Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Για μια κόμη φορά επιβεβαιώνεται η αντίληψη που θέλει τις όποιες βελτιώσεις στην καθημερινότητα των φαντάρων να προέρχονται από τη δική τους δράση, από τη δική τους αγωνιστική στάση. Στη Μ/Κ Μεραρχία λοιπόν στην Έδεσσα, οι κάμερες που είχαν μπει στο θάλαμο των φαντάρων και τους παρακολουθούσαν μέρα και νύχτα, αποθηκεύοντας τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα για μια εβδομάδα, ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ.

Ήταν το αποτέλεσμα της κινητοποίησης των φαντάρων που κατάγγειλαν τις αντιδημοκρατικές και παράνομες μεθοδεύσεις, δημοσίευσαν φωτογραφίες ώστε να μην μπορεί να μπορεί το ΓΕΣ να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς τους. Σημαντική υπήρξε η συμβολή και της διάστασης που πήρε το θέμα μέσω των καταγγελιών της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων σε ηλεκτρονικές σελίδες και στα ΜΜΕ.

Αξίζει όμως να δούμε με πιο τρόπο η διοίκηση της μονάδας και το ΓΕΣ χειρίστηκαν το θέμα. Να επισημάνουμε ότι δεν ζήτησαν Συγγνώμη από τους φαντάρους και τις οικογένειες τους, ούτε βεβαίως τιμώρησαν τους αρμόδιους αξιωματικούς.


ΨΕΜΑ Νο1: Το ΓΕΣ δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι «η κάμερα στον κοιτώνα των στρατιωτών βάρδιας λειτούργησε για περίπου μια εβδομάδα και αφαιρέθηκε την Πέμπτη (19/02) το πρωί, αφού υπήρξαν διαμαρτυρίες των στρατευμένων». Η κάμερα ήταν αδύνατο να αφαιρεθεί την Πέμπτη το πρωί, αφού οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν σε σελίδα αντιπληροφόρησης το βράδυ της Πέμπτης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος αξιωματικός Αντισυνταγματάρχης Μπατιστάτος, υπεύθυνος του συστήματος παρακολούθησης και Διευθυντής του Κέντρου Πληροφοριών, κάλεσε σε έκτακτη αναφορά δύο ώρες μετά τις δημοσιεύσεις.

ΨΕΜΑ Νο2: Κανείς δεν ήξερε για το παράνομο των ενεργειών. Αυτό επικαλείται το ΓΕΣ, το ίδιο ισχυρίζεται ο διοικητής Υποστράτηγος Κ. Κούτρας. Και όμως, οι αξιωματικοί τόνιζαν σε μεταξύ τους συζητήσεις ότι «μπορούν αν θέλουν οι φαντάροι να μας τρέχουν αφού η εγκατάσταση της κάμερας παραβιάζει τα δικαιώματα τους».Ο Επιτελάρχης είχε δώσει στο φαντάρο που βοήθησε στην εγκατάσταση (8) μέρες τιμητική άδεια.


Τέλος, θέλουν να μας πείσουν ότι κανένας δεν επιθεώρησε τις εγκατεστημένες κάμερες και το κέντρο ελέγχου. Αν όντως δεν έγινε επιθεώρηση (πράγμα που δεν το ισχυριζόμαστε) η συγκεκριμένη μονάδα είναι «σκορποχώρι», όπου κάθε αξιωματικός κάνει ότι θέλει. Βαρύτατες οι ευθύνες της διοίκησης σε αυτή την περίπτωση.

Αν όντως έγινε η επιθεώρηση (που έγινε) είτε ήταν για τα μάτια του κόσμου (άρα υπάρχουν ευθύνες της διοίκησης) είτε οι αξιωματικοί συναίνεσαν στη συγκεκριμένη λειτουργία των καμερών, άρα είναι συνυπεύθυνοι.

Και εδώ λοιπόν αποκαλύπτεται ο ρόλος του ΓΕΣ. Ολόκληρη η ιεραρχία έχει στα χέρια της την έγκριση και την πορεία του έργου, το οποίο εγκρίνει και χρηματοδοτεί.


Δε μπορεί να βγαίνει ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ και να δηλώνει δεν γνωρίζω και αργότερα να φορτώνει τις ευθύνες στον υπέρμετρο ζήλο των αξιωματικών.


Άλλος είναι ο ρόλος της ιεραρχίας. Αλλά βεβαίως όταν πρόκειται για το παράπτωμα ενός απλού φαντάρου θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα μας.
Όταν προκύπτουν ευθύνες στους αξιωματικούς και στους διοικητές, όταν αναδεικνύονται πολιτικές ευθύνες στην στρατιωτική ηγεσία του αντιστράτηγου Βούλγαρη και στην πολιτική του υπουργού Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκη, σφυρίζουμε αδιάφορα.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Και πρώτα από όλα, των φαντάρων που σε αντίθεση με τους αξιωματικούς-διοίκηση-ΓΕΣ-τον υπουργό Β. Μεϊμαράκη κράτησαν υπεύθυνη, αγωνιστική και αξιοπρεπή στάση. Τους αξίζουν Συγχαρητήρια.

Για αυτό το λόγο όμως πρέπει να σπάσουν τα Στεγανά του Στρατού και να καθιερωθεί ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

3 σχόλια:

  1. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στα παιδιά που είχαν το ψυχικό σθένος να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στην μηχανή κιμαδοποίησης συνειδήσεων του εθνικομιλιταρισμού!

    Μας δίνουν ελπίδες. Αν μπορείς να τσακίσεις έστω κι ένα μικρό, νεογέννητο κεφαλάκι αυτής της Λερναίας Ύδρας, τότε ίσως όλοι μας, συλλογικά, ως πολίτες, μπορούμε να διαλύσουμε το τέρας του Κοινοβουλευτισμού στα εξ ών συνετέθη.

    Και πάλι συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΟΧΕΣ ΣΤΡΑΤΟ- ΔΗΜΟΣΙΩΝ-ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. . .

    Μέχρι την κατάργηση των συνόρων,των πατρίδων και των συρματοπλεγμάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ...
    ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ...ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΟΛΗ Η ΓΗ... ΖΗΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή