ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Σχέδιο πετάγματος χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. στην Ανεργία: Παράλογες αντιδράσεις, Κατευνασμός από Συνδικαλιστές Στρατιωτικούς και το Αμερικανικό σχέδιο Νατοποίησης των νησιών!

Πανικός έχει δημιουργηθεί σε χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. και τις οικογένειες τους από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης να τους πετάξει στην Ανεργία μέσω της Αξιολόγησης.
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση μας:

Από εκεί που οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και το στρατιωτικό κατεστημένο τους έταζαν καριέρα στον Στρατό και Μονιμοποίηση, τώρα σχεδιάζεται το πέταγμα τους στην Ανεργία στα 47 τους χρόνια και μάλιστα το Υπουργείο Άμυνας θα το παρουσιάσει ως ζήτημα "Ατομικής Ευθύνης".
Απελπισμένοι οι ΕΠ.ΟΠ., άνθρωποι που έκαναν την αποκρουστική επιλογή να καταταγούν Μισθοφόροι Στρατιώτες στον Ελληνικό Στρατό, θεωρώντας ότι αν ταυτίσουν την ζωή τους με τον Πόλεμο και το θάνατο των άλλων λαών μπορούν να βολευτούν, κάνουν τώρα παράλογες σκέψεις.
Κάνουν σκέψεις αποχώρησης νωρίτερα για να βρουν δουλειά...
Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό σημαίνει:
μικρότερη αποζημίωση
λιγότερες συντάξεις για λιγότερους στρατιωτικούς
μια βολική κίνηση τους αφού το σχέδιο της κυβέρνησης θα υλοποιηθεί και με τη δική τους εθελοντική αποχώρηση
δεν θα υπάρξει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση που θα προπαγανδίσει ότι μόνοι τους φεύγουν οι ΕΠ.ΟΠ.    

Και αν οι απελπισμένοι ΕΠ.ΟΠ. κάνουν παράλογες σκέψεις, οι φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές κρατούν μια τελείως Άτιμη στάση!
Παραμυθιάζουν τους ΕΠ.ΟΠ. ότι πρόκειται η Αξιολόγηση είναι φήμες, πρόκειται για κάποιες σκέψεις των Υπουργών Άμυνας, είναι προτάσεις...
Το τι ακούγεται δεν λέγεται.
Εγκάθετοι υποστηρίζουν ότι αν το Υπουργείο Άμυνας διώξει αυτεπάγγελτα τους ΕΠ.ΟΠ. στα 47 τους χρόνια, θα πρέπει να τους δώσει σύνταξη τότε....
Παραλογισμός.
Στην πραγματικότητα για να πάρεις σύνταξη στα (60) ή στα (67) σου χρόνια, θα πρέπει να έχεις (40) χρόνια εργασίας.

Το κύριο μέλημα τους είναι να καθησυχάσουν και να εξασφαλίσουν ότι δεν θα Μαυρίσουν οι ΕΠ.ΟΠ. τη ΝΔ στις επερχόμενες Εκλογές.  

Όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που εξηγεί γιατί η κυβέρνηση προχωρά σε αυτό το σχέδιο. Και αυτό είναι το Αμερικανικό σχέδιο για το Αιγαίο και την εξασφάλιση σταθερότητας στην περιοχή μέσω της Αποστρατιωτικοποίησης και ΝΑΤΟποίησης των νησιών.
Θα πρέπει κανείς να δει ότι ταυτόχρονα με το πέταγμα χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. στην Ανεργία καταγράφεται ένα σημαντικό κύμα φυγής ΕΠ.ΟΠ. από το Πολεμικό Ναυτικό και κυρίως από τον Στρατό Ξηράς. Οι νέοι ΕΠ.ΟΠ. αποχωρούν κυρίως από τα νησιά, καθώς αυτοί που πάνε Έβρο, σε πολύ μεγάλο ποσοστό κατάγονται από εκεί. Οι ΕΠ.ΟΠ. που υπηρετούν στα νησιά αποχωρούν μαζικά λόγω της Ακρίβειας, επειδή ο μισθός δεν φτάνει με τίποτε, και επίσης γιατί καταλαβαίνουν ότι όχι μόνο δεν θα Μονιμοποιηθούν όπως τους παραμύθιασαν, αλλά θα πεταχτούν στην Ανεργία στα 47 τους χρόνια.
Τέλος, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι οι τελευταίες προκηρύξεις Πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ. γνώρισαν Αποτυχία και πάρα πολλοί υποψήφιοι που αρχικά είχε εγκριθεί η αίτηση τους, τελικά δεν αποχώρησαν και δεν πήγαν ούτε καν να λάβουν μέρος στις αθλητικές και υγειονομικές εξετάσεις.
Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Το σχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ για την πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. συναντά μεγάλες δυσκολίες.
Αυτό σημαίνει ότι οι μονάδες στα νησιά αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επάνδρωσης.
Άρα η επόμενη κίνηση αφού δεν υπάρχει προσωπικό θα είναι το κλείσιμο στρατοπέδων και ο περιορισμός του στρατού στα νησιά. Αυτές οι εξελίξεις ευνοούν την υλοποίηση του Αμερικανικού σχεδίου αποστρατιωτικοποίησης-ΝΑΤΟποίησης των νησιών. Σχέδιο που αφορά καταρχήν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Το έχουμε ξαναπεί.
Το βασικό μέλημα του ελληνικού αστικού κατεστημένου είναι ο Έβρος. Ως Πολεμικό Ορμητήριο και ενεργειακό πέρασμα για τις ΗΠΑ, ως θωράκιση των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο που δεν θέλει πρόσφυγες.
Εμείς καλούμε τους ΕΠ.ΟΠ. να σκεφτούν τα όσα έγιναν στην Λιβύη. Ποιους έστειλαν εκεί Υποχρεωτικά, πως έπαιξαν με τις ζωές τους, για να γυρίσουν πίσω τελικά τα φέρετρα τους τυλιγμένα στην σημαία.
Όλοι Αναλώσιμοι είμαστε, υποκείμενα εκμετάλλευσης και καταπίεσης.
Κανένας εργοδοτικός και φιλοκυβερνητικός συνδικαλιστής δε θα μας σώσει.
Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Κανένας νέος δεν πρέπει  να καταταγεί στον στρατό ως Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούμε για τα κοινά μας ταξικά δικαιώματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ελεγαν για 60 και τωρα 47 ειναι σχεδον υπουλο αυτο που γινεται ,ειδικα οσοι πηραν στεγαστικο δανειο και εκαναν σπιτι οσοι ειναι στα μερη τους ( δεν ισχυει για ολους ) και το αβεβαιο μελλον στα 60 να παρεις την συντάξει που θα ειναι 13 χρονια κενο αντι για 10 (που ητανε για 50) εκτος απο αυτο θα ξεχαστουν με τα χρονια και αυτο ειναι σιγουρο που στα 47 θα ειναι 27 χρονια υπηρεσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή