Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ο ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ! ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ-ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ…

Στην Ημερίδα με θέμα «Οι Διεθνείς συγκυρίες και η Άμυνα της χώρας» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου από την Ένωση τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών, με την συμμετοχή πέντε πρώην αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, δόθηκε η ευκαιρία και στον πιο καλόπιστο πολίτη να διαγνώσει τις τάσεις και τις κατευθύνσεις της κυρίαρχης αστικής πολιτικής, που αφομοιώνοντας ολοένα ακροδεξιά εθνικιστικά κριτήρια και επιθετικά δόγματα, διαμορφώνει έναν επικίνδυνο Μιλιταρισμό.

Είναι μια αποκρουστική φιλοπόλεμη αντιδραστική προοπτική της κυρίαρχης πολιτικής, που θέλοντας να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από τα τραγικά αδιέξοδα που προκαλεί η αντεργατική επίθεση ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε-κεφαλαίου, με την πλήρη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ, αλλά και την πρόσδεση της άρχουσας τάξης και των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα φρικιαστικά ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να δικαιολογήσει και τους αυξανόμενους εξοπλισμούς, τμήμα των οποίων καταλήγει και στους έλληνες βιομήχανους-εμπόρους του ολέθρου, σε εποχές ανέχειας για τα λαϊκά στρώματα, αναβαθμίζει τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την πολεμική προετοιμασία και εμπλοκή. Καλλιεργεί το φόβο από τις «ασύμμετρες απειλές» όπως ονομάζει τα κοινωνικά κινήματα και τους μετανάστες, απαιτεί την εθνική ενότητα=υποταγή των εργαζόμενων, «ώστε όλοι μαζί, αδελφωμένοι να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα».

Όμως οι ομιλίες των καλεσμένων πολιτευτών-πρώην στρατιωτικών αποκαλύπτουν πόσο όμοιες και ταυτόχρονα, ανταγωνιστικές μεταξύ τους, αλλά απείρως επικίνδυνες για τους λαούς του Αιγαίου είναι οι πολιτικές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με τον Νεοοθωμανισμό του Ερντογάν και του κεμαλικού κατεστημένου.

Αλλά ας τους δώσουμε το λόγο:

Για μια ακόμη φορά, οι πολιτευτές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι στρατιωτικοί αποκάλυψαν ότι δε μπορούν με τίποτε να χωνέψουν τη τεράστια νίκη της νεολαίας, τη μείωση της θητείας σε 9 μήνες (χωρίς να υποτιμούμε τους σημαντικούς δευτερεύοντες σχεδιασμούς του Μεϊμαράκη-Βενιζέλου που συνδέονται με την αντιδραστική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων). Ο πρώην στρατηγός Βερυβάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις την παρούσα περίοδο, «αναδεικνύοντας στην κορυφή αυτών τη μείωση της στρατιωτικής θητείας των στρατευσίμων στους εννέα μήνες».

Για να παραφράσουμε την παροιμία «από μικρό και από στρατιωτικό μαθαίνεις την αλήθεια». Η ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων χωλαίνει καθώς τα λειτουργικά έξοδα μειώνονται προκειμένου να δημιουργηθεί πλεόνασμα για αύξηση των αγορών όπλων και δεν προσλαμβάνονται Επαγγελματίες Οπλίτες στα μεγέθη που απαιτούν οι επιθετικές επιλογές του κατεστημένου. Όμως, οι ανάγκες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και των αποστολών εκτός συνόρων αυξάνονται.

Όλες αυτές οι παράμετροι, μαζί με την πολιτική ατολμία να κλειστούν οι άχρηστες στρατιωτικές μονάδες εξαιτίας των τοπικών οικονομικών συμφερόντων προκαλούν την χαμηλή επάνδρωση των μονάδων.

Σε αυτή την κατάσταση απαντά η πρόταση του Ι.Βερυβάκη, ο οποίος γνωρίζει το πρόβλημα αλλά συνεχίζει να φέρεται ως στρατιωτικός. Χαϊδολογεί τα κόμματα εξουσίας και προβάλλει απαιτήσεις τους κατωτέρους του, δηλαδή στους φαντάρους. Για μια ακόμη φορά οι στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν τον πολίτη με στολή ως πολεμική μηχανή. Παρεμβαίνοντας στον ειρηνικό του βίο, τον ντύνουν υποχρεωτικά στα χακί και όχι μόνο τον εκμεταλλεύονται στο όνομα της πατρίδας αλλά θέλουν να τον κάνουν ΡΑΜΠΟ.Η πρόταση του Βερυβάκη είναι «να ξαναγίνει η θητεία 12 μήνες, για να υπάρχουν δύο κύκλοι εκπαίδευσης. Σε κάθε ΕΣΣΟ όλοι οι Στρατεύσιμοι να πηγαίνουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, όπου θα εκπαιδεύονται ως πεζικάριοι για τρίμηνο και εν συνεχεία θα αποδίδονται σε άλλα Όπλα. Έτσι όλοι τους θα είναι εκπαιδευμένοι τουλάχιστον στα βασικά ως Έφεδροι».

Δηλαδή, ο Βερυβάκης δεν προτείνει απλώς την επιστροφή στη 12μηνη θητεία, αλλά προτείνει ακόμη μεγαλύτερη πολεμική προετοιμασία.

Ας θέσουμε ένα ζήτημα στον Στρατηγό: όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ασφαλείας να υπηρετούν υποχρεωτικά 9μηνο πριν την ένταξη τους σε αυτές, ώστε να μειωθεί η θητεία στο 6μηνο, να σταματήσει η χρήση στρατευσίμων ως υπηρέτες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων και να φύγει η χώρα μας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

Επίσης, Να Απαγορευτεί η απασχόληση Απόστρατων σε οποιαδήποτε θέση και να τιμωρείται η απασχόληση τους στον τομέα της Βιομηχανίας και Εμπορίας Οπλικών Συστημάτων!

Αποκαλυπτικός όμως των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της άρχουσας τάξης υπήρξε ο πρώην ναύαρχος Π.Χηνοφώτης, σημειώνοντας: «η Ελλάδα είναι μια ναυτική χώρα με χερσαία σύνορα και ζωτικό χώρο τα Βαλκάνια, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, τον Εύξεινο Πόντο, όπου πρέπει να συμμετέχουμε σε όλα τα δρώμενα με αποφασιστικότητα».

Θυμόμαστε ότι οι ίδιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ είχαν πρόσφατα καταγγείλει για Επεκτατισμό και χρήση Φασιστικής Ορολογίας το τουρκικό κατεστημένο όταν μίλησε για ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ!

Η αγωνία βεβαίως του Π.Χηνοφώτη πηγάζει από το γεγονός ότι η περιγραφόμενη ζώνη είναι επίδικο του ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας. Και αυτός λοιπόν με την σειρά του απαιτεί «εθνική ενότητα και θυσίες» από τον κόσμο της εργασίας. Η πρόθεση του είναι να μας πείσει ότι στην αντεργατική επέλαση που γίνεται για να μην «χρεοκοπήσει η χώρα» χωρούν και οι αυξημένες πολεμικές δαπάνες. Θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα λόγια, για να απαιτήσει αγορές όπλων: «η αμυντική ασφάλεια και οικονομική ευρωστία δεν είναι διαζευκτικές έννοιες, αλλά αλληλοσυμπληρούμενες».

Βεβαίως, θα μπορούσε να του πει κάποιος ότι αυτό ισχύει π.χ. για τους Έλληνες εφοπλιστές που απαιτούν και επιβάλλουν, ο λαός μας να πληρώνει δεκάδες δις ευρώ για εξοπλισμούς και φρεγάτες που περιπολούν στη Σομαλία, στο πλαίσιο αποστολών του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, που προστατεύουν ελληνικής πλοιοκτησίας πλοία με σημαίες ευκαιρίας!

Η επικίνδυνη εκστρατεία μπολιάσματος του λαού μας με μιλιταριστική ιδεολογία αποκαλύπτεται και μέσα από την περιγραφή του δόγματος της ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ «με την συμμετοχή όχι μόνο του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και του Εμπορικού Ναυτικού μας, της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, αλλά και των αλιέων μας. Όλοι οι παράγοντες της θάλασσας διαμορφώνουν το θαλάσσιο δόγμα».

Τι πρωτότυπες Ιδέες. Πραγματικά, ο Π.Χηνοφώτης συγκλονίζει με τον ΑΓΩΝ μου της νέας εποχής. Και μάλιστα, επαναλαμβάνει την ίδια μοιρασιά. Από τη μια μεριά, ο ναυτικός και ψαράς σε ρόλο εφέδρου-φορολογούμενου-κατασκόπου και από την άλλη, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και έμποροι του πολέμου, Έλληνες και ξένοι, να τσουγκρίζουν εις υγεία του κορόιδου….

Ο πρώην πτέραρχος Π.Οικονόμου επανέλαβε και αυτός, τα πολυχρησιμοποιημένα επιχειρήματα περί της τουρκικής επιθετικότητας-προκλητικότητας, «όπου στο κυνήγι εξουσίας μεταξύ στρατηγών-Ερντογάν οφείλεται ο ανταγωνισμός στο Αιγαίο»!

Τέλος, στον αγώνα δικαιολόγησης των τεράστιων εξοπλισμών ρίχτηκε και ο πρώην πτέραρχος Δ.Αποστολάκης, τονίζοντας ότι «η αποτροπή είναι η πιο οικονομικά συμφέρουσα άμυνα». Που φυσικά μας κάνει πιο φτωχούς κατά 56 δις ευρώ μόνο για το διάστημα 2005-2015, ενώ φέρνει τον πόλεμο πιο κοντά: η όξυνση ενός διλήμματος κάνει την απάντηση πιο σκληρή, καθώς ή ευχαριστείς τους Αμερικάνους ή Πολεμάς!

Πραγματικά, όμως, την παράσταση «έκλεψε» ο πρώην ναύαρχος Γ.Δεμέστιχας, θέτοντας σε πρώτο πλάνο το «Α και Ω της στρατιωτικής ιδεολογίας», τονίζοντας «την ανάγκη διαφύλαξης του κύρους των Ενόπλων Δυνάμεων»!

Άρα, οι φαντάροι που Αρνούνται, μπορεί παράνομα να στέλνονται στην ΕΛΔΥΚ, τα ατυχήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο, τα ονομαστά βύσματα να κυριαρχούν, αναγκάζοντας ακόμη και Ανώτερους και Ανώτατους αξιωματικούς να «βαράνε Προσοχή στο Τηλέφωνο», η υγεία φαντάρων-υπαξιωματικών και κατώτερων αξιωματικών να απειλείται από τα σκηνάκια στον παγωμένο Έβρο, οι συνάδελφοι να κάνουν να δουν έξοδο στα νησιά του Αιγαίου 20-30-40 μέρες, ο αλκοολισμός και τα ναρκωτικά να απογειώνονται, αλλά προσοχή.

«Μη θιγεί το γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων».

Οι άνθρωποι να Απειλούνται, αλλά οι αστικοί Θεσμοί και τα συμφέροντα να Προστατεύονται!

Τη διαφύλαξη των κυβέρνησης έχουν αναλάβει τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια…

Πρέπει τώρα να γιγαντώσουμε την αντιπολεμική και αντιμιλιταριστική μας πάλη.

Μόνος δρόμος Ειρήνης είναι αυτός του Μπλοκαρίσματος των Πολεμικών Δαπανών, της Συνεννόησης

και της Κοινής Πάλης του κόσμου της Εργασίας και στις δυο ακτές του Αιγαίου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου