ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Επιτροπή Φαντάρων Έβρου για το επεισόδιο με τον τραυματισμό Συνοριοφύλακα: ο Ελληνο-Τουρκικός Ανταγωνισμός μας Απειλεί

Το περιστατικό με τον, παρ' ολίγον θανάσιμο, πυροβολισμό του συνοριοφύλακα στον Έβρο το περασμένο Σάββατο αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της "πολεμικής" κατάστασης που επικρατεί στα σύνορα της χώρας.

Είναι μια κατάσταση που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και οξύνεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Οφείλεται από τη μια στη μεγάλη όξυνση του αντιδραστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και από τις δύο μεριές των συνόρων και στο συνεχές κλίμα "πολεμικής ετοιμότητας" που πρέπει να βρίσκεται ο στρατός, η συνοριοφυλακή και ο κόσμος που ζει στην περιοχή. Από την άλλη οφείλεται και στην βαθιά ρατσιστική και απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική που ακολουθούν και τα δύο κράτη, που έχει μετατρέψει τα σύνορα σε ένα τεράστιο φρούριο, με καθημερινές περιπολίες συνοριοφυλακής και στρατού και συνεχές κυνήγι μεταναστών και προσφύγων.

Αυτή την κατάσταση τη βιώνουμε καθημερινά και εμείς οι φαντάροι που κάνουμε τη θητεία μας στην περιοχή, που πρέπει συνεχώς να βρισκόμαστε σε "κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας", ενώ κάνουμε υπηρεσίες στα παρέβρια φυλάκια και περιπολίες στο ποτάμι, όπου αναγκαζόμαστε πολλές φορές να συμμετέχουμε σε βάρβαρες επιχειρήσεις αποτροπής εισόδου μεταναστών στη χώρα.

Πρέπει εδώ και τώρα να ανατραπεί αυτή η κατάσταση για την οποία τεράστιες ευθύνες έχει και το ελληνικό κράτος και η ελληνική κυβέρνηση. Είναι το ελληνικό κράτος και η ελληνική κυβέρνηση που από τη μια συμμετέχει ενεργά στα πολεμοκάπηλα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ των οποίων οι πόλεμοι δημιουργούν τα καραβάνια των μεταναστών που γίνονται έρμαιο των διακινητών για να καταφέρουν να διασχίσουν τα σύνορα....
Ενώ από την άλλη ακολουθεί την απάνθρωπη πολιτική των επαναπροωθήσεων και του μπλοκαρίσματος της εισόδου μεταναστών και προσφύγων στη χώρα, που υλοποιούν η συνοριοφυλακή και ο ελληνικός στρατός, και που κοστίζει τη ζωή κάθε χρόνο σε εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ μπορεί συχνά να οδηγήσει σε περιστατικά όπως αυτό του Σαββάτου.

Να αγωνιστούμε για την ανατροπή της πολεμικής προετοιμασίας που δημιουργεί κλίμα πολεμικής υστερίας και εθνικισμού. 
Όχι στη ρητορική μίσους και τη στρατικοποίηση της κοινωνικής ζωής, ιδίως των συνοριακών περιοχών. 
Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σεβόμενοι το δικαίωμά τους για ελεύθερη μετακίνηση στη χώρα που επιθυμούν.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Έλληνες Επιχειρηματίες-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες

Επιτροπή Φαντάρων Έβρου

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου