Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ-ΤΑΛΑΤ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΠΟΝ ΚΙ ΜΟΥΝ

Κύπρος
Ελευθεροτυπία

Η εκλογές στα κατεχόμενα για την ανάδειξη νέου «προέδρου» δεν πρόκειται να αποτελέσουν τροχοπέδη στις απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, τόνισαν ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αμέσως μετά την κοινή συνάντησή τους με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

"Είναι σημαντικό να δώσουμε περαιτέρω ώθηση στη διαδικασία. Χρειάζεται όραμα και ευελιξία κι οι δύο ηγέτες με διαβεβαίωσαν για τη δέσμευσή τους να εργασθούν για συνολική λύση", τόνισε ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού. "Ήρθε η ώρα για μια κυπριακή λύση από το λαό και για το λαό της Κύπρου. Το μέλλον της Κύπρου είναι στα δικά σας χέρια", πρόσθεσε.

"Δεν θεωρώ ότι οι διαπραγματεύσεις είναι λιγότερο σημαντικές από τις εκλογές. Θα πρέπει να τις συνεχίσουμε", δήλωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων. "Είμαι έτοιμος να συνεχίσω με τον κ.Ταλάτ,με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει εμπόδιο για λύση.Σύντομα θα ανακοινωθεί η επόμενη συνάντησή μας", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι εκλογές στα Κατεχόμενα θα διεξαχθούν στις 18 Απριλίου.

Ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών διάβασε κοινή δήλωση των δύο ανδρών, μέσω της οποίας εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την επίσκεψή του και τις προσπάθειες του ΟΗΕ να συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού. Χριστόφιας και Ταλάτ αναφέρουν ότι με καλή θέληση και αποφασιστικότητα μπορεί να επιτευχθεί μία λύση η οποία θα λαμβάνει υπόψη "τα νόμιμα δικαιώματα και τις ανησυχίες και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, θα είναι προς το συμφέρον όλων και θα φέρει την ειρήνη, την σταθερότητα και την ευημερία στην κοινή μας πατρίδα, την Κύπρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου