεις σε διαδηλώσεις, τις διώξεις για συμμετοχή ή απόπειρα συμμετοχής σε κινητοποιήσεις, τις αστυνομικές επεμβάσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τη θεσμοθέτηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., εκμεταλλεύεται την κατάσταση και στο όνομα της πανδημίας κλιμακώνει την πολιτική του μαστίγιου με τη συνδρομή της προπαγάνδας των συστημικών ΜΜΕ που χρηματοδοτεί και ελέγχει από κοινού με τους βαρόνους της ενημέρωσης. Έχοντας αποτύχει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θέλοντας να επιβάλλει την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ, θεσμοθετεί σειρά αντιδημοκρατικών μέτρων. Πέρασε το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, κάνει χιλιάδες προσλήψεις στις δυνάμεις καταστολής αντί για το ΕΣΥ, δίνει εκατομμύρια € για εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της αστυνομίας, για νέα συστήματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ κοκ. Παραβιάζει δικαιώματα των κρατούμενων. Εγκαθιδρύει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας, επιτήρησης, ελέγχων και παρακολουθήσεων που θα διατηρήσει και μετά τη λήξη των μέτρων για τον κορονοϊό. Ενώ, μεθοδεύει τον περαιτέρω περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, της απεργίας, της αναλογικής αντιπροσώπευσης σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.

Είναι γεγονός ότι το αντιδημοκρατικό νομικό πλαίσιο και η αστυνομική βία δεν εκδηλώνεται μόνο από την τωρινή κυβέρνηση. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν καταργήθηκαν ούτε η προηγούμενη αντιδημοκρατική νομοθεσία, ούτε ο αντιτρομοκρατικός νόμος, ενώ επικυρώθηκε η αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, έγινε ιδιώνυμο η παρακώλυση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας που κινείται στην ίδια αντιδημοκρατική κατεύθυνση, επαναλαμβανόταν το κτύπημα των διαδηλώσεων με ΜΑΤ, βία και χημικά.

Ο περαιτέρω περιορισμός δημοκρατικών δικαιωμάτων εκδηλώνεται σε μια σειρά χώρες της Ε.Ε., στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, με δήθεν αφορμές είτε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη, είτε βομβιστικές επιθέσεις, είτε την πανδημία. Το σύστημα και οι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις του θέλουν να θωρακίσουν την εξουσία τους συρρικνώνοντας τις λαϊκές ελευθερίες. Οικοδομούν ένα ασφυκτικό καθεστώς βίαιης αντιδραστικοποίησης στο θεσμικό νομικό πλαίσιο, οικοδόμησης ενός υπερτροφικού κατασταλτικού μηχανισμού, παραπέρα στεγανοποίησης της δικαστικής εξουσίας, λογοκρισίας, ασφυκτικού ελέγχου της ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενίσχυσης και αυτονόμησης της εκτελεστικής εξουσίας απέναντι σε οποιοδήποτε δημοκρατικό και λαϊκό έλεγχο. Το «καθεστώς» αυτό αντανακλά στο επίπεδο του πολιτικού συστήματος τις βαθιές ποιοτικές αλλαγές στο πεδίο της παραγωγής τις διαρκείς αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», την κατάργηση δικαιωμάτων κατακτημένων με αίμα.

Απαιτείται ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός παντού για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Χρειάζεται ένας μαζικός αγώνας για τις λαϊκές ελευθερίες στο σήμερα. Το σύστημα και όλες οι κυβερνήσεις του εδώ και χρόνια (στη χώρα μας με ιδιαίτερη ένταση από την εποχή των μνημονίων) καταπατούν και εξευτελίζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και το κοινοβούλιό τους. Ο δικός μας αγώνας δεν θα γίνει με τις δικές τους κουρελιασμένες σημαίες. Εμπνέεται από την προοπτική μιας πραγματικής δημοκρατίας, της ισότητας όλων, της προστασίας των δικαιωμάτων όλων χωρίς εξαιρέσεις και της άνθισης των ελευθεριών.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε όλες και όλους που ανησυχούν για αυτή την κατάσταση και θέλουν να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ανοικτής πανελλαδικής Κίνησης – πρωτοβουλίας – επιτροπής για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες για να προχωρήσουμε μαζί σε ιδρυτική συζήτηση για το πλαίσιο της και τον τρόπο λειτουργία της.

Η συζήτηση θα γίνει ζωντανά την Τρίτη 15/6 στις 7.00 μμ στο προαύλιο της Νομικής Σχολής (είσοδος από πεζόδρομο Μασσαλίας). Ταυτόχρονα θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης για συμμετοχή από την περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου