Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

«Ο Αλέξης προσπαθούσε να αναπνεύσει, να μιλήσει...»

Καταστολή-Λογοκρισία
http://www.tanea.gr

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ

«ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΑΝ οι πυροβολισμοί και ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεσε κάτω, έτρεξε ένα παιδί και τον έσυρε από τις μασχάλες. Τον έπιασα και εγώ για να βοηθήσω και να μη σέρνεται το σώμα του. Όταν τον ακουμπήσαμε κάτω κοίταξα το χέρι μου και είχε αίματα. Τότε άνοιξα τη ζακέτα που φορούσε και κάτω από την μπλούζα του είδα μία τρύπα στην αριστερή πλευρά. Ο Αλέξης έμοιαζε σαν να προσπαθούσε να αναπνεύσει, να μιλήσει...».

Η περιγραφή της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από το στόμα του Ε.Ε., ενός 17χρονου μαθητή, ήταν η κορυφαία στιγμή στη χθεσινή πολύωρη διαδικασία.

«Δεν περίμενα ότι θα έπεφταν πυροβολισμοί», πρόσθεσε ο νεαρός μάρτυρας, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας Χαράλαμπου Λακαφώση υπέδειξε ως σημείο πτώσης του Αλέξη Γρηγορόπουλου εκείνο που έχει αποτυπωθεί στην αμφισβητούμενη από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα, αυτοψία.

Τον αμφισβήτησε...

Στη συνέχεια ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει σε μια μεγάλη σειρά ερωτήσεων του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου, ο οποίος αμφισβήτησε την αξιοπιστία του κυρίως ως προς το σημείο της πτώσης του θύματος.

Και όταν έφτασε η ώρα για την αξιολόγηση της κατάθεσής του, η αποτίμηση από τις αντίδικες πλευρές ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. «Είδατε ένα νέο να σπάει από εσωτερικό λυγμό και να καταθέτει για όσα σφράγισαν τη ζωή του», επισήμανε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, συνήγορος της οικογένειας του θύματος.

«Ακραία κατασκευασμένη» ήταν η κατάθεση του μάρτυρα αντέτεινε ο υπερασπιστής Αλ. Κούγιας, δηλώνοντας ότι συμφωνεί στη διενέργεια αυτοψίας με την παρουσία των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους που δεν ήταν παρόντες την πρώτη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου