Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Φαντάρε πού πας

Ζήτησα ο δόλιος άδεια

να πάω να ψηφίσω

κι ο λοχαγός μού φώναζε

στραβάδι γύρνα πίσω.

Από το μέτωπο...


Υπηρεσίες δύο ταχυτήτων για τους ΕΠ.ΟΠ. στο 252 ΓΝΑ.

Ενας στους τρεις αναλαμβάνει να κάνει σκοπιές και περίπολα, που φτάνουν τα έξι έως οχτώ το μήνα. «Ο διαχωρισμός είναι αυθαίρετος, όλα γίνονται στο πόδι και μάλιστα διάφορες ειδικότητες εξαιρούνται, άγνωστο με βάση ποιο κανονισμό», μας επισημαίνουν. Οι ίδιοι δεν μπορούν να ελέγξουν ούτε τον αριθμό των υπηρεσιών, που κάνουν οι συνάδελφοί τους, αφού δεν ανακοινώνονται. Μάλιστα όταν μερικοί ζητούν να βγουν ελεύθεροι υπηρεσίας δεν το επιτρέπουν, παρ' ότι επικαλούνται σοβαρούς λόγους.

«Παράγκα» στήνεται στο υπουργείο Αμυνας για αναβολές στράτευσης, καταγγέλλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Με τη μείωση της θητείας στο 9μηνο, όσοι ήδη υπηρετούν 12 μήνες, εάν εξασφαλίσουν αναβολή, μετά εντάσσονται στο νέο καθεστώς: υπηρετούν το υπόλοιπο ή καθόλου. Γι' αυτό και γαλάζιοι πολιτευτές φαίνεται να έχουν αναλάβει ρόλο μεσολαβητή για να πάρουν ορισμένοι εδώ και τώρα αναβολή.

Η Επιτροπή Αλ-ληλεγγύης βγάζει στη σέντρα τη γαλάζια ΟΝΝΕΔ, η οποία φέρεται να προσπαθεί να χρίσει στελέχη της «γιωτάδες» ώστε να δικαιούνται κατ' εξαίρεση μεταθέσεις.

«Στο θεραπευτήριο του ΚΕ/ΠΑΛ βρέθηκαν 24 προπαιδευόμενοι ναύτες, οι οποίοι κατετάγησαν στις αρχές του μήνα με την τελευταία σειρά. Είχαν υψηλό πυρετό και συμπτώματα που παρέπεμπαν στη νέα γρίπη, γι' αυτό και απομονώθηκαν από τους υπόλοιπους. Ενας ακόμη νεοσύλλεκτος από το ίδιο κέντρο εκπαίδευσης μεταφέρθηκε -για προληπτικούς λόγους- και αυτός στο ναυτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Από το ΓΕΝ σημειώνουν ότι τα περιστατικά δεν εμπνέουν σοβαρή ανησυχία.


πηγή : http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου