Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ Τ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ!

Στο πρωτοσέλιδο του ΣΤΟΧΟΥ γίνεται αναφορά στην προβοκάτσια που πραγματοποιήθηκε από άγνωστους δράστες στην Κύπρο. Στις 10/12, δύο μέρες πριν το ετήσιο μνημόσυνο του εκλιπόντος Τ.Παπαδόπουλου, εκλάπη η σορός του, σε μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση (οι αρχές μιλούν για 4-6 συμμετέχοντες που μετακίνησαν την 250 κιλών ταφόπλακα). Συνδυάστηκε με αναγραφή συνθημάτων σε κυπριακά κυβερνητικά κτίρια Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ και στα κατεχόμενα ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Υποψίες επιρρίπτονται σε ακροδεξιούς-εθνικιστικούς κύκλους που επιθυμούν ανάταση του «Παπαδοπουλισμού», της σκληρής γραμμής στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού. Αυτό υποδεικνύει η αρχική σύλληψη (3) Ελλαδιτών Πενταετούς Υποχρέωσης και οι πληροφορίες για μαζική μετακίνηση μελών της Χρυσής Αυγής, ώστε να εκμεταλλευτούν τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ (12/12/09), σπέρνοντας εθνικιστικές συγκρούσεις. Πάντα το ΚΥΠΡΙΑΚΟ σκιάστηκε από την συνδυασμένη δράση Μυστικών υπηρεσιών, επικίνδυνων ακροδεξιών και εγκληματικών στοιχείων.

Προηγήθηκε η βεβήλωση με υβριστικά συνθήματα και βανδαλισμούς του τεμένους Sunne Cami της Ξάνθης. Η ακροδεξιά επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καλλιέργειας, από αριστερούς και δεξιούς υπερπατριώτες, φόβων τουρκικής επιβουλής έναντι της Θράκης-ανασύστασης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε συνδυασμό με την απόφαση του ΕΡΣ να απαιτήσει οι τουρκόφωνοι ραδιοσταθμοί της Θράκης να εκπέμπουν ελληνικά τουλάχιστον κατά 25%, παρά το γεγονός ότι το παρακολουθούν αποκλειστικά μέλη της μειονότητας.

Τέλος, λίγες μέρες μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Τουρκία, αλλά και ευρωπαϊκής ψυχρολουσίας από τα γαλλικά εμπόδια στην ένταξη της στην Ε.Ε., ήρθε η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας (κατέστειλε παλιότερα το κόμμα του Ερντογάν) να απαγορέψει τη λειτουργία του κουρδικού κόμματος DTΡ, επικαλούμενο δεσμούς του με το ΡΚΚ. Το βαθύ τουρκικό κράτος ρίχνει το γάντι στην κυβέρνηση Ερντογάν, ουσιαστικά του μπλοκάρει τα όποια δημοκρατικά ανοίγματα στην κουρδική μειονότητα (προϋπόθεση της διεκδίκησης εισόδου στην Ε.Ε.), δημιουργώντας ευρύτερους κινδύνους πολιτικών ανατροπών (συχνά ο στρατός εκμεταλλεύτηκε πολιτικές-εθνοτικές συγκρούσεις για επιβολή πραξικοπήματος), καθιστώντας την Τουρκία, αντιμέτωπη πλέον της Κουρδικής εξέγερσης, σε παράγοντα Αστάθειας.

Ο χώρος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εισέρχεται σε περίοδο έντασης εξαιτίας της συγκέντρωσης και κλιμάκωσης των ανταγωνισμών που προκαλεί η διάθεση εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων σε Αιγαίο-Κύπρο, ο καθορισμός Αποκλειστικών Ζωνών Οικονομικής Εκμετάλλευσης, η μετατροπή Αιγαίου-Βαλκανικού χώρου σε τεράστιο ενεργειακό κόμβο, οι ευρύτερες ανακατατάξεις σε Μ.Ανατολή-Ασία, η αναβάθμιση των ελληνικών χωρικών υδάτων-λιμανιών εξαιτίας του διεθνούς εμπορίου μεταξύ Ειρηνικού-Ατλαντικού.

Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να ξαναπαγιδεύσει τους εργαζόμενους σε «εθνική ενότητα», απαιτώντας αποδοχή των σκληρών αντεργατικών μέτρων ώστε «να αυξηθεί η διπλωματική-αποτρεπτική-παρεμβατική δύναμη της χώρας»….

Απαιτείται εργατικό διεθνιστικό Βέτο στην αντεργατική-αυταρχική-πολεμική πολιτική του ελληνικού-τουρκικού-ευρωπαϊκού και αμερικανικού κεφαλαίου.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου