Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΜΠΥ Α’) ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ



Πηγή:www.omhroi.gr

Γνωρίζεται ότι, το 1975 ιδρύθηκε o Σύνδεσμος CLIMS (Comite de Liaison International des organismes Militaires Sociaux) με σκοπό την πολυεθνική συνεργασία για ανταλλαγή παραθερισμού των οικογενειών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών - μελών. Στην πρόσφατη σύσκεψη ολομελείας του οργανισμού CLIMS που έλαβε χώρα στο Τορίνο της Ιταλίας, η χώρα μας μετά από ψηφοφορία των 12 κρατών μελών έλαβε ομόφωνα την αποδοχή της υποψηφιότητας και πλέον συμμετέχει στον Οργανισμό (ως παρατηρητής για ένα έτος) με δικαίωμα πραγματοποίησης όλων των δραστηριοτήτων των μονίμων μελών, αμοιβαίων ανταλλαγών παραθερισμού κλπ.

Στη σύσκεψη πραγματοποιηθήκαν διμερείς επαφές με τις χώρες Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Τσεχία. Οι Χώρες αυτές επελέγησαν κατόπιν επιτελικής επεξεργασίας / συνεργασίας με το ΓΕΕΘΑ / ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΡΩΝ και συντονισμό με τα Γ.Ε.

Η χώρα μας ενημέρωσε τα κράτη μέλη του CLIMS ότι προσφέρει τα παρακάτω θέρετρα προς παραθερισμό:

α. ΓΕΣ: ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα, 24 οικήματα κατά τους μήνες Μάιο και Σεπτέμβριο κάθε έτους.

β. ΓΕΝ: Θέρετρο Αξ/κων Ναυτικού Αγ. Μαρίνας 10 οικημάτων, κατά τους μήνες Μάιο και Σεπτέμβριο κάθε έτους.

γ. ΓΕΑ:
(1) ΚΕΔΑ / Σκοτίνας, 20δωμάτια, κατά τους μήνες Ιούνιο και 30 δωμάτια τον Σεπτέμβριο κάθε έτους.
(2) ΚΕΔΑ / Ζούμπερι, 15 Δωμάτια και 10 οικήματα κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
(3) ΚΕΔΑ / Ρόδου 10 δωμάτια, από Οκτώβριο έως Μάιο.

Αντίστοιχα οι χώρες με τις οποίες έγιναν συζητήσεις για ανταλλαγή παραθεριστών, προσφέρουν δωμάτια και οικήματα σε προνομιακές τιμές. Στα θέρετρα των χώρων αυτών ή στα συνεργαζόμενα με τις Ε.Δ. ξενοδοχεία, δύναται να παραθερίσει προσωπικό του ΥΠ.ΕΘ.Α. (Αξιωματικοί ε.ε. και Πολιτικό Προσωπικό -ΜΠΥ Α') με τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής CLIMS και την επιβάρυνση της τιμής και του κόστους μετάβασης. Η δυνατότητα αυτή ισχύει προς το παρόν, μόνο για την Γερμανία, η οποία όμως διαθέτει ξενοδοχεία και εκτός της επικράτειας της, πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία, Αυστρία και Ελβετία. Η έναρξη αυτής της συνεργασίας δύναται να αρχίσει άμεσα με μέριμνα των ενδιαφερομένων σε ιδιωτικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου