Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, η σύναψη διεθνών συμφωνιών για τον περιορισμό της χρήσης πυρηνικών όπλων, η παγκόσμια οικονομική κρίση, η δράση κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα προσπαθήσουν να «λύσουν» φέτος, όπως κάνουν τα εννέα τελευταία χρόνια, φοιτητές νομικών, οικονομικών και πολιτικών επιστημών από την Ελλάδα και άλλες 13 χώρες του κόσμου, σε διεθνές συνέδριο προσομοίωσης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το 9ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης των Οργάνων των Ηνωμένων Εθνών ThessISMUN, που πραγματοποιείται από τις 7 ως τις 11 Απριλίου, με συμμετοχή 400 και πλέον φοιτητών, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν περίπου 120 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών. Στην ουσία είναι μια άσκηση προσομοίωσης της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών καθώς και περιφερειακών οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης.

"Σκοπός της άσκησης είναι ο διάλογος, η συναίνεση μέσω ειρηνικών διαδικασιών, η εξοικείωση με διεθνή θέματα και με τις διαφορετικές απόψεις άλλων χωρών. Η προσομοίωση των Ηνωμένων Εθνών είναι διαδεδομένη σε πολλές χώρες στον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα έχει γίνει θεσμός στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια", αναφέρει η καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών στο ΠΑ.ΜΑΚ. Παρούλα Νάσκου Περράκη, που διοργανώνει το συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου