Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟ 296 Τ.Ε. ΣΤΑ ΜΟΡΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΓΕΣ ΘΑ ΔΡΑΣΕΙ;






















Οι αξιωματικοί στο 296 Τ.Ε. στα Μόρια Μυτιλήνης κάνουν τα πάντα για να συνεχίσουν μια παράδοση που θέλει το στρατόπεδο σκληρό και αυταρχικό. Το στρατόπεδο βρίσκεται δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης και γι’ αυτό από λάθος θεωρείται βισματικό. Φυσικά τα βίσματα όταν αντικρίζουν την κατάσταση εδώ πέρα κάνουν τα πάντα για να ξαναφύγουν. Βάζουν δηλαδή και δεύτερο βίσμα να τους εξασφαλίσει κάποια απόσπαση. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν απομείνει ελάχιστοι φαντάροι στους λόχους. Έξοδοι δεν υπάρχουν, τα υπηρεσιακά έχουν κοπεί. Η ζωή αποκλειστικά μέσα στο στρατόπεδο γίνεται αφόρητη σε ένα κύκλο σκοπιά–αγγαρεία. Πιο αφόρητη γίνεται όμως από την αυθαιρεσία, την ψευτομαγκιά και τον αυταρχισμό των αξιωματικών. Οι ποινές δίνονται για ασήμαντες αφορμές. Ενδεικτικό είναι ότι ο λοχ/γος Κιοφτεράκης έστειλε φαντάρο σε στρατοδικείο για λόγο που σε άλλη μονάδα θα είχε μόνο μια επίπληξη. Καμία ανεκτικότητα στην εξάντληση που έχουμε όλοι μας. Σαν να χαίρονται με τη δυστυχία μας προσπαθούν να μας στήσουν παγίδες για νέες ποινές. Με διαταγή του λοχ/γου Πιτσακίδη ο ΕΠ.ΟΠ. Τσιτσάνης κλέβει τις ξιφολόγχες των φαντάρων για μα τους αφήνει εκτεθειμένους σε στημένους ελέγχους. Η κυνικότητα των αξιωματικών συμπυκνώνεται στη ρήση του υπολοχαγού Χατζόπουλου :« Εγώ τους φαντάρους τους γαμάω για να μη με γαμήσουν αυτοί, έτσι είναι ο στρατός»!!! Ίσως έτσι να εξηγείται γιατί οι φαντάροι καθάριζαν τις πέτρες και σκούπιζαν το χώμα. Να φαίνεται ότι κάτι γίνεται για να χαρεί ο νέος διοικητής. Αγγαρεία ή καψόνι τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Ακόμη και το θερινό ΚΨΜ που φτιάξαμε εμείς οι ίδιοι ποτέ δεν λειτούργησε προς όφελος των φαντάρων.


Από εκεί και πέρα τουλάχιστον περίεργα είναι τα όσα γίνονται με τα σκυλιά του στρατοπέδου. Μπροστά στα μάτια των αξιωματικών και προφανώς σε συνεννόηση μαζί τους, πολίτης μπήκε ανενόχλητος μέσα στο στρατόπεδο, έπιασε ένα σκυλί και το πυροβόλησε έξω από το στρατόπεδο. Άλλο σκυλί βρέθηκε νεκρό με σφαίρα μέσα στο στρατόπεδο. Η μαγκιά της ιεραρχίας δε μπορεί να συμβαδίζει με φιλοζωικά αισθήματα. Λες και δεν υπάρχουν υπηρεσίες και φορείς να απευθυνθούν, το λόγο τον έχουν τα όπλα σαν να είμαστε στο φαρ-ουέστ. Αν ξεχαστεί για λίγο ένας σκοπός αντιμετωπίζει στρατοδικείο γιατί υπονομεύει την ασφάλεια του στρατοπέδου. Εδώ πέφτουν σφαίρες μέσα στο στρατόπεδο και δε γίνεται ούτε μια Ε.Δ.Ε.

Το 296 είναι η συμπύκνωση της λογικής του στρατού που θεωρεί τους φαντάρους αναλώσιμους. Φαντάροι για εκπαίδευση, αγγαρείες, καψόνια για σκοπιές και υπηρεσίες. Φαντάροι πειθαρχημένοι και υπάκουοι ή φοβισμένοι, έτοιμοι τέλος πάντων να ανταποκριθούν στο νέο ρόλο του στρατού περί αντιμετώπισης του εσωτερικού και εξωτερικού εχθρού. Ενδεικτικά ο λοχ/γος Μαμάκος δε σταματάει να βγάζει εθνικιστικές κορώνες για την Τουρκία που είναι δικιά μας, ¨οι απέναντι…¨, ¨οι εχθροί…¨ κτλ..

Αυτά ήταν γνωστά αλλά τώρα ο στρατός πρέπει να προσέχει και τον εσωτερικό εχθρό όπως είναι το No border action που έγινε στο νησί. Σε λόγο του ο λοχ/γος Καράμπελας επισήμανε το γεγονός ως συγκεντρώσεις επικίνδυνων αριστερών και αντιεξουσιαστών και εφύστησε την προσοχή μας.

Νομίζουν για μας εχθρός είναι κακόμοιροι μετανάστες που τους πνίγουν στη θάλασσα και βγαίνουν τα πτώματά τους στις ανατολικές ακτές τις Λέσβου. Νομίζουν ότι εχθροί για εμάς είναι οι νέοι, τα αδέλφια μας που τολμάνε να αντισταθούν σε αυτή την πραγματικότητα. Για τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων υπεύθυνος είναι οι κυβερνήσεις σε Τουρκία και Ελλάδα, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Εμείς ακόμη και μέσα στα στρατόπεδα είμαστε κομμάτι της αγωνιζόμενης νεολαίας, κομμάτι του αντιπολεμικού, αντιρατσιστικού, αντιμιλιταριστικού κινήματος.
Να μην έχουν καμία αμφιβολία για το ποιοι είναι οι φίλιο μας και ποίοι είναι οι εχθροί μας.

41 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ Η ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ 296 ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ??ΟΛΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ,ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΛΕΝΕ?ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ?ΑΚΟΜΑ Κ ΟΠΟΙΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ 2 ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΠΑΛΙ ΕΞΩ,ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΣΑΙ ΕΑΝ ΟΧΙ Κ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΘΑ ΣΕ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΤΟ 296 ΑΚΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ... ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕ 30 ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΕΞΩ (ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΩ ΕΣΤΩ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΝΤΩΣ.ΕΔΩ ΟΠΟΙΟΝ ΠΙΑΝΑΝΕ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΑΓΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΓΑΝΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΥΗ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΛΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ Η ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ!!!!!!!! ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ!!!!!! ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΔΙΩΡΘΟΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑ.. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙΑ ΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Π ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΧΩΡΙΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ.. ΕΓΩ ΠΡΟΣΟΠΙΚΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΗΓΑΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ.ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.98Β'ΕΣΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑ-ΛΕΜΟΝΟΥ 84-85 ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΜΕΡΑ ΦΥΛΑΞΑ ΣΚΟΠΙΑ 24-02 ΜΑΥΡΙΛΑ 5ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΗΜΗΤΙΚΗ ΑΠΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΝΤΑΦΙΑ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑΤΟΙΚΗ ΕΙΧΑ 98ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΔΙΟΙΚ.ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΛΟΧΑΓΟΣ ΠΡΑΤΑΣ Β.ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΑΨΑΡΕΥΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ημουνα στο 296 τε το 1991, αλλα τοτε ηταν σκληρο μονο στα θεματα εκπαιδευσεως.
    Ασκησεις καθε 15 μερες και συνεχεις πορειες και βολές καθε βδομαδα.
    Δεν ειχαμε ολα οσα καταλογιζουν σημερα καιγια τα οποια φυσικα δεν μπορω να εχω αποψη.
    Πάντως ηταν παντοτε σκληρο στρατοπεδο αλλα δικαιο (Τότε) και φυσικα 100% ΜΑΧΙΜΟ!!
    Να σας θυμισω και το ατυχημα με την χειροβομβιδα και αν θυμαμαι καιλα και νεκρό καπου το 1992???(Μολις ειχα φυγει θυμαμαι και ημουν στο κεβοπ και το ειχαμε διαβασει στις εφημεριδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 95 Β' ΕΣΣΟ (και ΙΜΙΑ)+ επιτρατευση το 1999, 30 μεσα 1 εξω και 2 φορες αδεια (η μια φοιτιτικη). Ετσι ειναι ειναι ο Στρατος, ουτε κινητα (ενα καρτοτηλεφωνο υπηρχε), ουτε καμερες.
    Τα λουτρα στο κατω μερος μονιμα κλειδωμενα και ανοιγαν καθε 10 μερες και ειχαν μονο κρυο νερο. (Μετα αρχισαν να φτιαχνουν διπλα στους θαλαμους).
    Τα προβληματα τα δημιουργουσαν οι ντοπιοι (Γκασμαδες), οι οποιοι υπηρετουσαν στα σπιτια τους και ηθελαν να ειναι και καθε μερα εξω. Αν ειναι μαγκες ας πηγαιναν στη Ροδο ή τον Εβρο. (Ειμαι απο Κρητη και 4 νυχτες τις ετρωγα στα πλοια- τι να την κανεις την αδεια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου σειρα και πατριωτη, μια απο τα ιδια καρμπον. χα χα χα
      1ος Λοχος..

      Διαγραφή
    2. Δωσε πόνο σειρά! Ο επιλοχίας του 1ου λοχου ειμαι. Μαζί και στην επιστράτευση του 1999. Πες τα. Χα χα χα
      Έκανα Μαιο 1995 με Δεκεμβριο 1995, και μετα 10 μήνες πινεζα.

      Διαγραφή
  7. υπηρέτησα στο 296 1996 (244) περάσαμε δύσκολες μέρες (και νυχτες)αλλα πιστεύω ότι ήταν απο τις καλύτερες εμπειρίες...ελπίζω να είναι καλά ο λοχαγός (τοτε) Μιχαλακέλης Γιώργος και να εχει ψοφήσει ο μαλάκας ο Βαλλίδης Σπύρος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στρατιώτης εκεί 10 μήνες - και κατά την Κρίση των Ιμίων.
      Απαράδεκτη ζωή στο στρατόπεδο αυτό, πράγματα που δεν τα πιστεύει κανείς και να τα λες.
      Όταν έφυγα από εκεί έμαθα πως έγιναν 2 αυτοκτονίες (τα παιδιά της "απαλλαγής" μου).
      Βαλλίδης Σπυρίδων. Και ο υπολοχαγός του που δεν ενθυμούμαι (γιατί δεν θέλω).
      Κάποιοι θα νομίζουν πως δεν τους γουστάρουν οι φαντάροι τους γιατί ήταν σκληροί.
      Η αλήθεια είναι πως αν ο Στρατός λίγα μίλια από την Τουρκία στελεχώνεται από τέτοια στελέχη, ανίκανα και με ψυχολογικό προφίλ για ίδρυμα, θα πέσει το νησί για πλάκα αν ποτέ επιτεθούν οι απέναντι. Όσα φιλότιμα φανταράκια κι αν σκοτωθούν.

      Διαγραφή
  8. http://www.facebook.com/group.php?gid=17314876462

    http://www.facebook.com/pages/96-Ε-Εσσο-296-ΤΕ-Μόρια-Μυτιλήνης/157998344229389

    ποιος εισαι ο απο πανω? ο βαλλιδης δεν ψοφαει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγω συμφωνω με τα παιδια.
    Καποτε ηταν πολυ μαχιμο αλλα και δικαιο στρατοπεδο. Οσοι ηταν το 90-92 θα θυμουνται και τον διοικητη Καραβά.
    Εγω στο ατυχημα με την χειροβομβιδα μολις ειχα φυγει και ημουν κεβοπ αλλα, ηξερα τον νεο που σκοτωθηκε αφου ημουν ο αποθηκαριος του 3ου λοχου για 12 μηνες.
    Οσο για τους προηγουμενους που ηταν εκει τοτε ας επικοινωνησουν εδω αν θελουν, θα επανελθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. HMOYN STH MORIA 2000ST' ESSO.
    POLY DYSKOLO STRATOPAIDO GIA OLOYS.
    SE KAPOIA FASH EIXA MEINEI O MONADIKOS ODHGOS STEYER TOY STRATOPAIDOY.
    190363 O ARITHMOS TOY.
    DEN EIXAME KATHOLOY KOSMO KAI
    EIXA METRHSEI 52 MERES XWRIS EKSODO..
    DIOIKHTHS TOTE OTAN PRWTOPHGA O XOYRIDHS(MIA XARA)..
    OTAN ALLAKSE H DIOIKHSH EPEFTE H 20ARA GIA PLAKA!!!
    DYO ENENHNTA TREKSEI MAS ELEGAN K GELOYSE O KOSMOS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. VEVAIA PLEON TO STRATOPAIDO DEN LEITOYRGEI.
    EXEI METATRAPEI SE OIKIES AKSIWMATIKWN...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει αυτό ? Είναι οικίες αξιωματικών πλέον ?

      Διαγραφή
    2. Το τάγμα έχει μεταφερθεί λίγο πιο κάτω, μαζί με το 126 τάγμα πυροβολικού. Και πλέον αποτελεί ίσως το καλύτερο στρατόπεδο για στρατιώτη στη μητιλήνη από άποψης θητείας.

      Διαγραφή
    3. Εγω ημουν εκει απο τον Ιανουαριο του 1992 εως και τον Ιουνιο του ιδιου χρονου...ηΜΟΥΝ ΣΕΙΡΑ 214Στο ατυχημα που ειχε γινει ημουν μπροστα και απο τυχη και συμπτωση ετυχε να μην ειμαι στην ομαδα που ηταν και τα δυο παιδια που χαθηκαν..Το ατυχημα ειχε γινει στο μαυροβουνι σε ασκηση χειρομβοβιδας και ο ενας εκ των δυο που χαθηκαν ηταν και απο την ιδια πολη..Ο Φιλομουζης απο Καρδιτσα. Ημουν και στο αγημα στα σαραντα των παιδιων που κοντεψαν να με παρουν τα κλαμματα μιας και με τον Φιλομουζη που ειμασταν και οι δυο απο Καρδιτσα καναμε παρεα εντος και εκτος στρατοπεδου, αν και δεν ειμασταν απο τον ιδιο λοχο, αυτος ηταν λιγο ποιο κατω κοντα στα μαγειρια, θα θυμαστε που το στρατοπεδο ηταν χτισμενο σε πλαγια βουνου και το επαιρνε η κατηφορα...Για ενα φεγγαρι ημουν και αρχιφυλακας στα φυλακια Βηττα που εχουν και το ιδιο ονομα με το επιθετο μου. Σαν στρατοπεδο ηταν χαλια, οπως και η Μυτιληνη οταν εισαι εκει φανταρος. Δυστυχως εφαγα ολγη την πικρα χειμωνα στην μυτιληνη και με το που ηρθε το καλοκαιρακι εφυγαμεταθεση για Κοζανη στο Α σωμα στρατου και απο ονοματα δεν θυμαμαι πολλα εχουν περασει και χρονια. Μια αναμνηστικη φωτος εχω που εχω γραψει καποια ονοματα απο πισω και ολοι ηταν παιδια του τριτου λοχου που ημουν τοτε ο μοναδικος εφεδρος υπαξιωματικος. Οποιος λοιπον υπηρετησε εκει μεσα στο διαστημα απο Ιανουαριο του 92 εως Ιουνιο του 92, θα με βρει εδω...https://www.facebook.com/vasileios.vittas

      Θυμαμαι τους γκασμαδες ακομη και γελαω...Σορρυ εαν με διαβαζουν και καποιοι γκασμαδες αλλα σαν νησι για φανταρος τοτε ηταν χαλια, σαν διακοπες που βρεθηκα καποια χρονια αργοτερα καταπληκτικο...

      Διαγραφή
  12. Φιλαράκο ήμουνα στοιν τριτο λόχο λιγο πριν απο σενα αλλα εφυγα λιγους μηνες νωριτερα.
    Ημουνα ι πρωην αποθηκριος του 3ου λοχου σειρα 208!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σας κι από μένα. Υπηρέτησα κι εγώ στο 296ΤΕ από 4/10/2003-2/2/2004 (284 ΕΣΣΟ). Διοικητής του τάγματος ήταν ο αντισυνταγματάρχης Αλέξιος Οικονόμου (καλός άνθρωπος), υποδιοικητής ο ταγματάρχης Αναστάσιος Σπανός (παναγία μου τι σκληρός άνθρωπος), συνταγματάρχης ο Λουκάς Χάρισμας (καλό ανθρωπάκι). Εγώ ήμουν ΕΜΛ και είχα το λοχαγό Αριστείδη Γάλλο και τον ανθυπολοχαγό Χρήστο-Ταξιάρχη Κεφαλαδέλλη (κάλοι και οι δυο τους). Θυμάμαι κι άλλους αξιωματικούς από εκεί (λοχαγός Γιάννης Χατζής, υπολοχαγός Ηλίας Τερτίμπας, ΕΜΘ Επιλοχίας Μανούσης, λοχίας Νίκος Καραπαπάζης, ΕΜΘ Λοχίας Γιώργος Παππάς ή Μίστερ Πάπας όπως τον έλεγα, λοχίας Βύρας, κλπ). Τον Μαμάκο που λέει το άρθρο τον ξέρω το μπαγάσα. Τον έλεγα "Μάμυ". Κάναμε την πλάκα μας με τους υπαξιωματικούς και τους ΕΠΟΠ, αλλά ήμασταν κύριοι. Βλέπω τι λένε και τα άλλα παιδιά εδώ και έχω πάθει πλάκα. Ο δε Σπανός ήταν απαράδεκτος. Είχε τρελές απαιτήσεις, αγρίευε στους φαντάρους και το έπαιζε σκληρός. Θυμάμαι ακόμα και το σιτιστή που ήταν ένας νεαρός ανθυπασπιστής γύρω στα 30-35 και αυτός κι αν ήταν σκληρός. Ακόμα αντιχεί στ' αυτιά μου η φωνή του. Τον θυμάμαι να λέει για φρουρά και μάλιστα να το λέει φωνάζοντας λες και ήμασταν κουφοί. Πολύ αγριάνθρωπος. Ευτυχώς που πήρα κατ' εξαίρεση μετάθεση για οικογενειακούς λόγους και έφυγα από εκεί. Λυπάμαι που έκλεισε (ελέω των εθνοπροδοτών) για να γίνει στρατόπεδο λαθρομεταναστών (των αυριανών δολοφόνων μας αν δεν ρίξουμε τους εθνοπροδότες). Κι ένα ανέκδοτο που έμαθα εκεί πέρα όταν είχαμε πάει για άσκηση με σκηνάκια κάπου κοντά στο ύψωμα Λεμονού. Τι είναι μαύρο μες στο χιόνι;;; Το μ***ι της Χιονάτης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ήμουν ΕΜΛ και είχα το λοχαγό Αριστείδη Γάλλο και τον ανθυπολοχαγό Χρήστο-Ταξιάρχη Κεφαλαδέλλη (καλοί και οι δυο τους). (Ορθή επανάληψη της φράσης, λόγω λάθους στη λέξη "καλοί". καταλάθως έγραψα "κάλοι").

      Διαγραφή
  14. Άλλη μια διόρθωση στο αρχικό πόστ. Ήμουν σειρά 284, 2003Γ ΕΣΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πάει στις 2 προηγούμενες αναρτήσεις μου

      Διαγραφή
  15. Υπηρετησα στο 296 το 89-90 199 σειρα 89Β ΕΣΣΟ απο εκει απολυθηκα,χαιρομαι που το Ταγμα συνεχιζει την παραδοση σκληροτητας που εχει μεχρι τωρα αυτην την εποχη,ο Πεζικαριος πρεπει να σφυρηλατηθει μεσα στη σκληροτητα για να μπορεσει να φερει εις περας την αποστολη του και επιβιωσει στο πεδιο της μαχης γιατι οι απεναντι απο το νησι δεν θα ερθουν ουτε με λουλουδια στο χερι ουτε με φρεντακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PIOS ISE RE SIRA??? IMASTAN MAZI, EGO IMOUN STON TRITO LOXO,

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ,ΕΦΑΓΑ 380 ΜΕΡΕΣ ΦΗΛΑΚΗ ΣΕ 11 ΜΗΝΕΣ,ΚΑΡΑΒΑΣ ΜΑΣ ΞΕΣΚΗΖΕ, ΑΛΑ ΗΤΑΝΕ ΔΙΚΕΟΣ Κ ΚΑΛΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΒΓΑΖΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ,, ΠΙΟΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΑΓΜΑΤΟΣ Κ ΕΤΡΟΓΕ 20ΑΡΕΣ, ΑΦΤΟΣ ΕΙΜΕ,ΕΙΜΟΥΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΗΤΟ ΛΟΧΟ Κ ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΔΙΟΞΕ Ο ΜΠΑΤΣΙΚΟΣΤΑΣ, Κ ΠΙΓΑ ΣΤΟΝ ΤΡΗΤΟ,ΙΧΑΜΕ ΛΟΧΑΓΟ ΤΟΝ ΤΖΗΜΑΝΗ,, ΜΕ ΠΗΡΕ ΣΠΗΤΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΦΙΑΞΩ ΜΙΑ ΒΡΗΣΗ Κ ΤΟΝ ΠΛΗΜΗΡΗΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΗΤΗ,

      Διαγραφή
    3. Ποιοί είστε ρε παιδες; Είμαι ο δόκιμος διαχειριστής υλικού επί Καραβά. Ο υπολοχαγός Μπατσικώστας ήταν φίλος.

      Διαγραφή
  16. Όποιος έχει περάσει από εκεί ξέρει πολύ καλα.. Κωστας κονδης 2001στ εσσο.εμλ ήμουν.(275αρης).άδεια στους 4 μήνες,έξοδος;20μέσα,1 έξω..υπηρεσιακα κοβοντουσαν για πλάκα.εχω σκάψει μέχρις κ στη θάλασσα τα φύκια..τι άλλο να πρωτοθυμηθω,διοικητής Πανανας κ η φυλακή έπεφτε σύννεφο σε κάθε αναφορά.οσο για τον φίλο παραπάνω που λέει ότι ανταμοιβοσουν μάλλον πέρασες κ δεν ακουμπησες η είσαι κάνας Καραβανας κ τα λες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 06 Α εσσο (294 σειρά) διοικητής Σαρδέλλης. Θυμάμαι κάθε αναφορά εξοδούχων σαββατοκύριακο να κάνουμε γυμναστική πριν μας αφήσουν να βγούμε. Θυμάμαι τον Μαμάκο να βγάζει όλα τα ψυχολογικά του στους στρατιώτες (ευτυχώς δεν ήμουν στο λοχο του). Τα φύκια που καθαριζαμε στην παραλία του κααυ (προβοσκίδα). Την μόνιμη εμπλοκή και πολλά άλλα που ευτυχώς για όσους πάνε τώρα εκεί δεν θα είναι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΡΑΒΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ,, ΑΛΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΗΛΑΚΗ. ΕΞΟΔΟΥΧΟΣ ΔΕΝ ΙΜΟΥΝΑ ΠΟΤΕΣ, ΓΙΑΤΗ ΙΜΟΥΝΑ ΓΡΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΗΜΟΡΗΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΣ,ΕΦΑΓΑ 380 ΜΕΡΕΣ ΦΗΛΑΚΗ ΣΕ 11 ΜΗΝΕΣ,ΠΕΡΑΣΜΕΝΡΣ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜ,ΔΕΝ ΧΑΡΗΖΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΑΡΑΒΑΣ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το 296 ηταν παντα μαυρο. Ο ΚΑΡΑΒΑΣ μετα το 296 οπου εκανα κ οδηγος του για λιγο, πηρε διοικηση τη σχολη λοκ στο μεγαλο πευκο. Πηγα λοιπον να τον δω κ οταν τους ειπα οτι τον ειχα 11 μηνες με χαιρετουσαν μεχρι και οι αξιωματικοι. 90 Ε εσσο ΛΥΤ αποθηκες 290 μερες φυλακη και ο ΚΑΡΑΒΑΣ μας εγραψε απο 30 σε ολους τους φυλακοβιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπηρετησα στην Κυπρο (ΕΛΔΥΚ) Και σε μας ελεγαν οτι θα ειναι ωραια και θα μας πηγαινει 1-1 ή 1-2 κ.τ.λ αλλα και εμεις βαρουσαμε κατι 25ημερα μεσα γιατι "δεν ειχαμε ατομα" η αληθεια ειναι οτι τα στρατοπεδα μαυριζουν απο τα βυσματα.απο τους ιδιους τους φαν. δλδ. Τωρα οσο αφορα το κειμενο που καποιο κλαψομουνικο εγραψε..τι να κανουμε στρατος ειναι οχι holidays σε hotel 5αστερων. Θα φας και το χωσιμο και τη σκοπια και την αγγαρεια! τι κλαμα ειναι αυτο?Ο Μαμακος προκαλουσε με εθνικηστικα?? Τι θελαν να λεει? Να τους λεει για τη Τατιανα η για τη Σκορδα? Ρε πατε καλα? Ιωταδες πουστακια και κλαψιαριδες για αυτο μας γαμανε πατοκορφα..οσο για το Μαμακο τοτε ηταν υπολοχαγος. Στρατοκαβλος εως αηδιας τον τρεμαν οι παραπανω που ανεφερα τον πηγαιναν οι φυσιολογικοι των λατρευαν οι στρατοκαβλοι.ενα ειναι σιγουρο αν γινοταν μαχη θα θελα να παω με επικεφαλη Μαμακο Σπυριδων.. παιζει να επεστρεφα ζωντανος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τύπος είναι απλά για δέσιμο.. Θα σας θυσίαζε σίγουρα .. Αν ξέρει κάποιος σε ποιο ίδρυμα είναι ας μας πει .

      Διαγραφή
  21. Μάγκες πέρασα και εγώ από το 296 5 μήνες..... Κατάμαυρο μέχρι αιδιας.εκανα τα πάντα από ασκήσεις.. Και φουλ υπηρεσίες. Το μαμακο κάτι μου λειι αλλά δεν το θυμάμαι. Δοικιτης ήταν ο σπανός Δημήτρης.καλος ααα δεν το φηναν να είναι καλός.... Ευτιχος έκλεισε το μπούρδελο.306 σειρά 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ παιδιά ήμουν δόκιμος στον 3ο ΜΚ από 1-1-09 έως 22-5-09.Προσωπικα ήμουν εκεί για κάθε στρατιώτη που έψαχνε κάποιον να βρει υποστήριξη απέναντι σε κάτι τέτοια.Εδινα άκυρα σε κάθε κομπλεξικό ΕΠΟΠ που έβγαζε για πλάκα στρατιώτες στην αναφορά. Έγώ είμαι που έφτιαξα το πεζικοσημο στο φυλάκιο Κουτσουκίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή