Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Η ΝΟΜΙΚΗ




Την τριήμερη κατάληψη της Νομικής αποφάσισε ο σύλλογος φοιτητών κατά τη σημερινή γενική συνέλευση, αντιδρώντας τόσο στις δηλώσεις του πρόεδρου της σχολής κ.Φορτσάκη που πρότεινε τη δημιουργία συστήματος ασφαλείας, όσο και στην καταπάτηση του ασύλου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο κ.Φορτσάκης με δηλώσεις του πρότεινε οι πανεπιστημιακοί να σκεφτούν πλέον σοβαρά τη δημιουργία συστήματος ασφαλείας που θα επιτρέπει την είσοδο στη σχολή μόνο με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας. «Δε ζητώ αστυνομία, αλλά να σκεφτεί η πανεπιστημιακή κοινότητα πώς να προφυλαχτεί. Υπάρχουν πρότυπα, όπως το γαλλικό π.χ. Το πανεπιστήμιο να έχει φύλακες που θα ελέγχουν την είσοδο και δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε εξωπανεπιστημιακούς χωρίς ιδιαίτερο λόγο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα πρότεινε να εξαιρεθούν οι χώροι διοίκησης και οι γραμματείες από την προστασία του ασύλου.

Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής απαιτούν: καμία άρση του ασύλου, καμία σκέψη για δημιουργία συστήματος ασφαλείας καθώς και να ανατραπεί ο νόμος-πλαίσιο. Ακόμα, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στις 12:00 ενώ στις 10:00 ο σύλλογος φοιτητών θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του τμήματος.

Η Δήμητρα Λιναρδάκη, μέλος του φοιτητικού συλλόγου, τονίζει στο tvxs.gr ότι σε συνδυασμό με τους άλλους φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Αθηνών τις επόμενες ημέρες, μάλλον την Παρασκευή, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας και στην πρυτανεία. Επίσης, υπογραμμίζει ότι η κατάληψη θα είναι ανοιχτή σε όλους τους φοιτητές και απόψε η συντονιστική επιτροπή κατάληψης θα αποφασίσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν γύρω από το θέμα του ασύλου.

Παράλληλα, επισημαίνεται και ένα παράδοξο γεγονός. Σήμερα το πρωί το συμβούλιο του διδακτικού προσωπικού αποφάσισε την επαναλειτουργία της σχολής. Όμως, η σχολή δεν ήταν κλειστή ούτε σήμερα αλλά ούτε και χθες. Η γραμματεία της Νομικής είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της μια ανακοίνωση που έλεγε ότι η σχολή είναι κλειστή, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει τέτοιο ζήτημα από τον φοιτητικό σύλλογο. «Πιστεύω ότι ήταν μια προσπάθεια να διώξουν τον κόσμο από τη σχολή. Να τον εκφοβίσουν για να μην συμμετέχει στα μαθήματα, στις συνελεύσεις και στις κινηματικές διαδικασίες του συλλόγου», αναφέρει σχετικά η Δ. Λιναρδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου