Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ


Νέα Σύσκεψη τη Δευτέρα 23/02/09 στη Νομική στις 7:00 μ.μ.
60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ: ΧΟΥΝΤΕΣ-ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τη Δευτέρα 16/02/09 πραγματοποιήθηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών σημαντική σύσκεψη με την συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών από ευρύ τμήμα της αντικαπιταλιστικής-αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς, από τους φοιτητικούς χώρους, τα εργατικά σωματεία και τις κινήσεις πόλεις, από όλο αυτό το δυναμικό που έδωσε μαζί τη μάχη του Δεκέμβρη και συμβολικά έμεινε στη μνήμη όλων ως ΚΑΤΑΛΗΨΗ της ΝΟΜΙΚΗΣ, και όχι μόνο.

Yπήρξε μια καταρχήν συμφωνία στα εξής. Προχωρούμε σε μια καμπάνια ενάντια στο ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το ρόλο του ελληνικού στρατού, καταγγέλλοντας «τον παρεμβατικό του ρόλο και την ανάληψη καθήκοντος υπεράσπισης του Δυτικού Καπιταλιστικού κόσμου στο πλαίσιο του Ψυχρού πολέμου, και τον ρόλο χωροφύλακα της Παγκόσμιας Καπιταλιστικής Ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, πρωταγωνιστή στο μοίρασμα του κόσμου και των αγορών, πηγών και δρόμων ενέργειας από το 1989-1990. Οργανωτικό τμήμα του πολέμου τρομοκράτησης των λαών και του εσωτερικού εχθρού, εντός και εκτός των καπιταλιστικών μητροπόλεων».

Υπάρχει η δέσμευση να παρουσιαστεί κείμενo. Μορφή της Καμπάνιας, η δημιουργία ανοικτού συντονιστικού συλλογικοτήτων, αγωνιστών, πρωτοβουλιών, κινήσεων που θα αποφασίζει αμεσοδημοκρατικά. Με δράσεις σε γειτονιές και πανελλαδικά. Με διεθνή διάλογο και κοινή δράση στο Στρασβούργο, επιδιώκοντας την παρέμβαση ενός δυναμικού αντικαπιταλιστικού-αντιιμπεριαλιστικού μπλοκ.

Βασική πρόταση πρωτοβουλιών: Θέλουμε το διάστημα 27-28-29 ένας χώρος με συμβολικό αγωνιστικό μήνυμα να αναδειχτεί σε Κέντρο πραγματοποίησης σημαντικών εκδηλώσεων στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της πρότασης παρουσιάστηκαν οι ενότητες:

• Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών σχηματισμών.
• Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Ασία: από την σφαγή στη Γάζα στην εκλογή Ομπάμα και στις πολεμικές προετοιμασίες για το Αφγανιστάν.
• Από τις επεμβάσεις στα Βαλκάνια μέχρι τη βαλκανιοποίηση του σύγχρονου καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού κόσμου (ανθρωπιστικοί πόλεμοι-ρόλος μειονοτήτων-εθνικισμοί-ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί κλπ)

• Αιγαίο-Κύπρος: ένταση-ανταγωνισμοί, ειρήνη-συνύπαρξη την εποχή της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και της καπιταλιστικής κρίσης.

• Το Αντιπολεμικό-Αντιμιλιταριστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να παρουσιαστεί ένα σημαντικό πολιτιστικό κεκτημένο: προβολή ταινιών-έκθεση φωτογραφίας και παιδικής ζωγραφικής-συναυλίες κλπ

Διοργάνωση μεγάλης κινητοποίησης στην Αθήνα και κινητοποιήσεων στις βάσεις (Σούδα-Άκτιο-Κέντρο Εκπαίδευσης Πολυεθνικών δυνάμεων στο Κιλκίς κλπ) το διάστημα 4-5/04/09). Όλες βέβαια αυτές οι πρωτοβουλίες θα συγκλίνουν στο Στρασβούργο.

Επισημαίνεται η ανάγκη Μάχιμων Πρωτοβουλιών ενάντια στις Αγορές Όπλων, τις αντιδραστικές προτάσεις Μεϊμαράκη για τη θητεία, την Ειρήνη στο Αιγαίο.
Επίσης προτάθηκε η παρέμβαση στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Τέλος, ένα ευρύτερο δυναμικό συνειδητοποιεί και καταλήγει στην πρόταση για έναν σταθερό Αντιπολεμικό Συντονισμό, με σαφή αντικυβερνητικά-αντικαπιταλιστικά-αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά.

Η πρόταση μας αυτή οριοθετείται από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, αλλά τους καλεί σε συμπόρευση στο δρόμο του αγώνα, για να κινηθούμε ενωτικά εναντίον της κυβέρνησης του πολέμου και της αντεργατικής πολιτικής, το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου