Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Η δίκη του δολοφόνου Επαμεινώνδα Κορκονέα και του συναδέλφου του ειδικού φρουρού, Βασίλη Σαραλιώτη, αποκαλύπτει καθημερινά ότι δόθηκε η αφορμή για την εκδήλωση ενός τεράστιου εγχειρήματος συκοφάντησης και τρομοκράτησης του κινήματος και των αγωνιστών από τον σύγχρονο             Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, που μετατρέπει τη δίκη των φονιάδων σε δίκη του θύματος, των κοινωνικών αγωνιστών και αγώνων.
Μέσω της στοχοποίησης των μαρτύρων επιχειρείται η ίδια η Ποινικοποίηση της Πολιτικής και Κοινωνικής Δράσης!


Ο γνωστός τηλεοπτικός μαϊντανός δικηγόρος, που έχει συνδέσει την επαγγελματική του καριέρα με υποθέσεις που προκαλούσαν πάντα την λαϊκή οργή, ενώ η κοινωνική του παρουσία συνδέεται πάντα με ποταπά επεισόδια, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή το μέσο με το οποίο το κράτος και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την στήριξη ΛΑΟΣ-ΜΜΕ, θέλησαν να περάσουν συγκεκριμένα μηνύματα, με την ασφάλεια που «προσφέρει» η γραφικότητα του:
  1. «η κρατική καταστολή, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης, θα φτάνει ακόμη και στο έγκλημα, θα μένει ατιμώρητη και αδίστακτα θα προστατεύει την εφαρμογή της σκληρής αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-Εργοδοτών».
Διαμορφώνεται κλίμα ακραίας αστυνομικής βίας-παρουσίας-καταγραφής-παρακολούθησης, συστατικό κομμάτι της πολιτικής ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ απέναντι στα κοινωνικά κινήματα, όπως εξάλλου το ζήσαμε και το Δεκέμβρη του 2009, με τη δολοφονική επίθεση της Ομάδας Δ εναντίον διαδηλωτών, που παραλίγο να κοστίσει τη ζωή στην αγωνίστρια Κουτσουμπού, αλλά και με την αυθαίρετη σύλληψη και συνακόλουθη προφυλάκιση του διαδηλωτή Μάριου.
  1. Καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου φαίνεται ότι ξεχνά την ευκολία με την οποία πλέον τα όπλα των αστυνομικών σηκώνονται εναντίον νέων, μεταναστών και εργαζομένων, εμείς διαπιστώνουμε σαφή χαρακτηριστικά μιας ολοκληρωτικής νοοτροπίας που διαπερνά πλέον τους μηχανισμούς καταστολής, δια στόματος ή δια της αμνησίας των μαρτύρων αστυνομικών:
“ο μάρτυρας, αρχιφύλακας Χριστοδούλου Θωμάς εμφανίστηκε χωρίς ίχνος μνήμης ενώπιων του δικαστηρίου. Παρά το γεγονός ότι ο αστυνομικός Χ.Θ. συμμετείχε στη διαδικασία της αυτοψίας και, σύμφωνα με συναδέλφους του, είχε χρησιμοποιηθεί και ως «ομοίωμα» του θύματος, ο αρχιφύλακας δεν ήταν σε θέση να απαντήσει επί της ουσίας σε καμία από τις ερωτήσεις του δικαστηρίου. «Μα καλά, δεν θυμάστε αν ήσασταν η προσομοίωση του θύματος;» διερωτήθηκε η πρόεδρος. «Θλίβομαι αν έτσι είναι όλοι οι αστυνομικοί. Όλοι δεν ξέρετε, δεν βλέπετε, δεν ακούτε και εκτελείτε εντολές ανωτέρων. Τι κάνετε; Το οκτάωρό σας μόνο;». «Κάνουμε ό,τι μας ζητούν», απάντησε ο μάρτυρας!
Τα επεισόδια σε αυτό τα σήριαλ κοινωνικού κανιβαλισμού, που διεξάγεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, μακριά από κάθε κοινωνική ζύμωση, αλλά επίσης μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, περιλαμβάνουν: την αμαύρωση του δολοφονημένου παιδιού και της οικογένειάς του, την παρουσίαση του φονιά ως διαταραγμένου ψυχικά, την παρακολούθηση και τις απειλές ασφαλιτών στους μάρτυρες κατηγορίας, την αποκάλυψη της δράσης χαφιέδων στα Εξάρχεια, που από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκαν επανειλημμένα με την αστυνομία και συντεταγμένα  ψευδομαρτύρησαν, αλλά και την κατευθυνόμενη από την Ασφάλεια, την ηγεσία της Αστυνομίας και το υπουργείο ΠΡΟΠΟ επίθεση εναντίον των μαρτύρων που κατήγγειλαν τη δολοφονική πράξη ως κουκουλοφόρων.
  1. Ο συνήγορος, ως πιόνι που είναι ενός ευρύτερου σχεδίου, συμβάλλει στη δυσφήμιση των κοινωνικών αγώνων, στην τρομοκράτηση αγωνιστών και συγκεκριμένων πολιτικών οργανώσεων εν όψει των νέων σκληρών γύρων της ταξικής πάλης. 
Το δικαστήριο μετατρέπεται σε ένα γήπεδο Ποινικοποίησης της Κοινωνικής Δράσης, που η Αξιοπιστία των Μαρτύρων κρίνεται από την ύπαρξη ή όχι κοινωνικής-πολιτικής τους δράσης. Ακόμη περισσότερο, με την ανοχή της δικαστικής έδρας και την εκ του παρασκηνίου δράση της κυβέρνησης και των αστυνομικών αρχών, οι μάρτυρες καλούνται να λογοδοτήσουν για τη δραστηριότητα τους αυτή, χαρακτηρίζονται ως «εγκληματίες» γιατί συμμετέχουν σε συγκεκριμένη οργάνωση, που συνήγορος και δυνάμεις καταστολής παρουσιάζουν ως «εγκληματική».
Δικαστικές αρχές, Ασφάλειας, υπουργείο ΠΡΟΠΟ του ΠΑΣΟΚ και συνήγορος στήνουν σκηνικό από τις Μέρες του 36’, με το Ιδιώνυμο να επικαιροποιείται! Με ανώνυμες επιστολές, ευανάγνωστης ασφαλίτης γραφίδας, που θυμίζει χωροφύλακα του μετεμφυλιακού κράτους ή χαφιέ της Χούντας, επιδιώκεται συνάμα να εμφανιστούν οι κοινωνικές εξεγέρσεις που προκαλούν οι ακραίες αντεργατικές πολιτικές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε. ως «προκατασκευασμένες προβοκάτσιες ακραίων ομάδων»! Ο δημοσιογράφος της Τατιάνας μάλιστα, ως απομίμηση του Γκέμπελς έφτασε στο συμπέρασμα ότι “τρεις εκ των μαρτύρων αυτών δεν ήταν στο επίμαχο σημείο στα Εξάρχεια τυχαία, αλλά ήταν οι ίδιοι κουκουλοφόροι που έκαναν τα επεισόδια σε βάρος του περιπολικού με τους δύο ειδικούς φρουρούς. Tους χαρακτήρισε επίσης ηθικούς αυτουργούς της καταστροφής της Αθήνας» και είπε πως αυτοί οι μάρτυρες «παραπλάνησαν τη δικαιοσύνη κι άλλαξαν τη θέση και τη στάση του θύματος για να δικαιολογήσουν ευθεία βολή του κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα». Τέλος, ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει εκ νέου σε κατάθεση συνολικά 5 από τους αυτόπτες μάρτυρες «για να ερωτηθούν για τη δράση τους, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ζήτησε να επανεξεταστούν αυτόπτες μάρτυρες, προβάλλοντας ως λόγο τη συμμετοχή τους σε πολιτικούς φορείς, όπως το ΝΑΡ και τη Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση”.
Η στοχοποίηση των συγκεκριμένων αγωνιστών-μαρτύρων και των οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, αποτελούν κρίκους μιας αλυσίδας που περιλαμβάνει συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα καταστολής και τρομοκράτησης αγωνιστών του εργατικού-φοιτητικού-αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος, που απαντήθηκαν με μαχητικές, ταξικές κινητοποιήσεις, στέλνοντας μήνυμα στα αστικά επιτελεία ότι ο κόσμος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς δεν σκύβει το κεφάλι.
Οι επιθέσεις του συστήματος αποκαλύπτουν και την αδυναμία του, καθώς στερεύουν οι δυνατότητες αφομοίωσης και εξουδετέρωσης της διευρυνόμενης κοινωνικής αγανάκτησης από εναλλακτικές αστικές δυνάμεις και τον κρατικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, η «εθνική ενότητα» που προβλέπει ρόλο Αναλώσιμου στους εργαζόμενους αδυνατεί να «πνίξει» την οργή που αυξάνεται, και δίνεται η ιστορική δυνατότητα στον κόσμο της εργασίας να δημιουργήσει ένα νέο εργατικό κίνημα, με την από τα κάτω ενότητα και συντονισμό αγωνιστών-επιτροπών αγώνα-εργατικών σχημάτων-εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, που θα ασκήσει ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, αρνούμενος να πληρώσει την κρίση τους και να γίνει αυτός η καύσιμη ύλη για τους νέους γύρους της καπιταλιστικής κερδοφορίας, απαιτώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων.
Σε αυτό το έκρυθμο κοινωνικό πεδίο καλείται η αριστερά να συμβάλλει στη διεύρυνση της κρίσης από την σκοπιά της Επαναστατικής Δυνατότητας, με πολιτική πρόταση την από τα κάτω ενωτική κίνηση του κόσμου της εργασίας για την Αντίσταση-Ρήξη-Ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής καταστολής και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Παλεύοντας για την Ανατροπή του Συμφώνου Σταθερότητας, το Δ.Ν.Τ. και κάνοντας στόχο στο σήμερα την Αντικαπιταλιστική Αποδέσμευση από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΔΕΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου