ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ρουμανία: Ιδρύθηκε νέο ΝΑΤΟϊκό επιτελείο Σώματος Στρατού

Νέο ΝΑΤΟϊκό επιτελείο Σώματος Στρατού ιδρύθηκε στη Ρουμανία στις 16 Φεβρουαρίου 2021. Πρόκειται για το επιτελείο του Πολυεθνικού Σώματος Στρατού (ΣΣ) – Νότιοανατολικά (Multi-National Corps South East) (MNC-SE) με ευθύνη την περιφέρεια της Μαύρης θάλασσας. Το νέο επιτελείο έχει έδρα στο Sibiu και διοικητή τον αντιστράτηγο Tomiță-Cătălin Tomescu.
Μόλις στις 19 Μαΐου, το επιτελείο ενισχύθηκε με ειδικούς από την Νατοϊκή ναυτική διοίκηση (NATO Maritime Command) (MARCOM) και από το παλαιότερο και έμπειρο επιτελείο του Allied Rapid Reaction Corps (HQ ARRC). Οι ειδικοί θα βοηθήσουν το νέο επιτελείο στην πρώτη του άσκηση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών που αποτελεί μέρος της άσκησης DEFENDER EUROPE 21.

Τα προηγούμενα χρόνια η MARCOM έχει επίσης βοηθήσει και το νατοϊκό ΣΣ στην Πολωνία (Multi-National Corps North-East) (MNC-NE), αδελφό του νεοσύστατου, να αναπτύξει ναυτική εμπειρία. Έτσι, όπως ισχυρίζονται στο ΝΑΤΟ, έχει αναπτυχθεί στην περιοχή της Βαλτικής η ενοποίηση ναυτικών – χερσαίων επιχειρήσεων που μπορεί να ξεκινούν από την διοικητική μέριμνα και να φθάνουν σε επιχειρήσεις κρούσεως και αμφίβιες. Τώρα τα νατοϊκά επιτελεία φιλοδοξούν να πετύχουν κάτι ανάλογο και στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της "ενισχημένης -προωθημένης παρουσίας (enhanced Forward Presence-eFP" του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλτικών χωρών και της Βαλτικής Θάλασσας  έχει συγκροτηθεί το Επιτελείο του «Πολυεθνικού νατοϊκού Σώματος Στρατού – Βορειοανατολικά» (Headquarters Multinational Corps Northeast – MNC NE). Οι κύριες μονάδες υπό τον έλεγχο του MNC NE είναι τέσσερα Συγκροτήματα μάχης (battle groups) σε Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία, που συντονίζονται από τα επιτελεία μιας μεραρχίας βόρεια και μίας βορειοανατολικά.

Μέχρι τώρα το ημικύκλιο περικύκλωσης της Ρωσίας συμπληρωνόταν επίσης με το επιτελείο μίας ακόμη μεραρχίας νοτιοανατολικά στη Ρουμανία (Multinational Division Southeast). Τώρα γίνεται γνωστό ότι η τελευταία απέκτησε τοπικό επικεφαλής το νέο νατοϊκό ΣΣ MNC-SE. Τελικά το ΝΑΤΟ θα διαθέτει από ένα επιτελείο Σώματος Στρατού βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά.

Κλιμάκωση του ανταγωνισμού ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/06/blog-post_888.html

Ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας οξύνεται, με αποτέλεσμα η περιοχή των Ανατολικών Ευρωπαϊκών συνόρων, από το Βορρά μέχρι τον Νότο να στρατιωτικοποιείται.
Ο ανταγωνισμός στο ενεργειακό ζήτημα βρίσκεται πίσω από την αντίθεση στην Αρκτική, αποτελεί τον πυρήνα της σύγκρουσης στην Ουκρανία και συνολικά στον Καύκασο. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν την περικύκλωση της Ρωσίας και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια είναι άμεσα συνδεδεμένες με αυτούς τους επιθετικούς αμερικανικούς σχεδιασμούς.
Το ελληνικό αστικό κράτος και οι Ένοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται σε όλα αυτά με αναβαθμισμένο ρόλο.
Δεν είναι δύσκολο να διαπιστωθεί η Απειλή για τους λαούς. 
Το πως επιχειρείται η αναβάθμιση του ρόλου του αστικού κράτους στην περιοχή διαμέσου του πολέμου και το πως αλληλεδιαπλέκονται οι στρατηγικές επιδιώξεις του αστικού κόσμου με τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. 
Δεν είναι δύσκολο να κατανοηθούν οι βαθιές τομές που συντελούνται στον Ελληνικό Στρατό και συνολικά στο Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας.
Από αυτή την σκοπιά αναδεικνύεται και η μεγάλη σημασία της συγκρότησης Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com

πηγή alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου