ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Λιάνα Κανέλλη: Η Διώξη του φαντάρου και η προσβολή του εθνόσημου

Για μια ακόμη φορά, έρχεται στο προσκήνιο το εθνικό περιεχόμενο της πολιτικής του ΚΚΕ, η ένταξη του στο εθνικό αφήγημα θαλάσσιας επέκτασης του ελληνικού αστικού κράτους διαμέσου των Κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Μεγάλη η αγωνία για το εθνόσημο καταρχήν της βουλευτίνας του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη όταν σε παρουσία της στο Action 24 δήλωσε:
«Το εθνόσημο σέρνεται στις καταστροφές του κόσμου. Ποιος το σέβεται όταν ακούει το ΝΑΤΟ;"
Η Δήλωση της έγινε χτες το πρωί, με αφορμή τον πειθαρχικό έλεγχο σε δύο οπλίτες και έναν δόκιμο. Όσο για τους φαντάρους δήλωσε ότι έχουν "ένα υψηλό φρόνημα πατριωτικό". 
Για αυτό διαμαρτυρήθηκαν. Για τη δυσφήμιση της πατρίδας.
Καταλάβατε;
(δείτε το απόσπασμα από το 4ο μέχρι το 14ο λεπτό περίπου)

Ουσιαστικά είναι η γνωστή αντίληψη του ΚΚΕ που θεωρεί ότι υπάρχει μια καλή υπερεθνική εσωτερική αποστολή του Ελληνικού αστικού στρατού και μια κακή εξωτερική αποστολή, όταν εντάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Είναι φυσικά κάτι που δεν ισχύει και απλώς δικαιολογεί την ένταξη του ΚΚΕ στο εθνικό αφήγημα αφού ο ελληνικός αστικός στρατός εξυπηρετεί ενιαία την αστική πολιτική.
Αλήθεια, ο Στρατός στον Έβρο και στα νησιά, όταν κυνηγά τους πρόσφυγες που προκαλούνται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στους οποίους συμμετέχει σε Αφρική και Ασία για να αναβαθμίσει τον στρατηγικό ρόλο της άρχουσας τάξης, δεν διαφυλάττει ταυτόχρονα τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο και τα συνολικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου;
Δεν είναι το ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που δίνει τη δυνατότητα στην άρχουσα τάξη να παρουσιαστεί ως Εγγυητής των Ευρωπαϊκών συνόρων, άρα να διαπραγματευτεί βελτίωση της θέσης και του ρόλου της;

 Οι φρεγάτες που στέλνονται στην Ερυθρά θάλασσα δεν υπερασπίζονται ταυτόχρονα τα συμφέροντα των εφοπλιστών που εφοδιάζουν το Ισραήλ, την πολεμική εκστρατεία του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα του Δυτικού κόσμου, με τα οποία αλληλοδιαπλέκονται οι Έλληνες αστοί;

Ο Ελληνικός Στρατός δεν είναι η Σιδερένια φτέρνα για την καταστολή του κόσμου της εργασίας;
Η 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εκπαιδεύεται για την Καταστολή Πλήθους σε αποστολές στα Βαλκάνια, αλλά ήταν έτοιμη το 2012 να επιβιβαστεί σε C-130 για να μεταφερθεί στην Αθήνα, συμβάλλοντας στην Καταστολή των  Αντιμνημονιακών αγώνων.
Επίσης, στην Κοζάνη εκπαιδεύονταν το τοπικό Τάγμα αλλά και το Τάγμα Εθνοφυλακής για να συμμετάσχει σε επιχείρηση Ανακατάληψης από απεργούς που αντιστέκονταν σε Ιδιωτικοποίηση μεγάλης βιομηχανικής μονάδας. 
Είχε εκφραστεί βλέπεις τότε ενδιαφέρον από τους Γάλλους για τη ΔΕΗ!  

Άρα στόχος του Αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να είναι το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.

Της τηλεοπτικής όμως τοποθέτησης της Λιάνας Κανέλλη είχε προηγηθεί άρθρο παρέμβαση "Ο φαντάρος και για τι θα δώσει ακόμα και τη ζωή του"  από τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, Υποναύαρχου Πολεμικού Ναυτικού ε.α. με γνωστό ρόλο στην παρέμβαση του ΚΚΕ στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στο άρθρο αναφέρεται:
Στρατευμένοι και εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ έχουν δώσει όρκο να υπερασπίζονται τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και της χώρας και όχι για να βάψουν τα χέρια τους με αίμα ξένων λαών!

Η θεωρία των "κυριαρχικών δικαιωμάτων" αποτέλεσε από τη δεκαετία του 90' μέχρι πρόσφατα -πριν το γύρο συνομιλιών Μητσοτάκη και Ερντογάν που αποσκοπούν στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών διαφορών με αμερικανική ομπρέλα- το βασικό όχημα για την επέκταση του ελληνικού αστικού κράτους στις θάλασσες, διεκδικώντας επέκταση ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα και τελικό στόχο τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείο.
Αυτά τα ελληνικά επεκτατικά σχέδια και το αντίστοιχο τουρκικό Δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας όξυναν ακόμη περισσότερο τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό και απείλησαν με πολεμική σύγκρουση του λαούς του Αιγαίου.  

Αναρωτιόμαστε, το Αντιπολεμικό κίνημα και η Αριστερά δεν πρέπει να Αρνηθούν τα εθνικά-αστικά συμφέροντα, τον επεκτατισμό και να παίξουν τον ρόλο του πρόθυμου Αναλώσιμου στρατιώτη στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού;

Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων συνφάνταρων και απαιτούμε σεβασμό των δικαιωμάτων φαντάρου με στολή. 
Δεν κυνηγάμε πρόσφυγες που προκαλούν οι βρώμικοι πόλεμοι που εμπλέκεται το ελληνικό αστικό κράτος. 
Δεν Πολεμάμε για 'Ελληνες επιχειρηματίες-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Να Ακυρωθούν οι πολεμικές συμμαχίες με ΗΠΑ-Γαλλία και Ισραήλ. 
Να Ανατραπούν οι Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. 
Να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα, οι φρεγάτες και όλα τα πολεμικά μέσα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου