Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Κατατέθηκε η τροπολογία για την κατάργηση της συνέντευξης στον στρατό

Στρατός
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία καταργείται η διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης για την επιλογή επαγγελματιών οπλιτών και ακυρώνονται όλες οι σχετικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Η εισηγητική έκθεση αναφέρει ότι υπάρχουν εύλογες αμφιβολίες ως προς τη διαφάνεια της διαδικασίας, καθώς στα πρακτικά σημειώνεται μόνον η βαθμολογία κάθε εξεταζόμενου και όχι οι ερωτήσεις και απαντήσεις. Επομένως, τονίζεται ότι "δεν πληρούνται συνεπώς οι προϋποθέσεις που έχει τάξει η πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς την κατάρτιση των πρακτικών συνέντευξης σε όσες διαδικασίες προβλέπεται κάτι τέτοιο".

"Αν συνεπώς, οι υπό εξέλιξη διαγωνισμοί για την πρόσληψη ΕΠΟΠ ολοκληρωθούν κατά τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω, θα προκύψει ζήτημα αιτιολογίας και νομιμότητας των αποτελεσμάτων. Είναι συνεπώς αναγκαίο και επείγον να ρυθμιστεί το ζήτημα κατά τρόπο σύμφωνο με τις αρχές του κράτους δικαίου και της νομιμότητας, καθώς και σύμφωνα με τη ρητή επιταγή του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος που θεμελιώνει την αρχή της αξιοκρατίας", αναφέρουν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών, Ευαγ. Βενιζέλος και Γ. Ραγκούσης.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου