Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ

Κύπρος
ΕΘΝΟΣ

του Ν. ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Εξιχνιασθείσα θεωρούν οι κυπριακές αρχές την υπόθεση της κλοπής της σορού του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, μετά την παραδοχή ύστερα από πολυήμερες ανακρίσεις του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα άλλως «Αλ Καπόνε» για εμπλοκή του στο μακάβριο έγκλημα.

Ο βαρυποινίτης έδωσε γραπτή κατάθεση με την οποία παραδέχεται τη συμμετοχή του στην οργάνωση του πρωτοφανούς εγκλήματος, με κίνητρο, σύμφωνα με πληροφορίες, τον εκβιασμό των αρχών για να πετύχει την αποφυλάκισή του.

Η παραδοχή του «Αλ Καπόνε», με την οποία φαίνεται να συμπληρώνεται και το παζλ της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Κύπρου, έγινε λίγο μετά που λύγισε και τα ομολόγησε όλα σε θεληματική κατάθεση που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής ο αδελφός του ισοβίτη Μάμας Προκοπίου Κίτας.

Ελεύθερος

Ο τρίτος συλληφθείς για την υπόθεση, ένας 58χρονος από την Αθηένου, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή του στο έγκλημα. Ο 55χρονος Μάμας Κίτας ομολόγησε ότι μαζί με τον 31χρονο Ινδό, ο οποίος τελεί επίσης υπό κράτηση, ήταν αυτοί που διέπραξαν το έγκλημα.

Το περιεχόμενο της κατάθεσης του Μάμα Κίτα δεν αποκαλύφθηκε, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου η σύλληψη και δεύτερου Ινδού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην κατάθεση-ομολογία του ο Μάμας Κίτας ανέφερε ότι έκλεψε τη σορό για να εξυπηρετήσει τον αδελφό του.

Τη γραπτή κατάθεση του ισοβίτη «Αλ Καπόνε» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου