Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΑ ΟΠΛΑ

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος, αποκάλυψαν ότι η αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης αποτελεί πρόσχημα για την περικοπή κοινωνικών δαπανών και την επιβολή μιας κοινωνικά άδικης πολιτικής.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που το ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της Ε.Ε. και την αισχρή προπαγάνδα των ΜΜΕ προχωρά στην μείωση των μισθών και συντάξεων, στην επιβολή φόρων, στην κατάργηση εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, η λαϊκή οικογένεια δέχεται άλλο ένα πλήγμα: τα δωρεάν εισιτήρια που δίνονταν μέχρι τώρα στους φαντάρους κατά την διάρκεια της άδειας τους, όταν υπηρετούσαν σε μονάδες που βρίσκονταν 500 χλμ. από τον τόπο καταγωγής τους, περικόπτονται.

Η κυρίαρχη ιδεολογία «απαιτεί θυσίες» από όλους και τους φαντάρους, αυτά τα χακί «golden boys», που αμείβονται με το υπέρογκο ποσό των 8.5 ευρώ το μήνα, για να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα.

Τα ΜΜΕ και ο «φιλικός» δημοσιογραφικός περίγυρος, προβάλλουν «την αγωνιώδη προσπάθεια του Ευ.Βενιζέλου» να ανταποκριθεί σε αυτόν τον στόχο. Στην πραγματικότητα όμως το ΥΠΕΘΑ μειώνει απλώς τα λειτουργικά έξοδα, διαμέσου της μείωσης των αποδοχών των στελεχών και εις βάρος των φαντάρων, ενώ προχωρά στην Αντιδραστική Ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, που επιβάλλει ο νέος ρόλος του Στρατού. Μικρές ευέλικτες δυνάμεις, με διακλαδικότητα και τεράστια καταστροφική δύναμη, με σύγχρονους εξοπλισμούς, έτοιμες να δράσουν στο πλαίσιο ταυ ΝΑΤΟ –ευρωστρατού.

Ενώ λοιπόν περικόπτονται οι λειτουργικές δαπάνες, ο προϋπολογισμός του 2010 για το ΥΠΕΘΑ θα ξεπεράσει τα 6 δις ευρώ (από τα οποία τα 4.2 δις ευρώ αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα), δηλαδή, περίπου το 2.8% του ΑΕΠ.

Όσον αφορά τις αποστολές εκτός συνόρων, ο Ευ.Βενιζέλος δήλωσε σε Συνέδριο για το ΝΑΤΟ, στη Θεσσαλονίκη: «παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, η χώρα μας παραμένει μια συνεπής σύμμαχος». Στα 500 εκατ. ευρώ φτάνει με τους πιο πρόχειρους υπολογισμούς το κόστος των ασκήσεων και των αποστολών εκτός, ενώ η κυβέρνηση επιθυμεί την αύξηση των ελληνικών μονάδων σε Αφγανιστάν-Αφρική-Κόσσοβο!

Στο πνεύμα αυτό, η εθνική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων «ΣΑΡΙΣΣΑ» ακυρώνεται, αλλά, το υποβρύχιο «ΠΟΝΤΟΣ (S-119)», συμμετείχε κανονικά στη μεγάλη Νατοϊκή άσκηση «NOBLE MATA», που πραγματοποιήθηκε στα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Σικελίας. Επαληθεύεται επομένως η εκτίμηση ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την συνδρομή των ΛΑΟΣ-ΜΜΕ, ουσιαστικά, προβάλλουν την «τουρκική επιθετικότητα» και τους εθνικούς κινδύνους για να αγοράζονται όπλα, που εν πολλοίς χρησιμοποιούνται για τις ιμπεριαλιστικές αποστολές.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΟΠΛΑ

Ανέκδοτο πραγματικά έχει καταντήσει η υπόθεση του γερμανικού υποβρυχίου που γέρνει, χωρίς κανένας να υποστηρίζει ότι τα υπόλοιπα δύο πληρούν όλα τα στάνταρ. Βεβαίως, οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχαν προκαταβάλλει το 80% της αξίας τους πριν τα ελέγξουν, δυσκολεύοντας κάθε επαναδιαπραγμάτευση, ενώ οι ειδικοί περί των εξοπλισμών διατείνονται ότι είχαν προκαταβάλλει και τις μίζες, οι οποίες φυσικά δεν επιστρέφονται!

Ένας, δεύτερος μεγάλος βραχνάς αποδεικνύονται και τα πολυδιαφημισμένα, γερμανικά επίσης, τεθωρακισμένα LEOPARD. Στην πρώτη άσκηση αποδείχτηκε ότι τα «υπέροχα, τα καταπληκτικά, τα τέρατα της γερμανικής τεχνολογίας» είχαν ΡΩΓΜΕΣ στη Θωράκιση τους και μάλιστα εκεί που θα έπρεπε να είναι πιο ισχυρή: στους πύργους. Η κατασκευάστρια εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann παραδέχτηκε τα κατασκευαστικά σφάλματα και ανέλαβε να τα επισκευάσει.

Όμως τα «τεθωρακισμένα τέρατα» παρουσίασαν γρήγορα και άλλα προβλήματα. Οι ερπύστριες των LEOPARD-2HEL ήταν μειωμένης αντοχής. Χαλούσαν ενώ τα άρματα δεν είχαν διανύσει 100 χλμ, έναντι των 2000 χλμ. (ή των 2 ετών εγγύησης) που προβλέπει η σχετική σύμβαση. Και ως γνωστόν το άρμα χωρίς ερπύστριες δεν κινείται…

Έτσι, λοιπόν, όπως οι νοικοκυρές παίρνουν τα ηλεκτρικά σίδερα ανά χείρας και πηγαίνουν στις αντιπροσωπείες για να τα φτιάξουν, κάνοντας χρήση της εγγύησης, ο Ευ.Βενιζέλος (που ευτυχώς είχε κρατήσει την απόδειξη), έδεσε τα 170 LEOPARD, το ένα πίσω από το άλλο και πήγε να αλλάξει ερπύστριες!

Ένας τρίτος μεγάλος μπελάς είναι η προμήθεια βλημάτων για τα LEOPARD 2HEL, τα οποία έμειναν για χρόνια χωρίς πυρομαχικά καθώς η ΝΔ δεν μπορούσε να αποφασίσει αν θα δώσει την χρυσοφόρα παραγγελία σε γερμανική ή αμερικανική εταιρεία.

Όμως ο Ευ.Βενιζέλος ξέρει να κρατά τις ισορροπίες. Εις βάρος των αναγκών του Ελληνικού Στρατού, αλλά να μην κολλάμε σε λεπτομέρειες!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ΥΠΕΘΑ αποφάσισε να αγοράσει 15.000 βλήματα, συνολικής αξίας 70 εκατ. ευρώ: 12.000 διατρητικά DM63 από τη γερμανική εταιρεία Rheinmental και 3.00Ο αμερικανικά M830A1, χημικής ενέργειας.

Και που είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι το ΥΠΕΘΑ αγόρασε πανάκριβα πυρομαχικά από τις ΗΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Τα βλήματα ΗΕΑΤ Μ830Α1,χρησιμοποιούνται για μάχες εναντίον ελαφριών αρμάτων, οχυρώσεων, κτιρίων, προσωπικού κλπ.

Όμως, τα εκατοντάδες LEOPARD, ο ελληνικός στρατός τα αγόρασε για να τα χρησιμοποιήσει στο ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, όπου θα απαιτηθεί να υπερβούν τα εμπόδια των τεθωρακισμένων τουρκικών μεραρχιών και να ξεχυθούν στη Ανατολική Θράκη, με στόχο την Πόλη. Τα αμερικανικά όμως πυρομαχικά δεν ικανοποιούν αυτές τις ανάγκες!

Ο Ευ.Βενιζέλος προτίμησε να δώσει ένα τμήμα σε αμερικανικές εταιρείες, για να μην δημιουργήσει αντιπάθειες, εις βάρος τελικά των συμφερόντων που πρέπει να υπηρετεί στο ΥΠΕΘΑ.

Τέλος, αποκαλυπτικό του τι συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι η προμήθεια των αμφίβιων ΤΟΜΠ για τους Πεζοναύτες. Θυμόμαστε όλοι την κοινή άσκηση που πραγματοποίησαν ελληνικές και αμερικανικές δυνάμεις στη Μαγνησία. Στο πλαίσιο της, όχι μόνο οι μονάδες συνεργάστηκαν στο πλαίσιο σεναρίων απόβασης, όπως αυτές που απαιτείται να κάνουν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά ήταν μια καλή ευκαιρία για τους αμερικανούς να διαφημίσουν το οπλοστάσιο τους.

Η ελληνική κυβέρνηση προβάλλοντας ξανά το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, δε ματαιώνει την αγορά αμφίβιων ΤΟΜΑ, αλλά προχωρά στην αγορά μεταχειρισμένων από τις ΗΠΑ, που δεν κρίνονται βεβαίως και αξιόπιστα.

Το μόνο που θα σώσει τα στελέχη που θα τα χρησιμοποιήσουν είναι το γεγονός ότι ενώ τα πανύψηλα AAV-7A1 (3.26 μέτρα ύψος) χωρούν περίπου 28 άτομα, σε καμιά περίπτωση ελληνική υπηρεσία δεν επανδρώνεται με τόσο προσωπικό και επομένως οι απώλειες θα είναι μικρότερες!

Μήπως το μπλοκάρισμα των Πολεμικών Εξοπλισμών είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για την ελληνική κοινωνία;

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.

Να αποχωρήσει άμεσα η χώρα μας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.

Οι καπιταλιστικοί ιμπεριαλιστικοί συνασπισμοί της αντεργατικής λαίλαπας, του βάρβαρου κρατικού αυταρχισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, ΝΑΤΟ-Ε.Ε., πρέπει να ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ !

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου