Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΞΕΘΑΨΕ TO ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Οι εξαγγελίες και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση Ομπάμα, με την ισχυρή παρουσία Ρεπουμπλικάνων πολιτικών δίπλα στους Δημοκρατικούς συναδέλφους τους, όπως ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, αποκαλύπτουν ότι ελάχιστα πράγματα άλλαξαν με την αποχώρηση Μπους από τον Λευκό Οίκο.

Οι πολεμικές δαπάνες αυξάνονται, καθώς εγκρίθηκε πρόσθετο ποσό της τάξης των 96,7 δις δολ. για την ενίσχυση των πολέμων σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Αυτό ψήφισε η μεγάλη πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων-Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων (368 μέλη υπέρ και μόλις 60 κατά). Είναι τα χρήματα που απαιτούνται για να καλύψουν τις πολεμικές ανάγκες έως τον Σεπτέμβριο του 2009.

Η ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής αποκαλύπτεται μέσα και από την σύγκριση του αντίστοιχου κονδυλίου για την καταπολέμηση της νέας γρίπης που φτάνει μόλις στα (2) δις δολ!!!

Ενδεικτικές όμως είναι και οι εξαγγελίες Ομπάμα για το ζήτημα των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο. Αφού προσπάθησε να τους μοιράσει στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, επέλεξε να μεταφέρει 50-100 από τους κρατουμένους σε αμερικανικό έδαφος, συνεχίζοντας την επ’ αόριστον κράτηση τους χωρίς δίκη.

Ο «φιλελεύθερος» Ομπάμα, ο άνθρωπος που υποσχέθηκε να φέρει την «Αλλαγή», δείχνει όχι απλώς να μην θέλει να αφήσει πίσω του τη διακυβέρνηση Μπους, αλλά πρακτικά γυρνά την πλάτη σε όσους τον στήριξαν, σε όσους τον εμπιστεύτηκαν και προχωρά ακάθεκτος σε ένα δρόμο αυταρχικό και ολοκληρωτικό. Αυτό δείχνουν οι κινήσεις ακόμη μεγαλύτερου ελέγχου της ενημέρωσης και πληροφόρησης της νέας αμερικανικής ηγεσίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να μπλοκάρει στο Ανώτατο Δικαστήριο τη δημοσίευση περισσότερων φωτογραφιών από βασανιστήρια κρατουμένων στις ιρακινές φυλακές του Αμπου Γκραίμπ και στο Αφγανιστάν. Ο λόγος «να μην εκθέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα και να προλάβει ένα νέο κύμα αντι-αμερικανισμού».
Ο αμερικανός πρόεδρος που αποδέχεται τη χρήση βασανιστηρίων από την CIA στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», καλύπτει τα εγκλήματα πολέμου των προκατόχων του και κλείνει το μάτι στους νέους διοικητές του στρατού των ΗΠΑ σε Ιράκ-Αφγανιστάν, για να συνεχίσουν ακάθεκτοι τη βάρβαρη κατοχική τους πολιτική.

Η νέα, ακόμη πιο επιθετική πολιτική Ομπάμα στο Αφγανιστάν είναι και ο λόγος της αιφνίδιας καρατόμησης του Αντιστράτηγου Ντέιβιντ Μακ Κίρναν, διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, (11) μήνες από τη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα (Ιούνιο του 2008). Μια απόφαση που θεωρείται ιστορικής σημασίας: μόνο ο πρόεδρος Χάρι Τρούμαν, το 1951, εξεδίωξε το στρατηγό Ντάγκλας ΜακΚάρθουρ για την «αναποτελεσματική» στρατηγική στον πόλεμο της Κορέας.
Η ομολογία αποτυχίας και των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει σήμερα ο στρατός των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι η μια μεριά του φεγγαριού. Η άλλη, η σκοτεινή είναι η απόφαση κλιμάκωσης. Ο Ντέιβιντ ΜακΚίρναν φεύγει, κατηγορούμενος και γιατί «κατέβαλε τρομερές προσπάθειες ώστε να τεθούν όρια στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες αμάχων».
Έρχεται όμως ο ΜακΚρίσταλ, με τις δάφνες της κατάπνιξης της ιρακινής αντίστασης και με 20000 επιπλέον αμερικανούς Μισθοφόρους. Τα αποτελέσματα της νέας διοίκησης δεν άργησαν να φανούν: εκατοντάδες τα νέα θύματα των αμερικανικών βομβαρδισμών, αναγκάζοντας το δοτό Αφγανό πρόεδρο Καρζάι να διαμαρτυρηθεί για τους θανάτους αμάχων, ενώ πολλοί τραυματίες καταγγέλλουν «ασυνήθιστα» εγκαύματα που θυμίζουν βόμβες λευκού φωσφόρου!!!

Ένας πόλεμος που εξαπλώνεται και στο Πακιστάν. Οι ΗΠΑ θέλουν να κλείσουν τους δρόμους ανεφοδιασμού των Ταλιμπάν και να καταστρέψουν τα στρατόπεδα τους. Πιέζουν ασφυκτικά για αυτό την Πακιστανική κυβέρνηση και τον στρατό, που από τις 26 Απριλίου στις περιοχές Μπουνέρ και Κάτων Ντιρ εξαπέλυσε μεγάλη επιχείρηση. Ταυτόχρονα, εδώ και καιρό οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις παραβιάζοντας την κυριαρχία του Πακιστανικού κράτους, βομβαρδίζουν συστηματικά στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Οι δείκτες του χρόνου γυρνούν στο παρελθόν, στα βουνά του Γράμμου και στα βουνά του Κουρδιστάν, στην Νοτιοανατολική Τουρκία. Στρατός των ΗΠΑ, δυνάμεις του ΝΑΤΟ, Πακιστανικός στρατός και μυστικές υπηρεσίες λαμβάνουν μέρος σε μια επιχείρηση Εκκαθάρισης της περιοχής, ώστε να αποκόψουν τους Ταλιμπάν από τους ντόπιους. Στα εκατοντάδες θύματα των πολεμικών συγκρούσεων θα πρέπει να μετρήσουμε και τις στοχευμένες «παράπλευρες απώλειες», σε όλους αυτούς που πρέπει με το βούρδουλα και το φόβο του θανάτου να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Σε 1000000 φτάνουν ήδη οι εκτοπισμένοι. Ο Αντόνιο Γκουτέρες, επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ κάνει λόγο για «μαζική μετακίνηση». Η φυλή των Παστούν, που βρίσκεται κομματιασμένη σε διάφορες χώρες και υπό καθεστώς πολλαπλής κατοχής, βάλλεται ξανά. Οι απελευθερωτικοί της πόθοι εκφράστηκαν από τους Ταλιμπάν, που έγιναν δέκτες και της εργατικής οργής, αλλά και της εξέγερσης για την τεράστια εκμετάλλευση που υφίστανται στις βιομηχανίες και από τους φεουδάρχες της περιοχής.

Όμως η θέληση για αντίσταση και εκδίκηση φωλιάζει στις καρδιές των προσφύγων, οι οποίοι επιβιώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες στους καταυλισμούς, έχοντας χάσει τους ανθρώπους τους και τους κόπους μιας ζωής, λόγω των βομβαρδισμών. Πάντοτε είναι επικίνδυνοι αυτοί που δεν έχουν κάτι άλλο να χάσουν….

Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, της επιβολής της Νέας Καπιταλιστικής Ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων.

Ο κατάλογος όμως των θυμάτων διευρύνεται αν υπολογίσει κανείς και τις απώλειες των Ταγμάτων Ασφαλείας που συγκροτούν οι ΗΠΑ σε Ιράκ-Αφγανιστάν, αν προσθέσει και τις απώλειες των Μισθοφορικών δυνάμεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Συχνά και από φίλια πυρά. Η παραπάνω είδηση αποκαλύπτει το «Δίκαιο» του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, ποια κατάσταση επικρατεί στις γραμμές των μισθοφόρων «Απελευθερωτών», των σημαιοφόρων της «Δυτικής Δημοκρατίας»:

«ΒΑΓΔΑΤΗ. Πέντε Αμερικανοί στρατιώτες έπεσαν
χθες νεκροί από πυρά άλλου στρατιώτη συμπατριώτη
τους, σε βάση της Βαγδάτης, σύμφωνα με ανακοίνωση
του αμερικανικού στρατού. Ο δράστης είναι Αμερικανός
στρατιώτης και συνελήφθη, ανέφερε ο εκπρόσωπος
του στρατού, Τομ Γκάρνερ. Το αιματηρό επεισόδιο
έλαβε χώρα γύρω στις 2 το μεσημέρι, τοπική ώρα,
στο Στρατόπεδο της Ελευθερίας, κοντά στο
αεροδρόμιο της ιρακινής πρωτεύουσας. Οι
συνθήκες υπό τις οποίες επιτέθηκε ο Αμερικανός
παρέμεναν έως αργά χθες ασαφείς. Σύμφωνα με
τις πρώτες πληροφορίες των τηλεοπτικών δικτύων
CNN και MSNBC, ο στρατιώτης, αφού σκότωσε
τους πέντε, έστρεψε το όπλο εναντίον του αλλά
δεν κατάφερε να αυτοκτονήσει».

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου