Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΠΙΛΟΧΙΑ ΕΜΘ ΑΠΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΦΙΔΙΟΥ


Δυστυχώς οι καταγγελίες που είχαμε δημοσιοποιήσει πριν από μια βδομάδα, με τελευταία παρουσίαση στον Κυριακάτικο τύπο (24/05/09) επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο.

Σε όλο τον Έβρο τα Τάγματα έχουν αναπτυχθεί στους προβλεπόμενους χώρους και πραγματοποιούν τις ασκήσεις έμπνευσης του αντιστράτηγου Δ.Γράψα, τα γνωστά 12ημερα σκοινάκια.


Μπορεί οι στρατηγοί να παίζουν πόλεμο, αλλά τα θύματα είναι οι φαντάροι και τα χαμηλόβαθμα στελέχη. Η περιοχή, ιδιαίτερα μεταξύ Διδυμοτείχου- Φερρών είναι γεμάτη φίδια. Πολλά από αυτά βρίσκουν οι φαντάροι παντού, συνεχώς, ακόμη και μέσα στις σκηνές που πέφτουν κατάκοποι να κοιμηθούν μετά από τις ατελείωτες ώρες των ασκήσεων και των αγγαρειών. Οι φαντάροι έχουν «υποχρεωτικά» επιδοθεί στο άγριο άθλημα της ανακάλυψης και εξολόθρευσης φιδιών, ενώ πολλοί από αυτούς είναι μέρες άυπνοι καθώς φοβούνται να κλείσουν μάτι, έστω και λεπτό.


Είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη υγεία και την ζωή φαντάρων-στελεχών. Ο θανάσιμος τραυματισμός του ΕΠΙΛΟΧΙΑ ΕΜΘ χθες το βράδυ (23/05/09) από δάγκωμα φιδιού στον λαιμό, ο οποίος έχασε την ζωή του μέσα σε (5) λεπτά, αποκαλύπτει την εγκληματική αμέλεια των διοικητών και του ΓΕΣ, την απίστευτη αδιαφορία τους.

Ενώ ήταν γνωστοί οι κίνδυνοι, όχι μόνο αδιαφόρησαν και συνεχίζουν να αδιαφορούν, αλλά δεν άκουσαν τις εκκλήσεις μας να λάβουν τα όποια προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης των φιδιών.

Το ακόμη χειρότερο είναι το άσχημο παιχνίδι συγκάλυψης και απόκρυψης του περιστατικού. Ενώ φαντάροι καταγγέλλουν το περιστατικό που είναι ευρέως γνωστό στις μονάδες του Έβρου, μας μεταφέρουν, ότι οι ίδιοι οι διοικητές των Ταγμάτων στις πρωινές αναφορές της Κυριακής 24/05/09 ενημέρωσαν έφεδρο και μόνιμο προσωπικό για την απώλεια του άτυχου ΕΜΘ, καλώντας όλους «να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα», το ΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.


Τώρα μετρούν έναν ακόμη θάνατο νέου άνθρωπου εξαιτίας της αντίληψης που κυριαρχεί σε στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αντιμετωπίζει φαντάρους και στελέχη, ιδιαίτερα τους χαμηλόβαθμους ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ-ΕΜΘ, ως Αναλώσιμους.


Καλούμε τους διοικητές και το ΓΕΣ να ακυρώσουν τώρα τις ασκήσεις και να δώσουν άμεσα διαταγή να επιστραφούν τα Τάγματα στα Στρατόπεδα. Να σταματήσουν οι απαράδεκτες ασκήσεις, τα γνωστά απαράδεκτα, απάνθρωπα 12ημερα που τόσα προβλήματα δημιουργούν συνεχώς σε όλους.

Επιτέλους, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Ανθρώπινη Ζωή είναι πολυτιμότερη από το Αξιόμαχο του Στρατού.

Τα ανθρωπιστικά κριτήρια είναι ανώτερα του Μιλιταρισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου