Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Μείωση χωρίς αντίκρυσμα

Οι στρατιώτες  που  υπηρετούν  μειωμένη  θητεία για  κοινωνικούς λόγους στην  ουσία εξαιρέθηκαν από τις ρυθμίσεις του  υπ. Άμυνας
«Ριγμένοι» από τη μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν είναι μόνον όσοι υπηρετούν ή θα υπηρετήσουν στο Ναυτικό και στην Αεροπορία, αλλά και ορισμένες κατηγορίες ήδη υπηρετούντων στον Στρατό Ξηράς που εξαιτίας κοινωνικών λόγων υπηρετούν μικρότερη στρατιωτική θητεία.
Το ίδιο ισχύει και για τις αντίστοιχες κατηγορίες των μερικών δεκάδων νέων που υπηρετούν εναλλακτική («κοινωνική») θητεία, η οποία από 23 μειώνεται τώρα στους 17 μήνες.

Η εγκύκλιος που αφορά τη διαμόρφωση της διάρκειας της θητείας στον Στρατό Ξηράς μετά τη μείωση, υπεγράφη χθες από τον υφυπουργό Άμυνας κ. Κ. Τασούλα και αποστέλλεται στις μονάδες.

Σύμφωνα με αυτήν:

* Όσοι στρατιώτες και δόκιμοι (ΔΕΑ) κατετάγησαν το 2008 δεν θα έχουν καμία μείωση- είτε στρατιώτες (12 μήνες) είτε δόκιμοι (17) καθώς και όσοι επέλεξαν εναλλακτική θητεία (23).

* Όσοι στρατιώτες κατετάγησαν τον Φεβρουάριο του 2009 θα υπηρετήσουν αντιστοίχως: 11 αντί 12 μήνες οι της πλήρους θητείας, ενώ οι της μειωμένης θητείας δεν θα έχουν κανένα όφελος. Οι δόκιμοι θα υπηρετήσουν 16 μήνες.

* Όσοι στρατιώτες κατετάγησαν τον Μάιο του 2009 θα υπηρετήσουν αντιστοίχως: 10 αντί 12 μήνες οι της πλήρους θητείας, ενώ οι της μειωμένης θητείας δεν θα έχουν- και αυτοί - κανένα όφελος. Οι δόκιμοι θα υπηρετήσουν 15 μήνες.

* Όσοι στρατιώτες καταταγούν από τον Αύγουστο και μετά θα υπηρετήσουν 9 αντί για 12 μήνες οι της πλήρους θητείας και οι της μειωμένης 8 αντί 9, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες δεν θα έχουν κανένα όφελος. Οι δόκιμοι θα υπηρετούν 14 μήνες. «Κοινωνική» θητεία
Για όσους νέους (περίπου 120) έχουν επιλέξει την κοινωνική θητεία (σε ιδρύματα, νοσοκομεία, γηροκομεία εκτός Αθηνών, Θεσσαλονίκης) και κατετάγησαν το 2008 η θητεία τους παραμένει ως έχει (23 μήνες).

Όσοι κατετάγησαν τον Φεβρουάριο θα υπηρετήσουν 21 αντί 23 μήνες και οι καταταγέντες τον Μάιο, 19. Όσοι εξ αυτών δικαιούνται μειωμένη θητεία (προστάτες κ.λπ.) δεν κερδίζουν τίποτε. Όσοι καταταγούν τον Αύγουστο (και μετά) θα υπηρετήσουν 17 μήνες (από 23), ενώ για τους δικαιούχους μειωμένης θητείας τα αντίστοιχα κλιμάκια διαμορφώνονται στους 15, 11 και 5 μήνες.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων ζητεί εννεάμηνο «για όλους» και υποστηρίζει ότι οι αδικημένοι έχουν αρχίσει να ζητούν εξάμηνες αναβολές.

www.tanea.gr

4 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ!!ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 100%ΣΙΓΟΥΡΗ.
    ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΄Δ ΕΣΣΟ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΥΘΝΙΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΓΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ 12ΜΗΝΟ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε δεν νομιζω να κανεισ 9μηνο αν παρεις αναβολη και ξαναμπεις αν ηταν ετσι θαχανε παρει ολοι τωρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΗΣ 2008Δ ΕΣΣΟ ΤΟΥΣ ΔΚΤΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ 15ΗΜΕΡΟ ΤΙΜΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ "ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ".ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΡΟΘΗΜΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ Ε.Σ. ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΓΚΡΙΝΙΕΣ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΙΔΙΑΣΜΑ.
    61 ΚΣ

    305 ΛΕΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ki omos isxiei mia xara kanonika kai me ton nomo oti 08 d esso an pareis anaboli gia ipoiodipote logo epeita ipireteis 9mino.

    ΑπάντησηΔιαγραφή