Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΛΕΝΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ F16

Ακόμη και σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΑ δεν έχουν παραδεχτεί δημόσια τους πραγματικούς λόγους της πτώσης του πανάκριβου σύγχρονου αεροσκάφους F16 Block 50 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκης και ο αρχηγός ΓΕΑ ήξεραν ότι η πτώση του πολεμικού αεροσκάφους οφείλονταν σε πρόσκρουση σε πυλώνα της ΔΕΗ, έντεχνα διέρρευσαν στους δημοσιογράφους σενάρια περί εισόδου πουλιών στους κινητήρες.
Και λέμε ότι ήξεραν γιατί το αεροσκάφος που συνετρίβει, βρίσκονταν σε εκπαιδευτική πτήση, συνοδευόμενο από δεύτερο πολεμικό αεροσκάφος με το οποίο είχε οπτική επαφή. Άρα γνώριζαν ότι ο 32χρονος σμηναγός, χειριστής του σύγχρονου αεροσκάφους παραβίασε κατάφωρα τους κανονισμούς ασφαλούς πτήσης, πετώντας υπερβολικά χαμηλά, λίγες εκατοντάδες μέτρα απόστασης από το έδαφος.

Η ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά του πιλότου, που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του ίδιου, των κατοίκων στο χωριό Μιχαλίτσι των Ιωαννίνων και προκάλεσε την απώλεια του πανάκριβου αεροσκάφους αξίας 65 εκατ. ευρώ αποδεικνύει και τις ευθύνες πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Το μεν ΓΕΑ, όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που απορρέουν από το γεγονός ότι δε μπορεί να ελέγξει ανώριμους και ανεύθυνους αξιωματικούς, που έχουν τύχει προβολής υπεράνθρωπων από τα ΜΜΕ και θεωρούν ότι η κοινωνία τους χρωστά, άρα και αυτοί μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, αλλά προτίμησε, σε συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκη, να κρύψει την αλήθεια.

Εξάλλου προεκλογικά και ενώ η κυβέρνηση βούλιαζε από τα σκάνδαλα θα ήταν καλύτερα για το Β.Μεϊμαράκη να αποφύγει τον κίνδυνο της δημόσιας κριτικής για τα όσα συμβαίνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Βλέπεις ο «πολιτικός άνδρας» που βολεύεται σε εικόνες εντυπωσιασμού και ως Πόντιος Πιλάτος θέλει να κρατά καθαρά τα χέρια του από τις ευθύνες της πολιτικής που φέρνει της υπογραφής του, επέλεξε για μια ακόμη φορά το κουκούλωμα. Είναι η τακτική που συνηθίζει ο Β.Μεϊμαράκης και που ενανελλειμμένα ακολούθησε και στις περιπτώσεις των πτώσεων παμπάλαιων ελικοπτέρων και στις αυτοκτονίες των φαντάρων.

Ενδεικτικό του πνεύματος Συγκάλυψης, Ατιμωρησίας και Αποφυγής Ανάληψης ευθυνών σε οποιοδήποτε επίπεδο, που επικρατεί στις Ένοπλες δυνάμεις, είναι το γεγονός ότι ενώ η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους της πτώσης, ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Β.Κλόκοζας περιορίστηκε σε συστάσεις προς τους υφισταμένους του και συνέστησε προσοχή!!!

(Να μην ξεχάσουμε να επισημάνουμε ότι διενεργείται ΕΔΕ…) Φασκελοκουκούλοστα!

Θεωρούμε ότι όχι μόνο η σκευωρία που έστησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πεντάγωνο πρέπει να καταδικαστούν και να απαιτηθούν άμεσα ευθύνες από όλους, αλλά και να αναρωτηθούμε τους πραγματικούς λόγους των τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων σε εποχές οικονομικής κρίσης-ανέχειας-ανεργίας-άγριας φορολογίας, απαιτώντας άμεσα το μπλοκάρισμα τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου