Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Τελικά η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά ότι ο μοναδικός στόχος της είναι η επιβολή νέων φορολογικών βαρών στη μεγάλη εργατική πλειοψηφία και η δημιουργία νέων προνομίων στην κάστα του κόσμου του πλούτου που λυμαίνεται το μόχθο Ελλήνων και ξένων εργατών.

Νέο επεισόδιο αποτελεί η επιβολή 90 ευρώ πρόστιμο για τον κάθε μήνα πρόσθετης στρατιωτικής θητείας των 33000 Ανυπότακτων. Βέβαια το υπουργείο παρουσιάζεται να «κάνει χάρη» στους εν λόγω ανυπότακτους, αφού το συγκεκριμένο πρόστιμο θα ισχύσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009.
Οι επόμενοι ανυπότακτοι ή λιποτάκτες καλούνται να καταβάλουν 1000 ευρώ το μήνα, δηλαδή 6000 ευρώ καθώς η κυβέρνηση τους τιμωρεί με έξι (6) μήνες επιπλέον θητεία ως διοικητική ποινή.

Ο εισπρακτικός χαρακτήρας του μέτρου είναι ξεκάθαρος. Αφενός η κυβέρνηση έχει πάρει το κομπιουτεράκι και υπολογίζει τα έσοδα από τα 540 ευρώ που θα εισπράξει από τους 33000 ανυπότακτους, αφετέρου υπολογίζει να προσελκύσει με τις ευνοϊκές διατάξεις κατάταξης των ανυπότακτων όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς.

Ταυτόχρονα υπάρχουν και σαφείς, δεύτερες σκέψεις στα συγκεκριμένα μέτρα:
1. Η κυβέρνηση προσδοκά να καταταγεί σημαντικό τμήμα των ανυπότακτων, ώστε να αυξηθούν οι έφεδροι φαντάροι και να βρει την ευκαιρία να προχωρήσει σε μείωση της θητείας στον Στρατό Ξηράς στους (9) μήνες.

Αποκαλύπτεται λοιπόν ο προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ, οι αισχρές ψηφοθηρικές της προθέσεις. Για μια ακόμη φορά υπόσχεται μείωση θητείας στην νεολαία για να της υφαρπάξει τους ψήφους. Δεν χρειάζεται να είσαι γκαλοπατζής ή πολιτικός επιστήμονας για να δεις ότι οι υποσχέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας συνδέονται με τις εξελίξεις σχετικά με το παιχνίδι της Προεδρικής υποψηφιότητας και των Βουλευτικών εκλογών.

Ξανά η ΝΔ λέει ξεκάθαρα στην νεολαία ότι αδιαφορεί για τα προβλήματα της. Το μόνο που την νοιάζει είναι να κερδίσει τις εκλογές.

Οι υποσχέσεις δίνονται απλά για να αρπάζουν τις ψήφους.
Κανείς δεν απαντά γιατί η ΝΔ δεν πραγματοποίησε τη μείωση της θητείας στους (6) μήνες όπως υποσχέθηκε πριν από (5) ολόκληρα χρόνια.

Είναι κοινοί ψεύτες και απατεώνες. Αρχηγός τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που άφησε να διαρρεύσει πριν από (6) μήνες ότι θα μειώσει τη θητεία στους (9) μήνες για τον Στρατό Ξηράς το Φεβρουάριο 2009. Φυσικά αποδείχτηκε ψεύτης…

Όμως τη ΝΔ δεν την ενδιαφέρει μόνο να βάλει το χέρι της βαθιά στην τσέπη του λαού μας και να αρπάξει την ψήφο της νεολαίας, αλλά και να βολέψει τα πλουσιόπαιδα.

2. Δείτε: από το 2010 το πρόστιμο για την Ανυποταξία θα εκτινάσσεται στα 6000 ευρώ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει Ανυποταξία. Απλώς, τα στουρνάρια των πλουσίων που δε μπορούν να περάσουν στα Πανεπιστήμια, όλα τα golden boys με τις ανώτερες σπουδές στα ξένα πανεπιστήμια και με τις καλές δουλειές στο εξωτερικό, θα μπορούν εύκολα να καταβάλουν το «αστείο» για αυτούς ποσό. Μετά θα κάνουν μια εικονική θητεία στο Πεντάγωνο, στην αυλή, συγγνώμη στα γραφεία του Β.Μεϊμαράκη και τέλος.

Αυτή η απίστευτη παρέα της ΝΔ, που αποτελούν ο Κ.Καραμανλής, η Ντ.Μπακογιάννη, ο Α.Σαμαράς, ο Β.Μεϊμαράκης και τα άλλα γαλάζια παιδιά τα μπέρδεψαν ξανά.
Κάπου άκουσαν ότι βουλευτής σημαίνει υπηρέτης του λαού και αυτοί κατάλαβαν ΥΠΗΡΕΤΕΣ των πλουσίων.

Απάντησης μας η ανάπτυξη μαζικού κινήματος
ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Ενάντια στο βραχνά της Υποχρεωτικής θητείας
Και το Μισθοφορικό Στρατό

Αντιστεκόμαστε στην Έκτακτη Φορομπηξία,
την Αρπαγή των Ψήφων της Νεολαίας,
στα Προνόμια και τις Κοινωνικές Ανισότητες.

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου