Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΔΥΚ


Δεν είναι σχήμα λόγου να πεις ότι ουσιαστικά ελάχιστοι φαντάροι που βρίσκονται αυτή τη περίοδο στα Κέντρα Εκπαίδευσης επιθυμούν να πάρουν Φύλλο Πορείας για ΕΛΔΥΚ.

Σε κάθε σειρά διευρύνεται το ποσοστό των στρατιωτών που δεν επιθυμούν να Μετατεθούν στην Κύπρο, έχοντας την άμεση στήριξη του οικογενειακού και φιλικού τους περιβάλλοντος.

Αντιμετωπίζοντας αυτό το πρόβλημα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία βαδίζει το μόνο δρόμο που γνωρίζει καλά: αρχικά θα τάξει μπαξίσι στους φαντάρους (επιπλέον αμοιβές, άδειες κλπ), θα ακολουθήσουν τα ψέματα (αν δε συμπληρωθεί ο αριθμός φαντάρων για ΕΛΔΥΚ θα πάνε υποχρεωτικά και όσοι έχουν αρνηθεί) και τέλος ακολουθούν οι άμεσες και έμμεσες απειλές, αλλά και οι προσβολές.

Αυτή την πρακτική ακολούθησαν τα κλιμάκια του ΓΕΣ που επισκέφτηκαν και στη Σειρά Μαΐου 2009 τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι όροι για μετάθεση στην Κύπρο είναι οι εξής:



  1. Να εκτελείς πλήρη θητεία ή μειωμένη θητεία (9) μηνών.
  2. Η Σωματική σου ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
  3. Να μην έχεις μόνιμη διαμονή σε Έβρο ή νησί του Ανατολικού Αιγαίου.
  4. Να είσαι μέχρι 25 ετών.
  5. Οι γονείς να μην είναι χωρισμένοι
  6. Να μην συνυπηρετούν αδέλφια.


Απαραίτητη προϋπόθεση για να μετατεθείς στην Κύπρο είναι η έγγραφη δήλωση αποδοχής της μετάθεσης γιατί η ΕΛΔΥΚ δρα εκτός ελληνικής επικράτειας, δηλαδή η μετάθεση εκεί είναι εκτός συνόρων.


ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΥΣΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΓΙΑ ΕΛΔΥΚ


ΨΕΜΑ 1ο: "Αν δε συμπληρωθεί ο αριθμός των φαντάρων που απαιτούνται για ΕΛΔΥΚ θα πάνε και αυτοί που έχουν δηλώσει άρνηση Υποχρεωτικά".

Εμείς καλούμε τους διοικητές των Κέντρων Εκπαίδευσης και τους αξιωματικούς από τα κλιμάκια του ΓΕΣ να βγουν δημόσια και να παρουσιάσουν τον σχετικό νόμο και την σχετική διαταγή.

Δεν πρόκειται να το κάνουν γιατί απλά δεν υπάρχει. Απλώς λένε συστηματικά ψέματα, παραπληροφορούν και παρανομούν!!!

Κανένας δε μπορεί να υποχρεώσει τους φαντάρους που ορκίστηκαν να υπερασπίζουν το Σύνταγμα της χώρας και την Άμυνα της να βγει εκτός ελληνικών συνόρων. Οι μόνοι που εν δυνάμει μπορεί να μετατεθούν υποχρεωτικά στην Κύπρο είναι οι Επαγγελματίες Οπλίτες που έχουν υπογράψει σχετικό όρο στο συμβόλαιο τους και οι μόνιμοι υπαξιωματικοί-αξιωματικοί (οι τελευταίοι βάζουν βύσμα για να πάνε ΕΛΔΥΚ γιατί φέρνουν πίσω φθηνά-αφορολόγητα προϊόντα).


ΨΕΜΑ 2ο: "Οι φαντάροι πάνε τελικά στην ΕΛΔΥΚ υποχρεωτικά, ακόμη και όταν αρνούνται γιατί η Ελλάδα με την Κύπρο έχουν Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα".

Καταρχήν θλίβεσαι με το πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν οι βαθμοφόροι και με το πόσο άσχετοι είναι.

Η ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ βρίσκονται στην Κύπρο στο πλαίσιο των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου (1959-1960) ως εγγυητές της Κυπριακής Ανεξαρτησίας και όχι εξαιτίας του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος που εφαρμόζεται από το 1993 με απόφαση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Τόσο ο ελληνικός στρατός, όσο και ο τουρκικός έχουν παραβιάσει συστηματικά τις παραπάνω συμφωνίες. Πρώτα η Ελλάδα, αύξησε τη δύναμη της ΕΛΔΥΚ στέλνοντας μια επιπλέον Μεραρχία, ενώ αργότερα προχώρησε στο πραξικόπημα του 1974 κατά του Προέδρου Μακαρίου (καθοριστικός ο ρόλος των Ελλαδικών αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς), δίνοντας την αφορμή για την εισβολή του Τουρκικού στρατού εισβολής. Βεβαίως από την πρώτη στιγμή ο στόχος της ΤΟΥΡΔΥΚ ήταν η Διχοτόμηση της Κύπρου.


Οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των διαφόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων αποκαλύπτεται μέσα από την Σύγκριση Στρατού Ξηράς και Πολεμικού Ναυτικού. Στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού (αν και θεωρούνται ελληνική επικράτεια), εξαιτίας της συμμετοχής τους σε αποστολές εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων εκδόθηκε διαταγή αποκλειστικής επάνδρωσης τους με Επαγγελματίες Οπλίτες- εκτός ελαχίστων θέσεων. Στον Στρατό Ξηράς όμως για τις αποστολές εκτός συνόρων χρησιμοποιούνται καλοπληρωμένοι Μισθοφόροι (εξαιτίας του φόβου των απωλειών), ενώ στην ΕΛΔΥΚ, που η πολεμική προετοιμασία χτυπά κόκκινο και δεν είναι λίγα τα επεισόδια μεταξύ ΕΛΔΥΚ-Τουρκικού στρατού Κατοχής, οι φαντάροι δέχονται ασφυκτικές πιέσεις για να πάνε!!!


Προκαλείται επομένως η απορία γιατί το ΓΕΣ εκβιάζει και πιέζει τους φαντάρους να πάνε στην Κύπρο και δεν στέλνει τους Μισθοφόρους στρατιώτες του. Μήπως γιατί οι δυνάμεις που απαρτίζουν την ΕΛΔΥΚ κρίνονται Αναλώσιμες; Μήπως γιατί ουσιαστικά το ΓΕΣ παραδέχεται ότι σε μια πολεμική σύγκρουση στην Κύπρο ο ελληνικός στρατός θα έχει μια δράση ίσα-ίσα για την «τιμή των όπλων», που όμως θα έχει βρέξει το αίμα των φαντάρων, γιατί δε θέλει και δε μπορεί, παρά τα εθνικιστικά μεγάλα λόγια, μια ολοκληρωτική ελληνοτουρκική σύγκρουση εξαιτίας της Μεγαλονήσου;


Είναι εύλογη η στάση των Ελλήνων φαντάρων και των οικογενειών τους που όντας φιλειρηνικοί πολίτες Αρνούνται να εμπλακούν στα βρώμικα εθνικιστικά και ιμπεριαλιστικά παιχνίδια γύρω από το Κυπριακό.

Οι φαντάροι υποχρεώνονται να εκτελέσουν μια στρατιωτική θητεία που τους θέλει ουσιαστικά άμισθους σκληρά εργαζόμενους των στρατοπέδων, υποκείμενους σε ολοένα σκληρότερη πολεμική εκπαίδευση για τις ανάγκες του ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ ενός ελληνικού στρατού που υπερασπίζει τη διεκδίκηση ιμπεριαλιστικού περιφερειακού ρόλου από τον ελληνικό αστικό κόσμο, ετοιμάζεται να καταστείλει τον εσωτερικό εχθρό, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.


Το να επιχειρούν να προστατεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα, την αξιοπρέπεια και την ζωή τους, να παλέψουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και να αρνούνται να εμπλακούν (και μάλιστα παράνομα) σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς (για τους οποίους υπάρχει πρόβλεψη εξαφάνισης στα 15 πρώτα λεπτά της πολεμικής αναμέτρησης) είναι κάτι που προκαλεί το Σεβασμό μας και την Αλληλεγγύη μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου