Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Απειλή για τη Ρωσία η διεύρυνση του ΝΑΤΟ

ΝΑΤΟ
http://www.enet.gr

Την Παρασκευή, ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ επικύρωσε νέο στρατιωτικό δόγμα που θέτει το ΝΑΤΟ πρώτο μεταξύ των απειλών κατά της ασφάλειας της Ρωσίας. Στο νέο δόγμα καταγγέλλεται η προσέγγιση στα ρωσικά σύνορα «της στρατιωτικής υποδομής των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα μέσω της διεύρυνσης του συνασπισμού».

Το ΝΑΤΟ και η διεύρυνσή του προς τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης εξακολουθεί να συνιστά "σοβαρή" απειλή για τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Αμφιβάλλουμε βαθιά ότι η θέση μας θα είναι περισσότερο σίγουρη με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Πατρούσεφ. "Το ΝΑΤΟ αντιπροσωπεύει για μας μια απειλή και μάλιστα μια αρκετά σοβαρή απειλή", πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο Πατρούσεφ κατηγόρησε τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι εξόπλισαν τη Γεωργία πριν από τον πόλεμο αστραπή ανάμεσα στη Μόσχα και το Τμπιλίσι, τον Αύγουστο 2008, για να προετοιμάσουν μια επίθεση εναντίον των αυτονομιστικών περιφερειών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. "Σας εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι ο εξοπλισμός της Γεωργίας συνεχίζεται. Γιατί; Με ποιο σκοπό; Θέλουν μια νέα επίθεση; Αν αυτό δεν συμβαίνει, δεν πρέπει να εξοπλίζουν (τη Γεωργία). Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να επιτεθούμε", πρόσθεσε ο Πατρούσεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου