Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΧΗΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Ανακοινώσεις Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων- Δικτύου Σπάρτακος

Οι δαπάνες για εξοπλισμούς είναι έτσι και αλλιώς υπέρογκες. Τα λειτουργικά έξοδα για την συντήρηση ενός τόσου μεγάλου στρατού όπως ο Ελληνικός, τεράστιες.

Όμως στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου δαπανούνται κάθε μέρα εκατομμύρια ευρώ για την αποστολή πολεμικών πλοίων εκτός χωρικών υδάτων και για τους μισθούς των Μισθοφόρων που υπηρετούν σε αυτά, δεν περισσεύουν χρήματα για την εξασφάλιση οχημάτων σε ολόκληρες μονάδες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του Παραλόγου τη Θητεία, που μεταφράζεται σε υποτίμηση του ανθρώπινου παράγοντα μπροστά στις ανάγκες του Αξιόμαχου και της ικανοποίησης των αναγκών του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΥΡΑΤΟΥ, αποτελεί το Ναυτικό Παρατηρητήριο της Σάμου, που βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή και δεν υπάρχει αυτοκίνητο του Πολεμικού Ναυτικού. Δύο φορές την εβδομάδα έρχεται η καμιονέτα για την απαραίτητη τροφοδοσία σε τρόφιμα και νερό. Τέλος….

Πρώτον, λόγω αυτής της έλλειψης οι ναύτες στερούνται την επαφή με τον έξω κόσμο και δε μπορούν να έχουν πρόσβαση σε είδη όπως τσιγάρα, εφημερίδες ή οτιδήποτε άλλο τους χρειαστεί.

Δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι το ότι σε περίπτωση ανάγκης όπως αιφνίδια ασθένεια κάποιου ναύτη ή και σε οποιοδήποτε ατύχημα επιφέρει κάτι παραπάνω από μικροτραυματισμό, χρειάζεται να ειδοποιηθεί τηλεφωνικά ο αξιωματικός φυλακής. Κατόπιν ο τελευταίος να το πει στο ναύτη που θα ξεκινήσει για το παρατηρητήριο από το Ναυτικό Σταθμό Σάμου, που βρίσκεται στο Βαθύ και σε ‘απόσταση’ ενός εικοσάλεπτου.

Την ίδια στιγμή, τα οχήματα που υπάρχουν στο Ναυτικό Σταθμό Σάμου είναι δύο, όμως το ένα διατίθεται για τη μεταφορά μονάχα υψηλόβαθμων της ιεραρχίας.

Η απομόνωση στην οποία βρίσκονται οι μετρημένοι στα δάχτυλα ναύτες του παρατηρητηρίου φαίνεται ότι για κάποιους δεν αποτελεί πρόβλημα. Αρκεί να παρακολουθούνται τα τουρκικά σκάφη και να υλοποιείται το δόγμα των κυβερνήσεων και της ΕΕ για ‘μηδενική ανοχή τους λαθρομετανάστες’.

Ξεχασμένοι, Αναλώσιμοι Ναύτες στο στίβο του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, συνένοχοι κατά διαταγή στο κυνήγι μεταναστών, που ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με δράστη και το Πολεμικό Ναυτικό, «έσπρωξε» στην ξενιτιά…

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μπορεί να φροντίζει την δημοσιογραφική του πελατεία με ανακοινώσεις περί δήθεν περιορισμού των στρατιωτικών δαπανών διαμέσου της κατάργησης των πολιτικών υπηρεσιακών αυτοκινήτων, αλλά στην Σάμο, όπως και αλλού, οι Ανώτατοι αξιωματικοί απλώς χρησιμοποιούν στρατιωτικά οχήματα που καταναλώνουν περισσότερο, αφήνοντας τους Ναύτες στην ερημιά…

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου