Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Διασπάθιση χρημάτων για εκκλησίες

Ερευνα για τη διασπάθιση χρημάτων που προορίζονταν για τη συντήρηση κτιρίων και στρατιωτικού υλικού, από θρησκευόμενους ανώτατους στρατιωτικούς προκειμένου να χτίσουν εκκλησίες, διέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, μετά από καταγγελίες που έφθασαν στα χέρια του, αλλά και μετά από καταγγελίες που έγιναν στο «Εθνος

διαίτερη εντύπωση προκαλεί η ομοιότητα στον τρόπο χειρισμού των χρημάτων σε όλες τις περιπτώσεις, προκειμένου να μην μπορεί να αποκαλυφθεί εύκολα ότι αυτά διατέθηκαν για την ανέγερση εκκλησιών, την ίδια ώρα που παραμελούνταν κτίρια και οχήματα.

Διοικητές μονάδων που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση και δέχονταν εντολές από τους ανωτέρους τους να διαθέσουν τα χρήματα των μονάδων για θρησκευτικούς και όχι στρατιωτικούς σκοπούς, φέρονται να λένε: «Κατασκευάζουν και ανακατασκευάζουν εκκλησίες, σε περίοδο που δεν υπάρχουν κονδύλια από το ΓΕΣ και ενώ οι Μονάδες δεν μπορούν να συντηρήσουν τα οχήματα και τις εγκαταστάσεις τους. Είμαστε μη επιχειρησιακοί, αφού δεν δουλεύει τίποτα στη Μονάδα».

Καταγγελία
Η καταγγελία που έφτασε στο «Εθνος» είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τον τρόπο που ενεργούν ανώτατοι αξιωματικοί όταν πρόκειται να διαθέσουν κονδύλια για την ανέγερση εκκλησιών. Στην καταγγελία γίνεται λόγος για την ανέγερση δύο εκκλησιών σε στρατόπεδα και τις ανακατασκευές άλλων εκκλησιών.

Ο ανώτατος αξιωματικός φέρεται να έδωσε προφορικά εντολή στους υφισταμένους του διοικητές να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τα χρήματα από το ΚΨΜ των Μονάδων τους προκειμένου να προχωρήσουν σε αυτά τα έργα. Παρά το γεγονός ότι του επισημάνθηκε πως οι Μονάδες είναι χρεωμένες σε προμηθευτές και μαστόρους για τη λειτουργία των στρατοπέδων, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι «θα βοηθήσει ο Κύριος» για την εξεύρεση των χρημάτων για τη συντήρηση των στρατοπέδων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, όταν πληροφορήθηκε το θέμα, διέταξε έρευνα.

Ι. ΗΛΙΑΔΗ

πηγη: το Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου