Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Τα Νέα

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ σταθμό διοδίων στις Αφίδνες πραγματοποίησαν χθες κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις των διοδίων.

Η κατάληψη διήρκεσε από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και τα αυτοκίνητα περνούσαν χωρίς οι οδηγοί να πληρώνουν 1,85 ευρώ που είναι το αντίτιμο για τη διέλευση.

Για τους κατοίκους των Αφιδνών, αλλά και των γύρω περιοχών που διεκδικούν ελεύθερη διέλευση από τα διόδια, η αύξηση στην τιμή των διοδίων φθάνει το 34,5%, ενώ το ταξίδι από τη Μεταμόρφωση έως τον Μαλιακό (Σκάρφεια) αυξήθηκε κατά 52,7%. Από τον περασμένο Οκτώβριο, η διέλευση κοστίζει 1,85 ευρώ προς τη Λαμία και 1,85 ευρώ προς την Αθήνα.

Νέες αυξήσεις

Μέχρι το 2011 αναμένονται άλλες δύο αυξήσεις στα διόδια, με συνέπεια η τελική τιμή σε όλους τους σταθμούς να αυξηθεί μεσοσταθμικά κατά 60%. Από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στοχεύουν σε μείωση κατά 25% της τελικής τιμής των διοδίων που θα διαμορφωθεί μετά και την αύξηση του 2011. Η μείωση ωστόσο δεν προβλέπεται να ισχύσει πριν από τις αρχές τού επόμενου έτους εξαιτίας των διαπραγματεύσεων με τις κατασκευάστριες εταιρείες, αλλά και του χρόνου που απαιτείται προκειμένου οι όποιες αλλαγές στις συμβάσεις να κυρωθούν από τη Βουλή. Έτσι, αν τελικά προχωρήσουν τα σχέδια του υπουργείου, στα διόδια των Αφιδνών η διέλευση για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα θα αυξηθεί από 1,85 σε 2,22 ευρώ.

Με επιστολή που απέστειλε την περασμένη Παρασκευή στον υπουργό Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα και τον υφυπουργό κ. Γιάννη Μαγκριώτη, η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Φορέων ΒΑ Αττικής Ενάντια στα Διόδια επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η λύση αυτή είναι μη αποδεκτή για όλους εμάς τους κατοίκους και εργαζομένους της ΒΑ Αττικής». Οι κάτοικοι ζητούν την κατάργηση των διοδίων στη ΒΑ Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου