Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ψαράδες της Γάζας διαδηλώνουν ενάντια στις επιθέσεις του Ισραηλινού Ναυτικού


2/4/2009

Σήμερα, δεκάδες ψαράδες από την περιοχή Σαλατίν στην Μπέιτ Λάχια, στο βορειότερο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, πραγματοποίησαν πορεία προς την παραλία για να διαμαρτυρηθούν για τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραηλινού Ναυτικού. Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Διευθυντής του Γενικού Συνδικάτου των Αλιέων, Νιζάρ Αγιάς, καθώς επίσης Παλαιστίνιοι ακτιβιστές από την Τοπική Πρωτοβουλία του Μπέιτ Χανούν.

Την διαδήλωση υποστήριξαν εθελοντές από το Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης (ISM), μεταξύ των οποίων και δύο άτομα που είχαν απαχθεί από τις δυνάμεις του Ισραηλινού Ναυτικού τον περασμένο Νοέμβριο. Το Ισραηλινό Ναυτικό έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις του εναντίον των ψαράδων μετά την πρόσφατη σφαγή στη Γάζα. Μόνο τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, τουλάχιστον δύο ψαράδες έχουν τραυματιστεί από πυρά, 16 απήχθησαν (κάποιοι από αυτούς βασανίστηκαν και αργότερα απελευθερώθηκαν) και επτά αλιευτικά σκάφη έχουν κλαπεί χωρίς να επιστραφούν.











Αρκετά άλλα αλιευτικά σκάφη έχουν σύμφωνα με πληροφορίες, υποστεί ζημιές από τα Ισραηλινά πυρά. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ψαράδες από την περιοχή Σαλατίν, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται τώρα σε αξιοθρήνητη κατάσταση - έπειτα από την απώλεια των σπιτιών τους κατά τη διάρκεια των Ισραηλινών βομβαρδισμών, τώρα έχασαν τη μοναδική πηγή εισοδήματός τους σε μια Γάζα ήδη εξαθλιωμένη από τον αποκλεισμό.

ISM Gaza Strip

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου