Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΦΓΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

Σε μερική υποχώρηση προχώρησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά την κατακραυγή για την πρόθεση υλοποίησης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης Καραμανλή, όσον αφορά το Αφγανιστάν. Πιο συγκεκριμένα το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να παραμείνουν τα ελληνικά στρατεύματα στην Καμπούλ, να πάνε 16 εκπαιδευτές για την καλύτερη οργάνωση του Αφγανικού στρατού, να αποσταλούν επιπλέον 53 αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας για 6 μήνες, να αυξηθούν οι πτήσεις των ελληνικών μεταγωγικών στο Αφγανιστάν και να καταβάλλει ο λαός μας 3 εκατ. Ευρώ για την ανασυγκρότηση των Αφγανών Μισθοφόρων.

Η κατακραυγή του τύπου και οι αντιδράσεις του αντιπολεμικού κινήματος απέτρεψαν την υλοποίηση των αρχικών σχεδιασμών διπλασιασμού των ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Το ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ είχε σχεδιάσει το μετασχηματισμό ενός λόχου Μηχανικού που σήμερα υπηρετεί στην Καμπούλ, σε πλήρη μονάδα Μηχανικού-Οδοποιίας-Γεφυροποιίας, που θα αποτελείται από δύο Λόχους Μηχανικού και ένα λόχο Ασφάλειας.

Αυτή η ελληνική μονάδα πρόκειται να μετακινηθεί 1000 χιλιόμετρα δυτικά της Καμπούλ στην εμπόλεμη ζώνη στην πόλη Φάρα «για την κάλυψη της Νατοϊκής απαίτησης για Τάγμα Μηχανικού στην Ταξιαρχία Δύσης της ISAF».

Η Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν θα ενισχύονταν με 48 στελέχη, μια πλήρη ομάδα OMLT (εκπαιδευτές)» αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση του «Τάγματος Υποστήριξης της Μεραρχίας Πρωτεύουσας του Αφγανικού Στρατού».

Επίσης, από τα τέλη Μαρτίου 2010, η ελληνική πολεμική Αεροπορία αναλαμβάνει εκ νέου τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ για (6) μήνες, και ενδεχομένως για (6) επιπλέον μήνες.

Η προπαγάνδα του ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ-Βενιζέλου περί «ανθρωπιστικού έργου» δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Τα 300 και πλέον στελέχη του ελληνικού στρατού που υποχρεώθηκαν να πάνε στο Αφγανιστάν συμμετέχουν ενεργότερα στο πόλεμο που κήρυξε το ΝΑΤΟ στον Αφγανικό λαό σκοτώνοντας (ποιος ξεχνά την εκτέλεση 4μελους Αφγανικής οικογένειας από Έλληνες Μισθοφόρους το 2005;) και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να γυρίσουν φέρετρα με γαλανόλευκες από τη Φάραχ. Μυστική έκθεση έκανε λόγο για ελληνικά θύματα που δε έφταναν όμως στις αμερικανικές.

Απάντησης μας η μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6:30 μ.μ., την Τετάρτη 2/12/2009 και στην πορεία προς τη Βουλή-Γραφεία Ε.Ε.-Αμερικανική Πρεσβεία.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου