Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟ TVXS.GR


Στη διαδήλωση ενάντια στον ΟΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1/12/09 η συμμετοχή υπήρξε σχετικά περιορισμένη και φυσικά εντελώς αναντίστοιχη με την απαίτηση για ένα μεγάλο συλλαλητήριο ιδιαίτερα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Ε.Ε., τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τον ΟΑΣΕ, πέρα από το αυτονόητο αντιαμερικάνικο στίγμα και την καταγγελία της ελληνικής κυβέρνησης και την συμμετοχή στις επεμβάσεις-κατοχή του ελληνικού στρατού.

Οι δυσκολίες συντονισμού και ενότητας του κινήματος είναι δεδομένες, αλλά σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να δικαιολογήσουν την Αποχή. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και το ΚΚΕ, δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία, παρά το γεγονός ότι προβάλλει με ξεκάθαρο τρόπο το αντι-ευρωπαϊκό του περιεχόμενο. Από την άλλη μεριά, ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτονται ως δυνάμεις που υποστηρίζουν την Ε.Ε., την ανάγκη Ευρωπαϊκής πολιτικής Ασφάλειας προβάλλοντας την ως παράγοντα ειρήνης, το ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ ως μηχανισμό ισχυροποίησης της Ε.Ε. και αντίβαρο στο ΝΑΤΟ. Η υποστήριξη επομένως της Ε.Ε. και των κινήσεων ενδυνάμωσης του ιμπεριαλιστικού και επεμβατικού της ρόλου, «απαγόρεψαν» στο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει σε μια πορεία καταδίκης του ΟΑΣΕ, που εξάλλου υποστηρίζει.

Εμείς, ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και τον ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ είχαμε πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες απέυθυνσης σε δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, τις δυνάμεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΜΛ χώρου ώστε να συνδιοργανώσουμε το Συλλαλητήριο ενάντια στον ΟΑΣΕ.

Παρά την αίσθηση που υπήρχε για συμμετοχή δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά έλαμψαν δια της απουσίας τους, αποκαλύπτοντας ότι αποτελεί φενάκη ο στόχος μετακίνησης του ΣΥΝ προς τα αριστερά διαμέσου του ΣΥΡΙΖΑ και στην πραγματικότητα ο ΣΥΝ τραβά τις δυνάμεις αυτές σε φιλοευρωπαϊκές θέσεις.

Το συλλαλητήριο τελικά, που αποκρύφτηκε από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ (εξαίρεση αποτελεί το TVXS.GR) μετά από διαβουλεύσεις των δυνάμεων Α/Κ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ- ΕΕΚ-ΚΚΕ ΜΛ-ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί από κοινού την Τρίτη 01/12/09.

Ξανά όμως παρουσιάστηκαν τα γνωστά προβλήματα. Καπελώματα, ιδιοκτησιακές λογικές του αντιπολεμικού κινήματος, καπηλεία των κοινών μας πρωτοβουλιών.

Έτσι λοιπόν το φως της δημοσιότητας είδαν δημοσιεύματα που κατευθυνόμενα χρέωναν το χθεσινό Συλλαλητήριο ενάντια στον ΟΑΣΕ, στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
Εντύπωση προκαλεί η παρουσίαση της πορείας από το TVXS.GR.

Τα 2/3 της διαδήλωσης, δηλαδή τα μπλοκ του ΚΚΕ ΜΛ, ΕΕΚ, ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ εξαφανίστηκαν από το video και από το ρεπορτάζ της κινητοποίησης.
Πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι οφείλουν κάποια εξήγηση και φυσικά διόρθωση της ψευδής και παραπλανητικής κάλυψης της κινητοποίησης.

Είναι ένα κάλεσμα που απευθύνουμε στους υπευθύνους ενός μέσου που προβάλλει τις αγωνιστικές διαδικασίες, λειτουργεί ως πηγή πληροφόρησης που ξεπερνά τα στεγανά των αστικών ΜΜΕ και που έχει καλλιεργήσει απαιτήσεις στους αναγνώστες του.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του διαχειριστή του blog να σβήνει όσα σχόλια είναι υβριστικά και απαξιωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή