Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Η Αμερική επέστρεψε: Απόβαση στρατευμάτων των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ σε Πολωνία και όλη την Ανατολική Ευρώπη

ΝΑΤΟ: Ανάπτυξη νέων στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Πολωνία
81 Stryker Brigade
Αυτό τον καιρό ολοκληρώνεται η ανάπτυξη της νέας, 9ης κατά σειρά, βάρδιας του στρατού ξηράς Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ στα βορειοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της εκεί «ενισχυμένης – προωθημένης παρουσίας» του (enhanced Forward Presence – eFP).
Αυτή τη φορά μεταφέρονται δυνάμεις από την εθνοφυλακή του αμερικανικού στρατού της 81ης Stryker Brigade Combat Team, με έδρα το Seattle των ΗΠΑ. Περίπου 800 στρατιώτες άρχισαν να αναπτύσσονται στην περιοχή ασκήσεων Bemowo Piskie της Πολωνίας από τον Μάιο. Επίσης περισσότερα από 300 τμήματα στρατιωτικού εξοπλισμού της μονάδας ξεφορτώνονται στο λιμάνι Esbjerg της Δανίας μεταξύ 4-12 Ιουνίου. Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα υπηρετήσουν, έχοντας στο πλευρό τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ από την Κροατία, Ρουμανία και Βρετανία. Συνολικά θα συγκροτούν το Συγκρότημα μάχης (battle group) Πολωνίας.

Την σοβαρότητα της κατάστασης δείχνει και η αναφορά της ιστοσελίδας του «Πολυεθνικού νατοϊκού Σώματος Στρατού – Βορειοανατολικά» (Headquarters Multinational Corps Northeast – MNC NE), ότι η συγκεκριμένη ανάπτυξη δυνάμεων για την Εθνοφυλακή της Ουάσιγκτον, είναι η μεγαλύτερη από τότε που 81η Brigade Combat Team μεταφέρθηκε στο πλαίσιο των επιχειρήσεων Iraqi Freedom και Enduring Freedom μεταξύ 2009-2010 και 2004 – 2005. Επίσης σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται αυτής της κλίμακας επιχειρήσεις μεταφορών και λογιστικής υποστήριξης στην Δανία.

Οι Αμερικανοί όμως εθνοφύλακες δεν περιορίζονται να ενισχύσουν την προωθημένη παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Επιπρόσθετα των πιο πάνω, 150 εθνοφύλακες άνδρες και γυναίκες έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία, σε υποστήριξη της εκεί «διακλαδικής πολυεθνικής εκπαιδευτικής αποστολής».

Ο Αμερικανικός στρατός στην Ευρώπη
To πολωνικό Συγκρότημα Μάχης  στο οποίο εντάσσεται το μεγαλύτερο μέρος των νεοφερμένων στρατευμάτων των ΗΠΑ, είναι ένα από τα συνολικά τέσσερα που έχουν συγκροτηθεί στο βορειοανατολικό τμήμα των συνόρων του ΝΑΤΟ, που περιλαμβάνει τις Βαλτικές χώρες.

Αυτό όμως είναι, ότι αφορά σε επίπεδο ΝΑΤΟ. Οι παραπάνω πολεμικές προετοιμασίες σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων των ΗΠΑ μέσω της Αλεξανδρούπολης για την επιχείριση ATLANTIC RESOLVE.Το στρατηγείο της μεραρχίας (Division Headquarters (Forward)) που έχει την τακτική ευθύνη της επιχείρησης «Atlantic Resolve» βρίσκεται από το 2015 στο Poznan της Πολωνίας. 
Το μεγαλύτερο μέρος των 6.000 προσωπικού και εξοπλισμού, που συμπεριλαμβάνει, εγκαθίσταται στη Γερμανία και το υπόλοιπο σε Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία.

«Η Αμερική επέστρεψε» δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη

«Σας μιλώ σήμερα ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στην αρχή της θητείας μου και στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κόσμο: 
Η Αμερική επέστρεψε» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν στην επίσημη πρώτη ομιλία του ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου η οποία σηματοδοτεί την επιστροφή της Ουάσινγκτον στη διατλαντική σχέση με την Ευρώπη, μετά την τετραετία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, τόνισε κατ' επανάληψη ότι «οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες - αποφασισμένες! - να επανασυνδεθούν με την Ευρώπη», ενώ περιέγραψε τη σχέση της χώρας του με τους Ευρωπαίους εταίρους της ως «ακρογωνιαίο λίθο όλων αυτών που ελπίζουμε να πετύχουμε στον 21ο αιώνα».

Η Αμερική επέστρεψε, επιδιώκοντας έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, με Εχθρό την Ρωσία και Στρατηγικό Ανταγωνιστή την Κίνα!
Δεν είναι δύσκολο να διαπιστωθεί η Απειλή για τους λαούς. 
Το πως επιχειρείται η αναβάθμιση του ρόλου του αστικού κράτους στην περιοχή διαμέσου του πολέμου και το πως αλληλεδιαπλέκονται οι στρατηγικές επιδιώξεις του αστικού κόσμου με τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. 
Δεν είναι δύσκολο να κατανοηθούν οι βαθιές τομές που συντελούνται στον Ελληνικό Στρατό και συνολικά στο Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας.
Από αυτή την σκοπιά αναδεικνύεται και η μεγάλη σημασία της συγκρότησης Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com

πηγές alt.gr cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου