Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Πραγματικά δεν ξέρεις με τι να ανησυχήσεις περισσότερο. Με την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή με την υπεράσπιση της από τα ΜΜΕ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας που θα αναλάβει τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αεροδρομίου της Καμπούλ, για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, φτάνει εκεί εν μέσω τεσσάρων ρουκετών που ρίχνονται από τις δυνάμεις των Ταλιμπάν.

Επικρατεί πανικός! Τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, με τη γνωστή «πολεμική τους εμπειρία», βρίσκονται εντός μιας εμπόλεμης ζώνης που δεν γνωρίζουν καθόλου, σε στιγμή επίθεσης, χωρίς πολλοί από αυτούς να έχουν αλεξίσφαιρα και χωρίς κανείς τους να φέρει οπλισμό.

Οι Έλληνες Μισθοφόροι πραγματικά πιστεύουν ότι ήρθε το τέλος. Οι Ισπανοί Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ που έχουν αναλάβει τη φρούρηση του αεροδρομίου και θα τους υποδέχονταν, προσφέροντας τους προστασία, ήταν οι πρώτοι που εξαφανίστηκαν στα καταφύγια.

Για καλή τύχη των στελεχών της Π.Α., κάποιος ανακάλυψε τα οχυρωμένα σημεία του αεροδρομίου και κατέφυγαν σε αυτά.

Η είδηση της επίθεσης και το τι ακολούθησε βγαίνει στο ιντερνέτ. Το ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συναισθάνονται τη βαριά ευθύνη, καταλαβαίνουν ότι εξαιτίας των δικών τους χειρισμών και πολιτικών επιλογών τόσοι άνθρωποι κινδύνεψαν να επιστρέψουν στις οικογένειες τους μέσα σε σημαιοστολισμένα φέρετρα και προσπαθούν να απαντήσουν.

Βεβαίως, την αποστολή αυτή δεν αναλαμβάνει ο λαλίστατος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος, ούτε ο αναπληρωτής του Μπεγλίτης. Το βάρος πέφτει στο ΓΕΕΘΑ που απαντά ότι «Όλα βαίνουν ομαλά. Τα όπλα δεν μπορούσαν να πάνε γιατί τα 48 από τα 56 άτομα της δύναμης μεταφέρθηκαν με πολιτικό αεροσκάφος. Αύριο με στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφέρονται και τα υπόλοιπα άτομα μαζί με όλο τον οπλισμό και τα υπόλοιπα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Όλοι είναι καλά και κατάλληλα εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχει και το ΤΕΣΑΦ για να προσφέρει να χρειαστεί επιπλέον βοήθεια».

Με την τοποθέτηση αυτή του ΓΕΕΘΑ, το ίδιο και όχι ο Ευ.Βενιζέλος, ουσιαστικά αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτή την κακοσχεδιασμένη επιχείρηση, που «πέταξε» μπροστά στα όπλα της Αφγανικής Αντίστασης τόσους Μισθοφόρους, που θα αναλάμβαναν το κρίσιμο πόστο του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Τι περίμενε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Να τους έστρωναν κόκκινο χαλί;

Άρα ο Ευ.Βενιζέλος και το ΓΕΕΘΑ δεν υπολόγισαν τους κινδύνους και αποδεικνύονται «λίγοι» πολιτικά και στρατιωτικά ή αντίθετα, γνώριζαν τους κινδύνους και αδιαφόρησαν για τα στελέχη της Π.Α. αποδεικνύοντας ότι είναι αδίστακτοι!

Όμως Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Γιατί τα στελέχη της Π.Α. μεταφέρθηκαν με πολιτικό αεροσκάφος και όχι με στρατιωτικό.

Ο ένας λόγος είναι ότι τα παλαιά C130, βρίσκονται μοιρασμένα σε αποστολές σε όλο τον κόσμο (Βοσνία-Αφρική-Κατάρ κλπ) και δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των ιμπεριαλιστικών αποστολών.

Ο δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος είναι ότι τα σύγχρονα μεταφορικά αεροσκάφη C-27 Spartan είναι επιχειρησιακά άχρηστα, επιβαρύνοντας τον συνολικό σχεδιασμό της Π.Α. Τα εν λόγω αεροσκάφη έχουν ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑΣ, που μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους ασφάλειας ακόμη και σε πτήσεις ρουτίνας! Είναι ενδεικτικό ότι από τα 12 αεροσκάφη που είχαν παραγγελθεί πριν από 7 χρόνια, έχουν παραδοθεί 8 καθώς οι παραδόσεις διακόπηκαν προ διετίας και αυτή την στιγμή επιχειρησιακά σε εβδομαδιαία διαθεσιμότητα είναι το 35% αυτών, ενώ κάποιες μέρες μόλις το 25%, καθώς μπαίνουν νερά!

Άρα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ, χωρίς να έχουν τα κατάλληλα μέσα, αναλαμβάνουν να συμμετάσχουν σε επεμβάσεις και πολέμους του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αντιμετωπίζοντας τους Μισθοφόρους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ.

Ακούσατε όμως εσείς τίποτε από όλα αυτά στα ΜΜΕ;

Πάντα τα ΜΜΕ, πιο συγκεκριμένα οι εκδότες-καναλάρχες και οι μεγαλοδημοσιογράφοι ήταν κομμάτι της άρχουσας τάξης, τμήμα του συστήματος εξουσίας. Συχνά βεβαίως και για τους δικούς τους λόγους, είτε εξαιτίας ανταγωνισμών είτε για την εξυπηρέτηση των ιδιαίτερων συμφερόντων κατασκευαστικών εταιριών, εφοπλιστών, πολεμικών βιομηχανιών των εταιριών πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, του συνόλου δηλαδή του κόσμου της Διαπλοκής, διατυπώνονταν κάποια ψήγματα αντιπολίτευσης απέναντι στην κοινή πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Σήμερα ταφόπλακα έχει μπει από εκδότες και καναλάρχες πάνω σε καθετί που αντιπολιτεύεται, σε κάθε είδηση που θίγει τα κακώς κείμενα, σε κάθε απόπειρα να αποκαλυφθούν οι τραγικές κοινωνικές συνέπειες της βίαιης αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτική, που επεξεργάζονται και υλοποιούν Μαξίμου και Βρυξέλες.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες του κατεστημένου έχουν αναλάβει εργολαβικά την προπαγάνδιση του κυβερνητικού έργο και την επιβολή λογοκρισίας σε ότι διαφοροποιείται από την σκοπιά της υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων. Οι ηρωικές προσπάθειες κάποιων, λίγων μαχητικών δημοσιογράφων να προβάλλουν τα ζητήματα των φαντάρων και να αποκαλύψουν το τι συμβαίνει στο σάπιο βασίλειο του Ελληνικού Στρατού δεν αλλάζουν την εικόνα.

Ανάλογη στήριξη είχε και η κυβέρνηση της ΝΔ. ΌΧΙ όμως σε αυτό το βαθμό. Αν κάποιος κρύψει τον τίτλο της εφημερίδας, νομίζει ότι διαβάζει τα ίδια.

Λες και ένα αόρατο χέρι, ελέγχει τα πάντα, δίνει γραμμή σε όλους από το θλιβερό παρασκήνιο της συνδιαλλαγής κυβέρνησης και μιντιαρχών. Ούτε η Δικτατορία των Συνταγματαρχών δεν είχε καταφέρει τέτοια ομοφωνία. Ακόμη όμως και τότε είχες επίγνωση της καταστολής και του στρατιωτικού ελέγχου.

Στην εποχή μας, ο Κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός επιδεικνύει την επίφαση δημοκρατικότητας του, για να επιβάλλει την πιο συντριπτική πολιτική-πνευματική συσκότιση και χειραγώγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου