Οι στρατιωτικοί μέτρησαν ακόμα και τα φυλλάδια που διανεμήθηκαν
Μεθόδους που θυμίζουν σκοτεινές εποχές φακελώματος των πολιτών χρησιμοποιούν ακόμα στον Ελληνικό Στρατό, όπως αποδεικνύεται από απόρρητο τηλεγράφημα με ημερομηνία 23 Αυγούστου 2008, που έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.
Οπως προκύπτει από το τηλεγράφημα που εκδόθηκε από το 2ο Γραφείο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, οι στρατιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας ενοχλήθηκαν από δύο πολίτες, μέλη του «Δικτύου Σπάρτακος», που μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους νεοσύλλεκτους στρατιώτες μετά την ορκωμοσία τους και ανέλαβαν δράση για την... εξουδετέρωσή τους, εκτός στρατοπέδου και εκτός του χώρου ευθύνης τους.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το τηλεγράφημα, «με το πέρας της ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2008 Γ ΕΣΣΟ, έγιναν αμέσως αντιληπτά από τα όργανα της Κεντρικής Πύλης του στρατοπέδου δύο άτομα του "Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος" να διανέμουν δισέλιδο φυλλάδιο στους εξερχόμενους οπλίτες και τους οικείους τους σε απόσταση 50 μέτρων εκτός πύλης και του χώρου ευθύνης τους.
Κατόπιν τούτου, εκλήθη το πλήρωμα ενός περιπολικού της Τροχαίας να απομακρύνει τα ανωτέρω άτομα ακόμα 50 μέτρα εκείθεν της πύλης. Τα άτομα αυτά συνέχισαν και από τη νέα θέση όπου οδηγήθηκαν από τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να διανέμουν τα ανωτέρω φυλλάδια. Εντός του παραπάνω χρόνου, διανεμήθηκε ένας αριθμός 30 φυλλαδίων.
Εκτιμάται ότι το περιστατικό εντάσσεται εντός ενός ευρύτερου πλαισίου σχεδιασμένων ενεργειών από το ανωτέρω δίκτυο με ασαφείς προς το παρόν αντικειμενικούς σκοπούς. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας».
Αυτό το μνημειώδες τηλεγράφημα προς την κεντρική υπηρεσία ασφαλείας του ΓΕΣ αποκαλύπτει με τον πλέον ωμό τρόπο την καταστρατήγηση των πολιτικών ελευθεριών των πολιτών, από πλευράς Στρατού και Αστυνομίας.
Τα στρατιωτικά όργανα, που προφανώς ενοχλήθηκαν από τις ιδέες των πολιτών, κάλεσαν την Τροχαία να απομακρύνει τα δύο άτομα και οι αστυνομικοί, χωρίς προφανή αιτιολογία, το έκαναν υπερβαίνοντας τα καθήκοντά τους, αφού κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διαδίδει τις ιδέες του.
Τέλος, είναι φανερό ότι κάποιος από τους στρατιωτικούς εκτέλεσε και χρέη παρακολούθησης των δύο πολιτών, ώστε να φτάσει στο σημείο να μετρήσει ακόμα και τα φυλλάδια που διανεμήθηκαν και να αναφέρει στην υπηρεσία του ότι ήταν περίπου 30!
Αυτές είναι οι δημοκρατικές ιδέες που έχουν αναπτυχθεί στο στράτευμα; Δεν θα έπρεπε η αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΣ, μόλις έλαβε το τηλεγράφημα, να διατάξει ΕΔΕ για το περιστατικό και να το αναφέρει στον εισαγγελέα για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών, αφού ομολογείται η παρενόχληση των πολιτικών ελευθεριών συγκεκριμένων πολιτών με τον πλέον περίτρανο τρόπο; Εκτός κι αν το θεωρούν φυσιολογικό...
ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου