Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ: Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ...

Το επεισόδιο με την «απαγγελία» υβριστικών, εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου γνωστοποίησε την αποκρουστική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στις Ειδικές Δυνάμεις, τον επικίνδυνο κατήφορο ακραίας ρατσιστικής βίας και μίσους που έχουν πάρει τα σώματα Ασφαλείας, το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που επιβάλλεται σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπήρξε ταυτόχρονα αφορμή για να δούμε ξανά το κουτοπόνηρο παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, που αφού προσπάθησε να προστατεύσει το γόητρο του Στρατού και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου, έδωσε την σκυτάλη στον Υπουργό των δολοφονικών Δυνάμεων Τήρησης της Τάξης, Χρυσοχοϊδη, να προπαγανδίσει τη «δημοκρατικότητα» του κρατώντας απόσταση από τις ακρότητες των υφισταμένων του, λίγες ώρες μετά την «επιχείρηση σκούπας» στην Πάτρα που ο ίδιος είχε διατάξει και αφού αποκαλύπτονταν ότι στην συμπλοκή του Βύρωνα, ο φόνος του οικονομικού πρόσφυγα από την Αλβανία, προήλθε από τις αστυνομικές σφαίρες!

Και ενώ ο κόσμος της εργασίας διαπιστώνει καθημερινά τις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής από την Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΜΜΕ, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συφερτός ή αλλιώς ΛΑΟΣ, κόμμα της Ακροδεξιάς τηλε-marketing, αγαπημένο παιδί των εκδοτών και καναλαρχών, δηλώνει, με αφορμή την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά ομάδας ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος:

«Αυτοί οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα για την τιμή της Πατρίδας, διώκονται γιατί χρησιμοποίησαν συνθήματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του Έθνους. Αντιθέτως, εκείνοι που παρέλασαν με συνθήματα ξένα προς την ημέρα, είναι οι τιμητές».

Οι δηλώσεις αυτές δια χειρός ενός απατεώνα και φυγόστρατου εκπρόσωπου τύπου, αποκαλύπτουν την παράνοια της αντιδραστικής ακρότητας και την απόσταση από την πραγματικότητα που δημιουργεί το ρατσιστικό μίσος και ο εθνικιστικός παροξυσμός. Οι άνδρες του Λιμενικού, που πάνοπλοι και καλοταϊσμένοι δολοφονούν παιδιά και μετανάστες, προστατεύοντας την Ευρώπη Φρούριο, βλέπουν στο πρόσωπο του Καρατζαφέρη τον ιδανικό «Προστάτη». Παράλληλα, ένας ολόκληρος λαός δέχεται το επόμενο πλήγμα στην αξιοπρέπεια και τιμή του παρακολουθώντας το ΛΑΟΣ να ταυτίζει την ιστορία του με εμετικά και απάνθρωπα συνθήματα. Αλλά τι περιμένεις από ένα κόμμα που στις αποσκευές της ιστορίας του κουβαλά το Μεταξά και τους Ταγματασφ-αλήτες, τους Χουντικούς και συμπλέει ως «ακόλαστη ερωμένη» με κάθε αντεργατική απαίτηση του κόσμου του πλούτου, που θέλει να ξεπλύνει λεφτά μαφιόζων εμπόρων ναρκωτικών και όπλων, τσιράκι της αντιδραστικής εκκλησίας και των εμπόρων-βιομηχάνων όπλων.

Οι έμποροι της εθνικοφροσύνης και της πολεμοκαπηλείας δεν παχαίνουν με αέρα ….

Όμως όλα αυτά τα αποβράσματα που περιφέρουν κακία και κοινωνική αναλγησία, από τους ιδεολογικούς υπονόμους θρόνιασε στις καρέκλες της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ η χειραγώγηση και η μηχανή προπαγάνδας των ΜΜΕ. Εκδότες και καναλάρχες τους έδωσαν αέρα…

Όχι μόνο γιατί τους καλούν και στην τελευταία εκπομπή για να μας δηλητηριάζουν γεμάτοι σοβαροφάνεια με τις χειμαρρώδεις ακροδεξιές φανφάρες τους, αλλά κυρίως με τη γαλούχηση της κοινωνίας σε αντιδραστικά κλισέ και στερεότυπα.

Πιο αποτελεσματικοί βεβαίως σε αυτό το ρόλο είναι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το άρθρο του γνωστού δημοσιογράφο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο των ΜΜΕ έκανε γαργάρα τον παρ΄ ολίγο θάνατο των 53 μελών της αποστολής της Πολεμικής Αεροπορίας από τις ρουκέτες της Αφγανικής Αντίστασης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδάτος έκρινε ότι ένα άλλο γεγονός έπρεπε να προβληθεί. Και αυτό μέσα από τον παραμορφωτικό φακό του εθνικισμού!

Ορίστε το άρθρο:

«Τους ενόχλησε ο όρος... «τουρκικός ζυγός» (25 Μαρτίου 2010)

Διαμάχη Τούρκων και Βούλγαρων αξιωματικών στο Αφγανιστάν προκάλεσε η αναφορά του όρου «τουρκικός ζυγός» σε εκδήλωση για την εθνική επέτειο της Βουλγαρίας, στις 3 Μαρτίου! Τελικά, ύστερα από παρατήρηση του Τούρκου διοικητή της περιφέρειας Καμπούλ, ταξίαρχου Λεβέντ Τσολάκ, στον Βούλγαρο συνταγματάρχη Πέτκο Λίλοβ, ο όρος «τούρσκο ρόστβο» («τουρκικός ζυγός» ή «τουρκική σκλαβιά») απαλείφθηκε από την ομιλία, που είχε ετοιμάσει η Βουλγάρα ταγματάρχης Ντανιέλα Μπλαγκόεβα. Και αντικαταστάθηκε από τον πολιτικώς ορθό «οθωμανική κυριαρχία», όπως έγραψαν η βουλγαρική ιστοσελίδα dariknews.bg, αλλά και η τουρκική «Μιλιέτ».

Οι Βούλγαροι στρατιωτικοί κατέβασαν αμελλητί το αρχικό κείμενο από την ιστοσελίδα τους στη Διεθνή Δύναμη Αφγανιστάν (ISAF), αλλά τουλάχιστον... δεν τιμώρησαν την ταγματάρχη Μπλαγκόεβα.

Ωστόσο η συμμόρφωση των Βούλγαρων στην τουρκική απαίτηση ενόχλησε ιδιαίτερα τον διευθυντή του Ινστιτούτου Ιστορίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας, καθηγητή Γκεόργκι Μαρκόβ. «Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να συμμορφώνεται με τη σημερινή Τουρκία και να παραποιεί την Ιστορία της.

Ο όρος «τουρκικός ζυγός» συναντάται σε διάφορα έγγραφα και δεν πρέπει να ξαφνιάζει τους γείτονες», τόνισε.

Πάντως το επεισόδιο στο Αφγανιστάν θεωρήθηκε λήξαν και δεν εμπόδισε την επίσκεψη Νταβούτογλου στη Βουλγαρία την προηγούμενη εβδομάδα.

Γιάννης Παπαδάτος, πηγη:Εθνος».

Εμείς υπενθυμίζουμε στο δημοσιογράφο ότι «η Βουλγαρία γιορτάζει την εθνική επέτειό της, την 3η Μαρτίου. Την ημερομηνία αυτή συμπληρώνονται 132 χρόνια από το τέλος του Ρώσο-Οθωμανικού Πολέμου (1877-78), ο οποίος τέλειωσε με την υπογραφή της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου και την απελευθέρωση των βουλγαρικών επαρχιών από την οθωμανική κυριαρχία, οδηγώντας στη συγκρότηση ευρύτατου αυτόνομου βουλγαρικού κράτους, που περιελάμβανε τη Μακεδονία και έδινε στη Βουλγαρία διέξοδο στο Αιγαίο. Επίσης, υπογράφτηκε η Ανεξαρτησία της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Ρουμανίας.

Άμεση υπήρξε η Απάντηση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών Μεγάλων Δυνάμεων, όπου οι οξυμένες διαβουλεύσεις οδήγησαν στο Συνέδριο του Βερολίνου (1878), όπου αποφασίστηκαν τα εξής: 1. Τη δημιουργία μιας μικρής αυτόνομης βουλγαρικής ηγεμονίας, 2. Την τοποθέτηση χριστιανού ηγεμόνα στην επαρχία της Ανατολικής Ρωμυλίας, 3. Την υπογραφή της ανεξαρτησίας Σερβίας-Μαυροβουνίου-Ρουμανίας, 4. Η Αυστροουγγαρία προσάρτησε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 5. Η Ρωσία εξασφάλισε τη Βεσσαραβία και εδάφη στον Καύκασο. Η Αγγλία, με διπλωματικούς χειρισμούς καρπώθηκε την Κύπρο που ήταν Οθωμανική».

Στο εν λόγω άρθρο όχι μόνο αποκαλύπτεται η συντηρητικούρα που κατοικοεδρεύει στις Ακαδημίες Επιστημών, όπως αποκάλυψε και η σύγκρουση για το σχολικό βιβλίο Ιστορίας, όπου η επιστήμη υποτάσσεται στις κρατικές ανάγκες, αλλά και η δημοσιογραφική στόχευση που σε ημέρα ιστορικής μνήμης επαναφέρει από τα βάθη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Αφγανιστάν, την Ιστορική παραχάραξη!

Τα περί Τουρκοκρατίας είναι απολήξεις ανιστόρητων εθνικιστών και στρατευμένων ιστορικών στα κάθε «εθνικά δίκαια», επιστήμονες που κάλυψαν ιδεολογικά επεκτατικούς πολέμους, ιμπεριαλιστικές βλέψεις και φέρουν σοβαρότατες ευθύνες για το αιματοκύλισμα των λαών των Βαλκανίων.

Εμείς θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας στο πλαίσιο του αντιπολεμικού και εργατικού κινήματος για να μην τα ξαναζήσουμε!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου