Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΣΕΙΡΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΗΤΕΙΑ, ΜΕ ΒΙΑΙΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ


ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ….

Τελικά μας δουλεύουνε χοντρά. Το ΠΑΣΟΚ (2003) μας έλεγε ότι θα κάνει τη θητεία (8) μήνες. Δεν έγινε τίποτε. Η ΝΔ μας υπόσχονταν (2004) ότι θα μειώσει τη θητεία στους (6) μήνες. Δεν έκανε τίποτε. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκης μέσω των τσάτσων του δημοσιογράφων υπόσχεται πριν από (3) μήνες 9μηνη θητεία, η οποία θα «πιάσει» και τη Σειρά Φεβρουαρίου 2009. Δεν έκανε τίποτε.


Συνάδελφοι. Μας κοροϊδεύουν. Θέλουν μόνο τους ψήφους μας για αυτό βγαίνουν προεκλογικά και «τάζουν λαγούς με πετραχήλια». Όμως τα σχέδια τους είναι για μια ακόμη φορά εις βάρος μας: μπορεί ο υπουργός να το ξανασκέφτεται για το 9μηνο, αλλά θα μας στέλνει όλους τους μήνες της θητείας στην παραμεθόριο.

Ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν την αιτία των δεινών μας. Είναι οι Αναβολές. Αυτές φταίνε που είναι λίγοι οι φαντάροι στη παραμεθόριο και όχι το γεγονός ότι γέμισαν κάθε γωνιά της Ελλάδας με ένα στρατόπεδο για πελατειακούς λόγους. Ότι 6000 ελληνικός στρατός είναι εκτός συνόρων. Ότι κάθε χρονιά οι ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ βυσμάτων ΟΝΝΕΔΙΤΩΝ είναι χιλιάδες. Αυξάνουν λοιπόν το κόστος του προστίμου ανυποταξίας στις 6000€ για εισπρακτικούς λόγους, ενώ οι πλούσιοι που μπορούν να πληρώσουν δεν έχουν πρόβλημα.

Ο Β. Μεϊμαράκης δεν κρύβει τα λόγια του: «αν έχεις πάρει το master, PHD, που να ακούσεις τώρα το λοχία; Ή πως να μπορέσεις να είσαι πειθαρχημένος. Άρα θα κόψουμε τις Αναβολές». Να η ουσία του Στρατού: πειθαρχία, υποταγή στον κάθε ανώτερο, εθνικισμός, γλείψιμο, ρουσφέτι. Έτσι γίνονται «οι άνδρες», δηλαδή τα φοβισμένα, χειραγωγημένα ανθρωπάκια, που τρέμουν τον ανώτερο και καταπιέζουν τον κατώτερο, σε μια κοινωνία ανταγωνισμού, όπου όλοι είναι εχθροί-αντίπαλοι, ανήμποροι να σκεφτούν, μόνοι μπροστά στον διοικητή και τον εργοδότη, αύριο.«Ο Στρατός είναι Σχολείο». Που περνάμε όλοι υποχρεωτικά του «Παραλόγου τη θητεία». Για να γίνουμε «Στρατιωτάκια ακούνητα, έτοιμα για όλα».

Οι νεοσύλλεκτοι, πολλοί από αυτούς πρωταγωνιστές της εξέγερσης του Δεκέμβρη, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εξαιρετικά δύσκολη θητεία. Η κυβέρνηση, με αφορμή και αιτία την καπιταλιστική κρίση που δημιούργησε ο κόσμος του πλούτου, απαιτεί την αφαίρεση των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων, επιβάλλει νέους φόρους, λιτότητα. Γνωρίζοντας ότι η πολιτική τους θα προκαλέσει κοινωνικές εκρήξεις, αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως εσωτερικό εχθρό. Σχεδιάζουν να στείλουν τον στρατό εναντίον διαδηλωτών. Τον στρατευμένο γιο εναντίον του απεργού πατέρα.


Σε Κύπρο και Αιγαίο στήνεται σκηνικό έντασης. Ο άγριος ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας για το ποιος θα αναλάβει ρόλο περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης οξύνεται. Τα προβλήματα στο Αιγαίο όχι μόνο δεν λύνονται, αλλά δίνουν τη δυνατότητα σε Ερντογάν-Καραμανλή να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα και να «πωρώσουν» εθνικιστικά το μέσο πολίτη. Τα παιχνίδια στο Αιγαίο καλλιεργούν τον φόβο επίθεσης, δικαιολογούν τους τεράστιους πολεμικούς εξοπλισμούς (ο Ελληνικός Στρατός θα κοστίσει στην κοινωνία 58 δις ευρώ για το 2006-2015). Ζωές χάνονται, είτε πιλότων, είτε λόγω της πολεμικής προετοιμασίας (ένας νεκρός φαντάρος-στέλεχος κάθε 10 μέρες). Εμείς είμαστε οι ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ της πρώτης γραμμής.


Ταυτόχρονα, ο ελληνικός στρατός παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ιστορικά συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων (σε 15 χώρες). Θα στείλουν στρατό στη Γάζα, ενώ στο Αφγανιστάν θα βάλουν τα ελληνικά τάγματα να πολεμούν με τους Ταλιμπάν. Γρήγορα θα έρθουν πτώματα μισθοφόρων!!!

Μας λένε ότι οι φαντάροι είναι λίγοι. Ότι ο ελληνικός στρατός πρέπει να αυξηθεί. Να φτάσει τις 109.000 χιλιάδες. Γιατί; Μα από το 2009-2010 το 40% (43000) του Στρατού Ξηράς θα είναι επιχειρησιακά ενταγμένο στο ΝΑΤΟ και τρείς (3) ολόκληρες Ταξιαρχίες θα είναι πάντα στη διάθεση του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ για αποστολές εκτός συνόρων. Για αυτό δεν τους φτάνει ο στρατός!!!

Ενώ πετάνε 58 δις ευρώ σε εξοπλισμούς, οι συνάδελφοι υπηρετούν σε άθλιες συνθήκες. Φαγητό και εγκαταστάσεις θυμίζουν άλλες εποχές. Ο καρκινογόνος αμίαντος είναι παντού. Τώρα βάζουν και κάμερες για να παρακολουθούν τους φαντάρους ακόμη και μέσα στους θαλάμους. Το κόστος της θητείας υπολογίζεται σε ένα μισθό για την κάθε οικογένεια.

Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σε καλούμε να αντισταθείς. Να υπερασπιστείς τα δικαιώματα σου. Σε 12 μήνες θητείας «χώρεσαν» 24 μήνες πολεμικής προετοιμασίας και εργασιακής εκμετάλλευσης. Το ΑΞΙΟΜΑΧΟ του στρατού είναι η αιτία για τις απώλειες των στρατευμένων-στελεχών.


16 χρόνια το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι η απάντηση στη μαυρίλα των στρατοπέδων. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στηρίζει τους φαντάρους, δημοσιοποιεί τις καταγγελίες τους.

Η δράση της νεολαίας Μέσα και Έξω από τον Στρατό έκανε πατσαβούρι τα σχέδια για Στράτευση στα 19-21, ο φόβος των φανταρίστικων αντιδράσεων απέτρεψε την εμπλοκή του στρατού το Δεκέμβρη.

Οι καταγγελίες των φαντάρων κατέβασαν τις κάμερες μέσα από τους θαλάμους.

Οι αυθαιρεσίες των αξιωματικών πρέπει και μπορεί να καταγγέλλονται.
Οι αξιωματικοί και ο διοικητής τρέμουν μήπως δουν το όνομα τους σε εφημερίδα και στο διαδίκτυο. Ποτέ τα πράγματα δεν έγιναν χειρότερα μετά από «ένα γράμμα καταγγελίας».

Ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή. Έχει δικαιώματα που ορίζονται από το Σύνταγμα και τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Μπορεί να διαβάζει εφημερίδα και βιβλία και μέσα στο στρατόπεδο.

Μπορεί να αρνηθεί τις προσευχές και το θρησκευτικό όρκο.
Απαγορεύονται τα ατομικά και συλλογικά καψόνια.

Απαγορεύονται τα εθνικιστικά τραγουδάκια-συνθήματα.
Έχει δικαίωμα να ενημερώνεται για τις υπηρεσίες και να είναι ίσες προς όλους.
Έχει το Δικαίωμα και Υποχρέωση να Αρνηθεί την Εκτέλεση Παράνομης Διαταγής.

Πρέπει τώρα να αναπτυχθεί ένα Μαζικό Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

• Για να σπάσουν τα Στεγανά του στρατοπέδου. Για την κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
• Απαιτούμε τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

• ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 1-1. Μείωση της θητείας στους (6) μήνες.

• Δωρεάν μετακινήσεις-εισιτήρια θεάτρων-σινεμά-αθλητικών εκδηλώσεων κλπ στους φαντάρους. Να μπλοκαριστούν οι ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.
• Κανένας νέος Μισθοφόρος (ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ-ΕΦΥΕΣ). Να γυρίσουν τώρα όλα τα στρατεύματα που είναι εκτός συνόρων. Να βγει η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

• Αύξηση του μισθού των φαντάρων. Κανένας φαντάρος υπηρέτης των αξιωματικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.


Μόνο με συλλογική δράση, με συλλογική διεκδίκηση μπορούν τα πράγματα
να γίνουν καλύτερα για όλους, άρα και για τον καθένα από εμάς.
Μπορούμε να βγούμε παραπονούμενοι. Μπορούμε να δημιουργήσουμε Επιτροπές Φαντάρων. Μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

(ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 6932 955437)
http://diktiospartakos.blogspot.com/

To περιοδικό του Δικτύου Σπάρτακος «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου