Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΦΡΑΓΚΟ























Η επιστολή που λάβαμε από τον συγγενή του έφεδρου Επαμεινώνδα Ζέρβα, που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, αρχές Νοεμβρίου 2009, προκαλεί ανησυχία καθώς αποκαλύπτει ότι το «Παράλογο της Θητείας Ζει και Βασιλεύει», απειλώντας την υγεία και την ζωή των Στρατευμένων.

Ο έφεδρος Ε.Ζέρβας αντιμετωπίζει μια σπάνια ασθένεια, για την οποία υπάρχουν γνωματεύσεις καταξιωμένων επιστημόνων, που κανείς δε μπορεί να παραγνωρίσει τις διαγνώσεις τους. Η αντιμετώπιση της απαιτεί τη χρήση ειδικής αγωγής που προκαλεί όμως σοβαρές παρενέργειες.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες έκαναν τον συγκεκριμένο στρατιώτη και την οικογένεια του να πιστέψουν ότι η περίπτωση του θα αντιμετωπιστεί από τον στρατό και ιδιαίτερα από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες με την απαιτούμενη ευαισθησία, χαρακτηρίζοντας τον βαθμό ικανότητας του ως Ι4.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της οικογένειας, σε αυτή την προοπτική συνέβαλε η ανθρώπινη και άξιας συγχαρητηρίων στάση της διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, όπου ο διοικητής, ο υποδιοικητής και ο γιατρός της μονάδας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, έκριναν ότι απαιτούνταν η απαλλαγή του στρατιώτη από οποιαδήποτε υπηρεσία και προέβησαν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εξεταστεί από Επιτροπή του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, που θα έκανε την οριστική γνωμάτευση.

Όμως οι αρμόδιοι στρατιωτικοί γιατροί, σε μια σύντομη εξέταση, αναντίστοιχη της σοβαρότητας του προβλήματος, αγνοώντας τις γνωματεύσεις των έγκριτων επιστημόνων συναδέλφων τους και επικαλούμενοι γραφειοκρατικές παραμέτρους, έκριναν ότι ο Ε.Ζέρβας είναι ικανός να φέρει όπλο και να αναλάβει την εκπλήρωση κάθε υπηρεσίας που θα του ανατεθεί.

Βεβαίως, «μετέφεραν» την όποια ευθύνη στο γιατρό της μονάδας που θα μετατεθεί ο Ε.Ζέρβας καθώς γνωρίζουν τους κινδύνους που κρύβει η απαράδεκτη συμπεριφορά τους και η ανεύθυνη στάση τους.

Εμείς καλούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλο και τον αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο να ασχοληθούν προσωπικά με τις καταγγελίες της οικογένειας του Ε.Ζέρβα και να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια του Ε.Ζέρβα και των συναδέλφων του.

Εξάλλου, οι όποιες υποσχέσεις απαιτούν πάντα την επιβεβαίωση διαμέσου έργων.

Δημοσιοποιούμε την επιστολή που λάβαμε από τον αδελφό του έφεδρου Ε.Ζέρβα

«Καλημέρα σας.

Ονομάζομαι Ζέρβας Βησσαρίων.

Ο αδελφός μου υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας καθώς πάσχει από δερμογραφικό κνησμό, το όποιο είναι μόνιμη αλλεργία του δέρματος και χρήζει καθημερινής αντισταμινικής αγωγής.

Αντισταμινική αγωγή νοούμε λήψη κατασταλτικών φαρμάκων για περιπτώσεις αλλεργιών κ.α.(για όσους δεν ξέρουν)

Το πρόβλημα είναι ότι τα φάρμακα αυτά του προκαλούν υπνηλία.

Ερώτημα: πως θα μπορέσει να κάνει υπηρεσίες;

Ο αδελφός μου δήλωσε το πρόβλημα του προφορικά αλλά και με την επίδειξη νόμιμου εγγράφου από το νοσοκομείο Ανδ. Συγγρός το όποιο είναι επίσης υπογεγραμμένο από εφτά (7) πανεπιστημιακούς ιατρούς, οι όποιοι πιστοποιούν την ασθένεια του.

Αμέσως στάλθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και παρ όλα αυτά ο αρμόδιος στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε, έκρινε ότι μπορεί να κρατήσει όπλο και διώχνοντας την ευθύνη από πάνω του, έγραψε ένα χαρτί που λέει <<μέριμνα ιατρού μονάδος>> !!!

Με πιο δικαίωμα κάποιος απορρίπτει μέσα σε 5’ λεπτά (7) γνωματεύσεις πανεπιστημιακών καθηγητών και πως παίρνει τόσο εύκολα την ευθύνη για την ζωή του αδελφού μου;
Σε μια υποτιθέμενη κατάσταση κρίσης και κρατώντας όπλο ένας άνθρωπος που πίνει χάπια ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα κάνει καμία τρέλα εις βάρος του, ή εις βάρος κάποιου συναδέλφου του;

Επίσης φοβάμαι για τις κυρώσεις που θα έχει σαν στρατιώτης σε περίπτωση που τον πιάσουν να είναι σε κατάσταση λήθης εν ώρα υπηρεσίας και για και για το πως θα αντιμετωπίσει την πάθηση του εκεί μέσα.

Με εκτίμηση»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου