Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008;


Καθημερινά αυξάνεται η αγωνία και η προσμονή των φαντάρων που υπηρετούν τώρα τη θητεία τους σχετικά με τη μείωση της θητείας. Σε πιο άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι φαντάροι της Σειράς Νοεμβρίου 2008. Ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το σύνολο της κυβέρνησης της ΝΔ είχαν καλλιεργήσει προσδοκίες 9μηνης θητείας, διαπίστωσαν ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δε προβλέπουν καμιά μείωση της θητείας τους.

Το αίσθημα αδικίας κυριαρχεί και στους υπόλοιπους φαντάρους (Σειρά Φεβρουαρίου 2009 και Σειρά Μαΐου 2009) αφού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ δεν προχώρησαν σε γενικευμένη εφαρμογή της μείωσης της θητείας στους (9) μήνες, αλλά αναλογιζόμενοι το πολιτικό κόστος προτίμησαν να εμπαίξουν ξανά τους φαντάρους, μειώνοντας τη θητεία στους (11) και (10) αντίστοιχα.
Βέβαια κανείς από το υπουργείο και το ΓΕΣ δεν λογοδοτεί στους φαντάρους και στις οικογένειες τους που αγωνιούν και αγανακτούν για αυτή την άνιση και άδικη μεταχείριση.

Όμως υπάρχει και μια άλλη, πολύ σημαντική παράμετρος για τους φαντάρους της Σειράς Νοεμβρίου 2008: πρακτικά οι φαντάροι αυτής της Σειράς αρχές Αυγούστου συμπληρώνουν (9) μήνες υπηρετήσιμης στρατιωτικής θητείας. Έτσι, κάνοντας χρήση αναβολής, θα μπορούν να επιστρέψουν αργότερα στα στρατόπεδα σε καθεστώς 9μηνης θητείας και να πάρουν απολυτήριο.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

Όλα αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκης, αφού υπάρχει η εμπειρία της προηγούμενης μείωσης της θητείας στους 12 μήνες που προκάλεσε καταιγίδα Αναβολών. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους φαντάρους της σειράς Νοεμβρίου 2008, που έχουν υποφέρει τόσα δεινά μέχρι τώρα, να απαιτήσουν Αναβολή. Εξάλλου, οι επόμενοι μήνες είναι γεμάτοι από εξοντωτικά ωράρια, πυρασφάλειες και κατασβέσεις πυρκαγιών, μεγάλης κλίμακας ασκήσεις, που αυτοί ως πιο έμπειροι στρατιώτες θα τραβήξουν το μεγαλύτερο κουπί….

Αυτή την κατάσταση διαχειρίζεται η κυβέρνηση με κουτοπονηριά: αφενός πετά το μπαλάκι στους διοικητές και στις υπηρεσίες του Υγειονομικού, αφού αυτοί θα γίνονται δέκτες των αιτήσεων Αναβολής των φαντάρων, άρα θα είναι υπεύθυνοι της όποιας «σωστής ή λαθεμένης» απόφασης. Αφετέρου, προσπαθούν να περιορίσουν την οργή και την αγανάκτηση των φαντάρων κάνοντας τα στραβά μάτια στην τάση φυγής τους από τον στρατό μέσω Αναβολών.

Σε κάθε περίπτωση τα πραγματικά θύματα της ανεύθυνης, καιροσκοπικής και υποταγμένης σε πρόσκαιρες εκλογικίστικες επιδιώξεις της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι οι ίδιοι οι φαντάροι. Ακόμη και οι φαντάροι της Σειράς Νοεμβρίου 2008 που θα τερματίσουν την θητεία τους μέσω της Αναβολής, θα χάσουν ένα τμήμα των προβλεπόμενων αδειών τους.

Κυρίως όμως, η επόμενη μέρα στα στρατόπεδα θα είναι οδυνηρή και εκτός ελέγχου. Η επάνδρωση των μονάδων θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και θα τεθεί εκτός κάθε προγραμματισμού. Οι πολλές και ανελαστικές υπηρεσίες, τα βαριά καθήκοντα εκπαίδευσης και φρούρησης θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους υπάρχοντες φαντάρους.

Δυστυχώς, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, μόνο χειρότερες μέρες περιμένουν οι φαντάροι. Ήδη, σημειώνονται οι πρώτες απώλειες φαντάρων και ατυχήματα που συνδέονται με την ασφυκτική πίεση, την εκτίναξη του άγχους και αίσθηση του Παραλόγου, των πελατειακών σχέσεων και της κοινωνικής ανισότητας που χαρακτηρίζει την χακί καθημερινότητα.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αναλογιστεί τις συνέπειες της πολιτικής της και να πάρει μέτρα.

• Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή του 9μηνου για όλους τους φαντάρους που υπηρετούν και την αναλογική μείωση της για όλους τους φαντάρους που υπηρετούσαν μικρότερη θητεία για κοινωνικούς λόγους.
• Τη μείωση της θητείας στους 6 μήνες.
• Να κλείσουν τώρα τα άχρηστα στρατόπεδα που εξυπηρετούν μόνο ψηφοθηρικές ανάγκες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
• Να σταματήσει τώρα η εργασιακή εκμετάλλευση των στρατιωτών. Να αποχωρήσουν τώρα οι χιλιάδες στρατιώτες από τα ΚΑΑΥ και να γίνουν άμεσα προσλήψεις πολιτικού προσωπικού.
• Καμιά εμπλοκή των φαντάρων στην πυρόσβεση και φύλαξη των δασών. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις πυροσβεστών και δασοφυλάκων.
• Καμιά ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων στους φαντάρους (δίωξη μεταναστών, λαθρεμπόρων κλπ).
• Να επιστρέψουν άμεσα τα χιλιάδες στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
• Άμεση απεμπλοκή του ελληνικούς στρατού από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΟΑΣΕ.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ

1 σχόλιο:

  1. Οι φαντάροι των οποίων οι μονάδες υπάγονται στο 412 Σ.Ν. Ξάνθης είμαστε ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ. Ο ψυχίατρος του νοσοκομείου (και διοικητής) δεν δίνει αναβολές για κανένα λόγο. Χωρίς καν να εξετάσει την κάθε περίπτωση μοιράζει άκυρα και στέλνει τους φαντάρους πίσω στα στρατόπεδα μόνο και μόνο επειδή είμαστε 08' Δ Εσσο και όπως λέει πρέπει να υπηρετήσουμε την πατρίδα και να τελειώσουμε τη θητεία μας.

    Αυτός ο κύριος, ο οποίος έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, ενδιαφέρεται μόνο να μη χάσει σκλαβάκους το στράτευμα, αδιαφορώντας παντελώς για την ψυχολογική κατάσταση του καθενώς και το αδιέξοδο στο οποίο μπορεί να περιέλθει κάποιος από αυτούς στους οποίους αρνήθηκε να δώσει αναβολή.

    Ρωτάμε λοιπόν:

    Ποιός τον νομιμοποιεί να μας εγκλωβίζει στα στρατόπεδα με μοναδική δικαιολογία ότι υπάρχουν πολλά αιτήματα αναβολών;

    Είναι νόμιμο δικαίωμα μας η αναβολή στράτευσης όταν δε μπορούμε να συνεχίσουμε απερίσπαστοι τη θητεία μας ή τελικά τα στρατόπεδα είναι φυλακές;

    Εαν κάποιος φαντάρος που ζήτησε αναβολή για ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και δε την πήρε, θολώσει και προκαλέσει κακό στον εαυτό του ή στους υπόλοιπους, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:

    Τον Διοικητή και ψυχίατρο του 412 Γ.Σ.Ν Ξάνθης για σκόπιμη παράβαση καθήκοντος. Απαντώντας αρνητικά στα αιτήματα αναβολών χωρίς καν να τα εξετάσει, παίζει κορώνα-γράμματα με τις ζωές των στρατιωτών κρατώντας τους με το ζόρι μέσα στα στρατόπεδα.

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ.

    "Ανώνυμοι (και αναλώσιμοι) φαντάροι 08 Δ εσσο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή