Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

30 ΜΕΡΕΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ-ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ-ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑ-ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ




















Δυστυχώς, 30 μέρες ήταν αρκετές για να αποδείξουν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο στις Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της νέας πολιτικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Ευ.Βενιζέλο. Αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει το δρόμο της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, να χρησιμοποιήσει τον στρατό ως δύναμη καταστολής και να αναδείξει ως θέσφατο το ΑΞΙΟΜΑΧΟ, μην υπολογίζοντας σε κανένα βαθμό την ανθρώπινη ζωή.

Ήδη το ΠΑΣΟΚ μετρά μια Δολοφονία-Αυτοκτονία Επαγγελματία Οπλίτη, τον τραυματισμό πέντε (5) φαντάρων και στελεχών που υπηρετούν στα τεθωρακισμένα και δύο (2) υπαξιωματικών, μέλη του πληρώματος του Αρματαγωγού ΡΟΔΟΣ.

Μετρούμε δηλαδή ήδη μια απώλεια ζωής και επτά (7) τραυματίες
μέσα σε λιγότερο από 26 μέρες διακυβέρνησης. Ο Μεϊμαράκης θα ζήλευε κε Βενιζελο…

Σε όλα αυτά ας προσθέσουμε την παρ’ ολίγο πρόκληση θερμού επεισοδίου στο Έβρο, κατά τη διάρκεια άσκησης των τεθωρακισμένων. Ταυτόχρονα, ο Στρατός εμπλέκεται στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αφού εντέχνως δημιουργείται και φόβος εκδήλωσης τρομοκρατικής επίθεσης σε στρατόπεδα.

Τέλος, στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ο έχων το γενικό πρόσταγμα, αρχηγός του Γ’ ΣΣ δεν αναφέρθηκε με την εθνική, αλλά με την Νατοϊκή του ιδιότητα. Μια στιγμή που έχει ταυτιστεί με το ΟΧΙ του λαού μας απέναντι στην επιβουλή του φασίστα, ιμπεριαλιστή εισβολέα, ανατροφοδοτείται ιδεολογικά και ταυτίζεται με τις πιο σκληρές ιμπεριαλιστικές επιλογές. Εξάλλου, από την Κορέα και μετά, ο Ελληνικός Στρατός δίνει σταθερά το παρόν σε όλες σχεδόν τις επεμβάσεις, είτε με το πρόσχημα των «ανθρωπιστικών επεμβάσεων», είτε με «τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Πλέον ο ελληνικός στρατός είναι ταυτισμένος αξεδιάλυτα με ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

Ελεεινή πραγματικά υπήρξε η στιγμή που ο επιτελάρχης του Νατοϊκού Στρατηγείου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη με την επωνυμία Γ’ ΣΣ/NDC-GR, Έλληνας αξιωματικός αναφέρθηκε μετά το πέρας της παρέλασης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφωνώντας την ιδιότητα του και τα αρχικά γράμματα του Νατοϊκού Στρατηγείου, στην αγγλική γλώσσα. Υπενθυμίζεται ότι το NDC/GR αποτελεί μετεξέλιξη του Γ’ Σώματος Στρατού, που δεν υφίσταται ως εθνικός σχηματισμός αλλά μόνο ως Νατοϊκό Στρατηγείο και οι εγκαταστάσεις του προσφέρθηκαν στο ΝΑΤΟ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ-ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΟΠΛΙΤΗ

Στις 30 Οκτωβρίου, ο υποσμηνίας Γ.Κ., ετών 27, αυτοκτονεί στην σκοπιά κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού του όπλου. Η διοίκηση της μονάδας, θέλοντας να αποπροσανατολίσει την έρευνα και να αποφύγει τον οποιοδήποτε υπηρεσιακό έλεγχο, παρουσιάζεται «αιφνιδιασμένη», ανήξερη, αφού το θύμα δεν άφησε κανένα σημείωμα και δεν είχε επιτρέψει τη δημιουργία καμιάς υποψίας. Όλοι, λένε, είχαν την εικόνα ενός ευχάριστου χαρακτήρα.

Φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν και η μεγάλη αδυναμία του άτυχου ΕΠ.ΟΠ. Συγκλονισμένοι οι συγγενείς και οι φίλοι του. Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοι του στην προηγούμενη μονάδα της Ρόδου, με τους οποίους είχε περάσει τρία χρόνια. Αυτοί ξέρουν, καταλαβαίνουν τι έφταιξε, τι οδήγησε τον 27χρονο στο θάνατο. Συνειδητοποιούν ότι οι συνθήκες που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία έχουν στοχοποιήσει και τους ίδιους.
Ποιες είναι αυτές οι συνθήκες; Όλοι γνωρίζουν ότι οι ΕΠ.ΟΠ., σχεδόν όσο και οι φαντάροι, είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Κανένας δεν τους υπολογίζει, κανένας δεν τους σέβεται. Αυτοί τραβάνε το ζόρι στις Πτέρυγες Μάχης και στα Ραντάρ, ξέροντας ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα, αν τελικά σταματήσει η κατάταξη εφέδρων σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

Το χέρι του 27χρονου το όπλισαν οι εργασιακές συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός του Στρατού Ξηράς, όπου πρόσφατα ο αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης έθεσε όριο τις επτά (7) υπηρεσίες το μήνα (πάντα υπάρχει το παραθυράκι που επιτρέπει στους διοικητές να επικαλούνται τις ανάγκες της υπηρεσίας), σε Π.Ν. και Π.Α. δεν υπάρχει όριο.

Έτσι, λοιπόν, αφού ο 27χρονος υπηρέτησε σε μια μαύρη μονάδα της Αεροπορίας στη Ρόδο, εκτελώντας 10-15 υπηρεσίες το μήνα, πήρε επιτέλους μετάθεση στη ΜΑΚ (206ΠΑΥ), πιστεύοντας ότι πουθενά δεν θα ήταν χειρότερα από τη μονάδα που άφησε πίσω του.

Δυστυχώς διαψεύστηκε. Ο διοικητής της μονάδας υποδέχτηκε με άγριες διαθέσεις το «νέο» ΕΠ.ΟΠ. και εκμεταλλευόμενος τα αγαθά του αισθήματα τον «τρέλανε» στην σκοπιά και στην υπηρεσία. Τώρα κάνει ότι δεν ξέρει, αλλά ο 27χρονος Γ.Κ. εκτέλεσε μέσα σε (20) μέρες 12 υπηρεσίες 24ωρες!!!! Δηλαδή 288 ώρες υπηρεσίας, σε 20 μέρες!!!

Αλήθεια ποιος αντέχει σε τέτοιους ρυθμούς. Ποιος υπομένει τέτοια αντιμετώπιση;

Αναρωτιόμαστε: θα βρεθεί κανένας να ελέγξει τις υπηρεσίες της συγκεκριμένης μονάδας; Θα λογοδοτήσει ο συγκεκριμένος διοικητής; Θα διωχτεί από την Πολεμική Αεροπορία; Πολύ φοβόμαστε ότι εκτός από την προσβολή του νεκρού, εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών συγκάλυψης των ευθυνών που στοχεύουν στην αμαύρωση του θύματος, τίποτε δεν προτίθεται να κάνει το ΓΕΑ.

Εξάλλου είναι συνυπεύθυνοι για τις ακραίες εργασιακές συνθήκες των ΕΠ.ΟΠ. Εμείς καλούμε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να επιρρίψουν ευθύνες και να καθορίσουν όριο υπηρεσιών τώρα. Είναι στο χέρι των συναδέλφων του να υπερασπίσουν τη μνήμη του συναδέλφου τους, αλλά και το δικό τους παρόν και μέλλον. Τους καλούμε να αντισταθούν στον παραλογισμό της καριέρας στο στρατό και, πολύ περισσότερο, στην καθημερινότητα του Αναλώσιμου Μισθοφόρου.

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Το ΓΕΝ ανακοίνωσε ότι στις 16 Οκτωβρίου 2009, δύο Υπαξιωματικοί μέλη του πληρώματος του αρματαγωγού ΡΟΔΟΣ, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο ΝΝΑ λόγω εισπνοής καπνού. Το περιστατικό συνέβη κατά τον απόπλου του ΡΟΔΟΣ για την άσκηση ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/09, περίπου 20ν.μ. βορειοανατολικά του στενού Καφηρέα, λόγω εκλύσεως καπνού στο διαμέρισμα που εκτελούσαν υπηρεσία οι δύο Υπαξιωματικοί συνέπεια μηχανικής βλάβης στον ΑΡ άξονα του πλοίου.

Όμως μην ανησυχείτε. Το Αρματαγωγό ΡΟΔΟΣ συνέχισε κανονικά την αποστολή του. «Για δύο υπαξιωματικούς τώρα θα χαλάσουμε το πρόγραμμα της Άσκησης;». Το ΑΞΙΟΜΑΧΟ του Πολεμικού Ναυτικού προηγείται. Πως αλλιώς θα έχουμε ετοιμοπόλεμα πλοία για το Λίβανο, την Σομαλία, τον Καύκασο, τον Περσικό Κόλπο….ΕΥΓΕ.

Στις 29 Οκτωβρίου, στο “ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ισχυρή έκρηξη σε τανκ προκάλεσε τραυματισμό 5 στρατιωτών. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στάλθηκαν στις μονάδες τους για ανάρρωση. Τι συνέβη; Εξερράγη η μηχανή 12.000 κυβικών και τα αέρια τους τραυμάτισαν στα χέρια και το πρόσωπο. Η έκρηξη ακούστηκε μέχρι το κέντρο της Κομοτηνής κι αναστάτωσε τους κατοίκους. Ήταν θέμα της θεάς τύχης τελικά που οι 5 στρατιώτες οι οποίοι δούλευαν στην μοίρα επισκευών του στρατοπέδου Ηλιοπούλου στην Κομοτηνή δεν έπαθαν κάτι πολύ σοβαρό! Ο θόρυβος από την έκρηξη ήταν εκκωφαντικός και διαπέρασε όλο το στρατόπεδο, την ευρύτερη περιοχή της λεωφόρου Ηρώων και αναστάτωσε όλους όσους τον άκουσαν.
Η έκρηξη σημειώθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη συντήρηση κι επισκευή της μηχανής συγκεκριμένου άρματος, φορέα TOR-M1, από τη διμοιρία συντηρήσεων εντεταλμένη στο αντικείμενο. Τραυματίστηκαν ελαφρά 5 στρατιώτες οι οποίοι οδηγήθηκαν αμέσως στις πρώτες βοήθειες Κομοτηνής κι αμέσως μετά επέστρεψαν στην μονάδα, ενώ «τους παρασχέθηκε άδεια ελεύθεροι υπηρεσίας»”.

Δηλαδή καμιά απόδοση ευθυνών, καμιά πρόβλεψη για να μην ξανασυμβεί. Απλώς στους φαντάρους τους βγάλανε ελεύθερους υπηρεσίας για να τους κλείσουν το στόμα. Mε καμένα χέρια, εξάλλου, τους ήταν άχρηστοι…. Πραγματικά το νέο ήθος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η έννοια για τον άνθρωπο είναι «συγκινητικά». Μπράβο κύριε Ευ. Βενιζέλο. Συγχαρητήρια κύριε Φραγκούλη Φράγκε.

«ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΕΣ» ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕ ΤΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Αλήθεια, αρχηγέ του ΓΕΣ, γνωρίζετε ότι τα «πρωτοπαλίκαρα» σας παραλίγο να στήσουν θερμό επεισόδιο στον Έβρο με τις «ψευτομαγκιές» τους; Οι ανακοινώσεις του army.gr μας ενημέρωσαν ότι «στις 17/9/2009 και στις 20/9/2009, ο κ. Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος επισκέφτηκε Μονάδες Περιοχής Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις για την αποστολή και τις δραστηριότητες των Μονάδων, παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις στο προσωπικό». Γνωρίζετε το παρακάτω περιστατικό και αν ναι, τι έχετε να μας απαντήσετε;

Τίτλος του άρθρου

«Η ΑΘΕΑΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

«Τά’ παιξαν» οι Τούρκοι στον Έβρο όταν είδαν παρατεταγμένα δεκάδες τανκς με τα πυροβόλα στραμμένα ακριβώς απέναντί τους…Οι Έλληνες φαντάροι έκαναν διάλειμμα σε προγραμματισμένη άσκηση, ήταν δίπλα στα οχήματα κι απολάμβαναν με τις στολές το αναψυκτικό τους. Ο σκοπός του απέναντι τουρκικού φυλακίου που είδε την κίνηση ειδοποίησε και σε χρόνο ρεκόρ αντιπαρατάχθηκαν από την άλλη όχθη του Έβρου επίσης τουρκικά τανκ με το προσωπικό τους σε …ετοιμότητα. Χρειάστηκε να γίνει επικοινωνία επιτελικών του στρατού από τις δύο πλευρές και να διαλυθεί η όποια παρεξήγηση, να μην υπάρξει τελικά θερμό επεισόδιο εκ του μηδενός στον ποταμό Έβρο.

Η ιδέα να παραταχθούν όλα τα τανκς που συμμετείχαν στην πρόσφατη στρατιωτική άσκηση κατά μήκος του ποταμού Έβρου με στραμμένα τα πυροβόλα τους προς την Τουρκία φυσικά στο ελληνικό έδαφος και να κάνουν διάλειμμα χειριστές και φαντάροι εκεί απολαμβάνοντας το αναψυκτικό τους, θορύβησε έντονα την τουρκική πλευρά που έβλεπε από απόσταση ανάσας την ανεξήγητη γι’ αυτήν αυξημένη κινητικότητα των ελληνικών τανκς και των στρατιωτικών οχημάτων.

[…] Σε χρόνο ρεκόρ άρχισε και από την τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου να παρατηρείται ανάλογη κινητικότητα. Όπως μας ενημερώνουν οι γνωρίζοντες σ΄ εκείνο το σημείο βόρεια του νομού προσεγγίζουν πολύ οι όχθες του ποταμού και η ορατότητα είναι πεντακάθαρη. Άρχισαν λοιπόν να φθάνουν στρατιωτικά οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και από την τουρκική πλευρά, τα οποία επίσης παρατάχθηκαν με στραμμένα τα όπλα τους στην Ελλάδα. Η αναμονή των δύο στρατών πραγματικά ήταν άνευ λόγου και αιτίας.
[…] Η όλη ετοιμότητα εκτονώθηκε με την υποχώρηση ένθεν κι ένθεν των στρατιωτικών οχημάτων, αφού προηγήθηκε επικοινωνία των επιτελικών του στρατού των δύο κλιμακίων, ενώ επί ώρες τουλάχιστον η τουρκική πλευρά βρισκόταν υπό ένταση. Ήταν η αθέατη πλευράς μιας άσκησης και η διάσταση που μπορεί να πάρει όταν γίνεται σε μια ευαίσθητη περιοχή και μάλιστα απέναντι σε καλούς γειτόνους.

Μελαχροινή Μαρτίδου
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ»

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

Καθημερινά όλοι μας συνειδητοποιούμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να υλοποιήσει καμιά υπόσχεση του, αλλά έρχεται να εφαρμόσει την κρυφή ατζέντα των άγριων αντεργατικών μέτρων. Ο πόλεμος κατά της νεολαίας και των εργαζόμενων που κρύβεται πίσω από την εκδίωξη κάθε μορφής STAGE από το Δημόσιο τομέα αλλά όχι και από τον Ιδιωτικό, αποτελεί συνέχεια της αύξησης του χρόνου εργασίας των γυναικών, των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των «κινέζικων λιμανιών», των νέων φόρων, κυρίως των έμμεσων, που καλείται να πληρώσει η εργατική οικογένεια.

Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης κρυφή ατζέντα ακραίας Κρατικής Καταστολής. Η δολοφονία μεταναστών από βασανιστήρια σε Αστυνομικό Τμήμα και τα μαρτύρια τους σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης όπως της Μυτιλήνης, η νεκρανάσταση της ΕΦΕΕ, η Κατοχή των Εξαρχείων πάνε χέρι χέρι με την «έξαρση της τρομοκρατίας» που βολεύει το κράτος στη λήψη πιο βίαιων μέτρων κρατικού αυταρχισμού εναντίον της εργατικής πλειοψηφίας.

Στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιείται και ο στρατός. Μάλιστα καλείται «Πορτοκαλί Συναγερμός», λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας, γιατί διαδίδεται ότι τα στρατόπεδα αποτελούν στόχο τρομοκρατικής επίθεσης.

ΤΟ ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ-ΣΕΒ

Θυμόμαστε ότι πρώτη φορά ελήφθησαν τέτοια μέτρα κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη όταν τα αστυνομικά οχήματα έβρισκαν «άσυλο» στα στρατόπεδα. Και τότε διοικητές μονάδων, μαζί με αξιωματικούς ασκώντας προπαγάνδα προσπαθούσαν να στρέψουν φαντάρους και στελέχη εναντίον των διαδηλωτών. Ποιος ξεχνά τις εκκλήσεις υπουργών της ΝΔ, πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ακροδεξιάς, μαζί με τους μεγαλοδημοσιογράφους για «να κατέβει ο στρατός στους δρόμους»;

Τότε όμως υπήρξαν μαζικές Αρνήσεις των Φαντάρων και η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν ήταν σίγουρη αν πραγματικά είχε τον έλεγχο του Στρατού. Με τη γνώση του ενοχλητικού πρόσφατου παρελθόντος, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «φτιάχνει» κλίμα.

Ήδη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει δηλώσει ότι αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι και η προάσπιση της «Αξιοπρέπειας» της Χώρας. Η Μ.Γιαννάκου δήλωσε μετά τη βομβιστική επίθεση εναντίον της «ότι η τρομοκρατία πλήττει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό» και ότι «πληγώθηκε η Αξιοπρέπεια της Ελλάδας».

Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι «δράση, σε συμβουλευτικό επίπεδο, αναμένεται να αναλάβει και ο στρατός. Γνωρίζουν από τις τεχνικές διεξαγωγής του αντάρτικου πόλης το παιχνίδι που ξέρουν καλά και οι τρομοκράτες και η συμμετοχή τους εστιάζεται σε ρόλο ανταλλαγής τεχνογνωσίας με το στρατηγείο επιχειρήσεων της Αντιτρομοκρατικής».

Η «νέα διακυβέρνηση» ΠΑΣΟΚ είναι σαφής ως προς τις επιλογές της. Όλες οι, χτυπημένες από την πολιτική τους, κοινωνικές ομάδες και όσοι αντιστέκονται ή αμφισβητούν είναι εσωτερικός εχθρός. Από τους κατοίκους των Εξαρχείων, τον αντιεξουσιαστικό χώρο και «τους αλήτες της άκρας αριστεράς» (κατά Πάγκαλο), μέχρι τους μετανάστες, τους εργαζόμενους των stage και τους άνεργους ναυτεργάτες Σκαραμαγκά και Περάματος η μεθοδολογία είναι μία και το τρίπτυχο απόλυτο: «παράνομοι-εγκληματίες-τρομοκράτες».

Παπανδρέου, Πάγκαλος, Χρυσοχοΐδης και Βενιζέλος επεξεργάζονται ένα «σύστημα διαχείρισης κρίσεων, από το Αιγαίο και τα ελληνοτουρκικά, τις φυσικές καταστροφές, μέχρι τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τις διαδηλώσεις και τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα». Αποφάσισαν μάλιστα «οι επιχειρησιακές δυνάμεις της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων να χρησιμοποιούνται για να παρακολουθούν αυτά τα γεγονότα και να επεμβαίνουν όπου χρειάζεται»! Ποιος εκπλήσσεται και απορεί με τα βάρβαρα ατυχήματα και τις αυτοκτονίες στο στρατό, τη βιαιότητα των δυνάμεων καταστολής σε ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, τα βασανιστήρια και τους θανάτους μεταναστών, την κήρυξη σε εχθρό άνεργων και νεολαίας; Όχι μόνο δεν άλλαξε η πολιτική που όπλισε το χέρι του δολοφόνου Κορκονέα, έστελνε σε χαντάκια μετανάστες έξω από το μεταγωγών της Π. Ράλλη, είχε 60 νεκρούς φαντάρους σε 4 χρόνια, αλλά γίνεται ακόμα πιο σκληρή, ολοκληρώνεται και περπατάει χέρι-χέρι με την «πράσινη ανάπτυξη» και τον «κυβερνητικό εξορθολογισμό».

Επί της ουσίας αποκαλύπτεται ότι υπάρχει μια τεράστια επιχείρηση τρομοκράτησης του κινήματος με φήμες, απειλές και βάναυσες ενέργειες των δυνάμεων καταστολής, που πλέον εμπλέκουν στον σχεδιασμό τους και τον στρατό.

Ο μαζικός αγώνας Μέσα και Έξω από τον Στρατό, είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε εκδοχή της κρατικής τρομοκρατίας.
Απαιτούμε, ο στρατός να μείνει πίσω από τις πύλες των μονάδων και να σταματήσουν οι σχεδιασμοί «εφόδου» του στην κοινωνία….
Απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωσης του κινήματος, η ενωμένη πάλη ανέργων-απασχολήσιμων-εργαζόμενων-νεολαίας-μεταναστών για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών.
Να μπλοκαριστούν τώρα όλες οι πολεμικές δαπάνες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου