ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Αναληθείς ισχυρισμοί Δένδια για τη ΣΜΥ – Πάει για συγκάλυψη

Armyvoice News
Αναληθείς ισχυρισμοί Δένδια για τη ΣΜΥ – Πάει για συγκάλυψη η συστηματική υποβάθμιση της εκπαίδευσης στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού.
Η διαρκής υποβάθμιση των στρατιωτικών σχολών υπαξιωματικών, ξεκινά από την ηγεσία, η οποία αναβαθμίζει διαρκώς τις σχολές των αξιωματικών και υποβαθμίζει τις ήδη υποβαθμισμένες σχολές υπαξιωματικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού, οι σπουδαστές της οποίας δεν έκαναν πέρυσι το χειμερινό εξάμηνο ακαδημαϊκά μαθήματα, επειδή δεν είχε προσλάβει έγκαιρα το υπουργείο καθηγητές.

Την αποκάλυψη έκανε το Armyvoice.gr τον περασμένο Απρίλιο και το ΓΕΣ επιχείρησε να το κουκουλώσει. Το θέμα έφθασε στη Βουλή, όπου σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο υποβλήθηκαν ερωτήματα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Τρεις μήνες μετά, ο υπουργός αποφάσισε να απαντήσει, αλλά η απάντησή του είναι ανακόλουθη σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά.

Κατ΄αρχάς παραδέχεται ότι χάθηκαν μαθήματα, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του Armyvoice.gr κάτι που δεν είχε κάνει καν το ΓΕΣ, καθώς ο αρχηγός αντιστράτηγος Κωστίδης προτίμησε να βάλει το κεφάλι στην άμμο σαν στρουθοκάμηλος.

«Αναφορικά με την αναπλήρωση των μαθημάτων στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, αυτή πραγματοποιήθηκε ήδη ως επί το πλείστον στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023 – 2024», απαντά ο κ. Δένδιας στην ερώτηση.

Παρατηρούμε ότι ο υπουργός μιλά για «αναπλήρωση μαθημάτων στη ΣΜΥ», η οποία ποτέ δεν έγινε (και αυτό αποδεικνύεται εξαιρετικά εύκολα από τις ώρες που πληρώθηκαν οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν.

Επιπλέον ο κ. Δένδια αναφέρεται σε μια μυστηριώδη «εκπαιδευτική ύλη μεμονωμένων μαθημάτων, διάρκειας ενός εξαμήνου», και αναφέρει ρητά ότι πρόκειται για μαθήματα «που δεν υλοποιήθηκαν στο υπόψη χρονικό διάστημα».

Κατά τον ΥΕΘΑ λοιπόν, αυτά τα μαθήματα «έχουν προγραμματιστεί κατά τα επόμενα εξάμηνα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής».

Είναι άραγε αληθές αυτό ή μήπως όχι; Γιατί ο κ. Δένδιας αποφεύγει να αναφέρει για ποια μαθήματα πρόκειται; Και τελικά θα αναπληρωθούν ή όχι;. Η απάντηση είναι εξαιρετικά εύκολη. Αν η Σχολή είχε την διάθεση να τα αναπληρώσει, θα είχε προκηρύξει και τις ανάλογες προσλήψεις καθηγητών. Πλην όμως δεν έχει γίνει καμία τέτοια προκήρυξη.

Η προκήρυξη για καθηγητές στη ΣΜΥ και η αναλογία μαθημάτων και ωρών στην προκήρυξη, είναι πανομοιότυπη της περυσινής. Δεν υπάρχει ούτε μια επιπλέον ώρα που να προδίδει «αναπλήρωση μαθημάτων». Κοινώς μάλλον μας πουλάνε «φούμαρα» καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αναπλήρωση μαθημάτων.

Δείτε συγκριτικά τις προκηρύξεις ανά μάθημα και τις ώρες που έχουν προβλεφθεί πέρυσι και φέτος. Τα στοιχεία είναι στην ιστοσελίδα της ΣΜΥ, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου