Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση νΚΑ για τη σύλληψη του Μάριου Ζ.

http://nka.gr

Αρχικά επιτέθηκαν «ζαρντινιέρες», στη συνέχεια κρίθηκαν ύποπτα κάποια πράσινα παπούτσια, έπειτα θεωρήθηκαν σχεδόν πειστήριο οι πιζάμες κάποιου νεαρού και λίγες ημέρες πριν το μπουρνούζι ενός νέου, του Μάριου Ζ. Το έγκλημα που «διέπραξε» ο δάσκαλος κολύμβησης στις πισίνες του ΟΑΚΑ ήταν πως διαδήλωσε μαζί με χιλιάδες απεργών και νεολαίων στους δρόμους της Αθήνας, την Πέμπτη 11/3. Δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που συλλαμβάνεται κόσμος στον «σωρό» και κρατούνται χωρίς καν ενδείξεις, με μοναδική διακιολογία τις καταθέσεις αστυνομικών. Για κακή τύχη της «δικαιοσύνης» η στιγμή της σύλληψης καταγράφηκε από πολλές φωτογραφικές μηχανές και βίντεο. Στοιχεία βέβαια που δεν έπεισαν τον εισαγγελέα.

Είναι προφανές πως εκτυλίσσεται μεγάλη επιχείρηση τρομοκρατίας των εργατικών και νεολαιίστικων διαδηλώσεων. Έτσι εννοεί –άλλωστε- η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη σύγκρουση με όσους ασκήσουν κριτική στα μέτα «αντιμετώπισης» της κρίσης. Για να προχωρήσουν αυτού του βάθους τα αντεργατικά μέτρα επιστρατεύονται μέθοδοι πολύ παλιάς κοπής, πολιτικής και ηθικής τρομοκράτησης των αγωνιστών και της πάλης τους. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσουμε και την παράνομη, άδικη και στοχευμένη σύλληψη του Μάριου Ζ. Μόνο και μόνο επειδή είχε ράστα μαλλιά και κρατούσε μαύρη τσάντα.

Τέτοιες προκλήσεις δε θα μείνουν αναπάντητες από το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζ. Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες. Θα παλέψουμε μαζί με τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, μαζί με τους γονείς των μαθητών του ώστε να μη περάσει η τρομοκρατία του κράτους και της αστυνομίας. Στις συγκρούσεις που έχουμε μπροστά μας, παράνομη θα κηρυχθεί η ΕΕ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν!

νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου