Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Κινητοποιήσεις σε Wind και Vodafone για τις περικοπές θέσεων εργασίας

πηγή : http://www.tvxs.gr



Σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, καταγγέλλοντας τις περικοπές στις θέσεις εργασίας, στις αποδοχές αλλά και για την άρνηση να υπογραφεί ΣΣΕ. Ο εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων της Wind, Μανώλης Μιχαηλάκης, μίλησε στο tvxs.gr.



Το σωματείο εργαζομένων της Vodafone κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για αύριο, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμενο για τη μεταφορά υπαλλήλων στην εταιρεία ΗΟL. Σύμφωνα με το σωματείο, η Vodafone δρομολογεί τη μεταβίβαση των τμημάτων ΑDSL και Βroadband στην ΗΟL, με τη μεταφορά 30 συναδέλφων τους που απασχολούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Τα σωματεία εργαζομένων στις εταιρείες Vodafone και Wind παραχωρούν σήμερα συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά έπειτα από 16 χρόνια παρουσίας των ιδιωτικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Οι εργαζόμενοι της Wind αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία μεθαύριο, Πέμπτη.

Η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει πάντως ότι η μεταφορά των εργαζομένων θα γίνει «αυτόματα», σύμφωνα με το ΠΔ 178/2002, χωρίς να αλλάξουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι εταιρείες Vodafone και ΗΟL, εκτός από τη μετοχική σύμπραξη με βάση την οποία η Vodafone αποκτά το 18,5% της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, προχώρησαν και σε στρατηγική συμμαχία για την παροχή κοινών προϊόντων σε οικιακούς χρήστες και για λύσεις σε εταιρικούς πελάτες. Έτσι, οι γενικές συνελεύσεις των δύο εταιρειών ενέκριναν την απόσχιση του κλάδου σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών της Vodafone και την εκχώρησή τους στην ΗΟL.

Η Ηellas ΙΙ, η οποία ελέγχει το 100% της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Wind, προσπαθεί να βρει επενδυτές για την ενδεχόμενη εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ή κάποια άλλη λύση προκειμένου να ξεπεράσει τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου