Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

OYK ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΩΣΗΣ ΑΙΧΜΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ-Ε.Ε.

Η προκλητική παρουσία των Ειδικών Δυνάμεων Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού που με «περίσσιο θάρρος» φώναζαν εμετικά εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τους όρους λειτουργίας και το περιεχόμενο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού στη χώρα μας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε διαμέσου των προπαγανδιστικών δηλώσεων του υπουργού ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοïδη, να κρατήσει αποστάσεις από την ακροδεξιά, να διαφυλάξει το γόητρο του Στρατού και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, των καθόλα υπεύθυνων για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης, αλλά ουσιαστικά επρόκειτο για μια ξεκάθαρη επίδειξη του σύγχρονου κατασταλτικού μηχανισμού που ξεκινά από τον στρατό που εκπαιδεύεται για την Καταστολή πλήθους και την αστυνομία που ετοιμάζεται για μάχες μέσα σε πόλεις, με συμπαραστάτη την Ακροδεξιά, που εντάσσεται οργανικά στην κρατική καταστολή. «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Οι εθνικιστικές, ρατσιστικές και φιλοπόλεμες κραυγές των στρατιωτικών στέλνουν μήνυμα στους γειτονικούς λαούς για το τι σημαίνει «Ισχυρή Ελλάδα», που θεωρεί τα Βαλκάνια «Ζωτικό Χώρο»!

Η προσχηματική διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διέταξε ο αρχηγός του Λ.Σ. αντιναύαρχος Θανάσης Μπούσιος και η διαθεσιμότητα του επικεφαλής αξιωματικού στο άγημα των 36 βατραχανθρώπων, επιδιώκουν τον περιορισμό των αντιδράσεων. Αντεστραμμένες οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης αποκαλύπτουν την αλήθεια.
συνθήματα της ντροπής στην παρέλαση
Δηλώνει: "τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας".


Τι εννοεί, ο υπουργός που αντιμετωπίζει ως «σκουπίδια» τα κινήματα, τους μετανάστες και τους κοινωνικά περιθωριοποιημένους, που προγραμματίζει «επιχειρήσεις σκούπας», κάνοντας την αρχή από την Πάτρα εναντίον του προσφυγικού καταυλισμού και σύντομα «εκστρατεύει» στην Αθήνα;

Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που δήλωνε στους αστυνομικούς «εσείς είστε το κράτος», φτάσαμε στην οργανωτική ένταξη των φασιστικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις καταστολής του κινήματος επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με αποκορύφωμα αυτής της δράσης την καταστολή της εξέγερσης του 2008. Από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκη που ενσωμάτωσε τις Φασιστικές Λέσχες Εφέδρων, που φώναζαν τα ίδια συνθήματα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, το 2008, φτάσαμε στον νυν υπουργό Ευ.Βενιζέλο που συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ, εντάσσοντας τα φασισταριά των Λεσχών Εφέδρων στους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας και το Δήμαρχο Αθήνας Ν.Κακλαμάνη που τους παραχωρεί κτίριο για να στεγάσουν τις αντικοινωνικές και επικίνδυνες δραστηριότητες τους.

Οι ΟΥΚΑΔΕΣ αποκάλυψαν την αντιδραστική ουσία των σύγχρονων Αντεργατικών Πραξικοπημάτων των αστικών κατεστημένων σε Ελλάδα και Ε.Ε. εναντίον του κόσμου της εργασίας. Είναι η αιχμή του κατασταλτικού-ιμπεριαλιστικού δόρατος, της επίσημης ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής που στο όνομα της διαφύλαξης της Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος και των συμφερόντων του, από τον εσωτερικό εχθρό=εργαζόμενο λαό, εντός και εκτός συνόρων (π.χ. Σομαλία), χαρακτηρίζει ως Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κάθε κοινωνικό κίνημα που δείχνει αποφασισμένο να αμφισβητήσει, ανατρέψει την αντεργατική, αυταρχική πολιτική ή τις ιμπεριαλιστικές κατακτήσεις, προετοιμάζεται να το συντρίψει εξαπολύοντας εναντίον του το σύνολο των κατασταλτικών μηχανισμών, το Στρατό, τις φασιστικές ομάδες, έχοντας αν χρειαστεί και την συνδρομή του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και των αντίστοιχων κατασταλτικών μηχανισμών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

Δηλώνει: "προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα".

Εννοεί: αυτό είναι το Λιμενικό σήμερα, που δολοφονεί ατιμώρητα μετανάστες στην Ηγουμενίτσα, που βασανίζει και πυροβολεί εναντίον προσφύγων. Με τα χρυσοπληρωμένα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης, που μετατράπηκαν σε μέσα άγριας καταδίωξης προσφύγων από τη FRONTEX, απάνθρωπο μηχανισμό της Ευρώπης Φρούριο. Η δράση των φασιστικών ομάδων, που γίνεται με την πλήρη κάλυψη του κράτους, αποτελεί συνέπεια-συνέχεια της πολιτικής συνοδοιπορίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και της πριμοδότησης της ακροδεξιάς ιδεολογίας από τα ΜΜΕ, που τρέφουν το μίσος απέναντι στον μετανάστη, αλλά και εναντίον του απεργού που δεν σκύβει το κεφάλι, δεν υποτάσσεται στις «εθνικές μας ανάγκες», αγωνίζεται για τα εργατικά δικαιώματα και δεν δέχεται να πληρώσει την κρίση τους.

Καλούμε το κίνημα εργαζόμενων και νεολαίας να παλέψει για την Ανατροπή της πολιτικής της αντεργατικής λαίλαπας, της στυγνής κρατικής καταστολής και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, θέτοντας στο στόχαστρο την αντιδραστική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ-Ε.Ε.

Απαιτούμε την επιστροφή του Στρατού πίσω στα στρατόπεδα. Καμιά εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτική Προστασία, πρόσχημα για την παρέμβαση του στην πολιτική ζωή και την επέμβαση του σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης, δηλαδή στην καταστολή κινημάτων.
Διάλυση των Ταγμάτων Ειδικής Σύνθεσης. Να κλειστούν τώρα οι Λέσχες Εφέδρων.
Κατάργηση τρομονόμου, ευρωτρομονόμων και ευρωκαταστολής. Διάλυση του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την Ε.Ε.

Σεβασμό των Λαϊκών Ελευθεριών. Ελεύθερη μετακίνηση των μεταναστών και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων.
Να σταματήσουν οι «επιχειρήσεις σκούπας».


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο: