Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΓΡΑΜΜΑ ΝΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ

Για ένα κομμάτι ψωμί δε φτάνει μόνο η δουλειά

Για ένα κομμάτι ψωμί πρέπει να δώσεις πολλά,

Δε φτάνει μόνο το μυαλό σου

Δε φτάνει μόνο το κορμί σου

Το πιο σπουδαίο είναι η ψυχή σου Δικέ μου!

Έχει τους νόμους της αυτή η ιστορία

Δε φτάνει μόνο η δουλειά…

Ποιο είναι το τίμημα της «καλοπέρασης» στο Ναύσταθμο Κρήτης; Γα να το θέσουμε καλύτερα, πόσα πρέπει να παραχωρήσει κανείς στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ή στις δυνάμεις του Ευρωστρατού (που όλο και πιο πολύ εκπαιδεύονται εδώ), για να έχει σε αντάλλαγμα από το Πολεμικό Ναυτικό, ένα πιάτο φαΐ που τρώγεται, ανθρώπινες υπηρεσίες, περιορισμένες αγγαρείες, θαλάμους και κρεβάτια χωρίς κοριούς; Πόσο πρέπει να «δουλέψει» για τη διαβόητη συνεργασία του ελληνικού κράτους με τι Νατοϊκές δυνάμεις, τις κοινές ασκήσεις με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις και τον ηγεμονικό ρόλο του ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στη συγκρότηση της Βαλκανικής Ταξιαρχίας (ομάδας κρούσης του Ευρωστρατού στα Βαλκάνια κι ευρύτερα) για να «δικαιούται» να έχει υπαξιωματικούς - αξιωματικούς, που διατηρούν μια τυπική συμπεριφορά απέναντι στους ναύτες και άδειες της προκοπής;

Τι πρέπει, δηλαδή, να κάνει κάποιος για πράγματα που θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον αυτονόητα αλλά θεωρούνται άπιαστο όνειρο για τους φαντάρους του Στρατού Ξηράς που δεν έχουν βύσμα, ενώ τα στερούνται συχνά και οι φαντάροι στο πολεμικό ναυτικό και την αεροπορία (εκεί, όπου η γενική εικόνα του βολέματος αντιστοιχεί συνήθως στα «δικά τους παιδιά»);

Τελικά το Π.Ν είναι τόσο «δημοκρατικό» όσο επιβάλλει η σχέση με το ΝΑΤΟ, τον Ευρωστρατό και οι διάφορες συμμαχίες του.

Έτσι οι Αμερικάνοι αντιμετωπίζουν τους ναύτες αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σαν υπηρετικό προσωπικό και όλα αυτά εις γνώσιν της ελληνικής διοίκησης και όλων των αρμόδιων φορέων. Εξάλλου, «οι δουλειές να πηγαίνουν καλά»… Το ίδιο ισχύει και για τα προβλήματα των κατοίκων και των ναυτών, από τη χρήση επικίνδυνων όπλων στο πεδίο βολής κλπ. Επανειλημμένα, έχουν διατυπωθεί διαμαρτυρίες, έχουν γίνει καταγγελίες για το πώς η βάση της Σούδας είναι «βάση θανάτου» για την τοπική κοινωνία και το στρατιωτικό προσωπικό. Δεν ιδρώνει όμως το αυτί κανενός από τη στρατιωτική ιεραρχία, το υπουργείο εθνικής άμυνας ή το τοπικό κράτος.

Από την άλλη, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, με τις περικοπές να είναι πια πραγματικότητα, η φρεγάτα Λήμνος, απορροφώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από τη Σούδα σπεύδει στη Σομαλία να σώσει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο από τους «αδίστακτους» πειρατές και με την ευκαιρία «να σφάξουν και κάνα αράπη» όπως δήλωσαν οι «λεβέντες» των Ο.Υ.Κ., για να πουλήσουν μαγκιά στους ναύτες.

Χωρίς πολλή λεβεντιά βέβαια σκίζονται να εξυπηρετούν τα ισραηλινά πλοία. Έτσι έμαθαν, όμως: «Οι αράπηδες» που ετοιμάζονται να σφάξουν είναι το αντίστοιχο των «βρωμιάρηδων μουσουλμάνων και παλαιστίνιων», που ξεκληρίζει ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα και τα κατεχόμενα. Στα ισραηλινά πλοία έμαθαν πως βρίσκονται οι συνάδελφοι που αξίζουν το σεβασμό τους, κι όχι οι ναύτες στη βάση της Σούδας. Αυτή είναι η πολιτική του ελληνικού κράτους κι αυτήν έμαθαν να υπηρετούν αδιαμαρτύρητα και με λύσσα.

Τέτοια λοιπόν συμβαίνουν στο «δημοκρατικό και φιλελεύθερο» Π.Ν, του «διαμαντιού» στο σεβασμό του ναύτη και των δικαιωμάτων του, και ειδικότερα στην «κατεχόμενη» (από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τους εταίρους-συμμάχους τους) Σούδα.

Και ανάλογη πρέπει να είναι και η απάντηση όλων των Φαντάρων-Πολίτες με Στολή σε στρατό ξηράς, αεροπορία και ναυτικό χωρίς να αναπαράγεται η άθλια λογική του «βύσματος» και του βολέματος. Αυτά που υποτίθεται ότι «απλόχερα» μας προσφέρουν, είναι τα ελάχιστα δεδομένα δικαιώματα των φαντάρων. Είναι τραγικό να θεωρούνται «προνόμια» ναυτών, που τα ανταλλάσσουν με άμισθη εκμετάλλευση για τις ανάγκες συνεργασίας του ελληνικού στρατού με το ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό.

Να αρνηθούμε να είμαστε κι εμείς γρανάζια στην πολεμική μηχανή και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, να μπλοκάρουμε την πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει ενεργά όλες τις επιλογές τους.

Αξιοπρεπείς συνθήκες μας χρωστάνε

Δε χρωστάμε δωρεάν εργασία στα βάρβαρα πολεμικά τους σχέδια και τους εξοπλισμούς τους.

Καμιά συμμετοχή των Φαντάρων στους πολεμικούς-δολοφονικούς τυχοδιωκτισμούς ΝΑΤΟ—ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Καλούμε τους φαντάρους να Αρνηθούν την οποιαδήποτε παροχή υπηρεσιών (συμμετοχή σε Ασκήσεις, τροφοδοσία, συντήρηση, φύλαξη κλπ) σε ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ

Αν θέλουν να περικόψουν χρήματα, να το κάνουν ΣΤΑΜΑΤΏΝΤΑΣ τις αποστολές εκτός συνόρων και τους πανάκριβους εξοπλισμούς

Οι φαντάροι είμαστε πολίτες με στολή, θέλουμε αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους

Θέλουμε να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες μας.

Απαιτούμε τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των Φαντάρων

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ. Επικ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου